zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minder dan helft werknemers noemt mentale problemen bespreekbaar

Kwart werknemers bezorgd om psychische problemen van collega’s

9 maart 2023 - Minder dan de helft van de werknemers geeft aan dat mentale problemen, zoals stress en eenzaamheid, bespreekbaar zijn op het werk. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1000 Nederlanders van Workplace Giving, een bedrijf dat programma’s biedt voor vitaliteitsbeleid. Meer dan een op de vier werknemers maakt zich daarbij zorgen om de psychische problemen van collega’s.

Mentale problemen, zoals stress en eenzaamheid, zijn volgens 48 procent van de Nederlanders bespreekbaar op het werk. Fysieke problemen en financiële problemen zijn nog vaker taboe. Ongeveer 30 procent geeft aan dat ze overgewicht of schulden bespreekbaar kunnen maken. Mannen ervaren over het algemeen minder taboes op de werkvloer dan vrouwen. 34 procent van de mannen durft bijvoorbeeld over schulden te praten, bij vrouwen is dat maar 22 procent. 


"Sinds de lockdowns is er steeds meer aandacht voor de privésituatie van werknemers, maar veel professionals ervaren nog steeds taboes als het gaat om hun fysieke, mentale of financiële situatie. Hier ligt een duidelijke opdracht voor managers. Ze doen er goed aan om privésituaties bespreekbaar te maken, zodat het mogelijk wordt om bij te dragen aan een oplossing voor deze problemen." aldus Liselot Muijser, consultant bij Workplace Giving."
 
Veel werknemers maken zich zorgen om collega’s
Meer dan 25 procent van de werknemers maakt zich zorgen om de mentale problemen van collega’s, zoals eenzaamheid en stress. Jongere werknemers maken zich hier gemiddeld (33 procent) vaker zorgen om dan oudere werknemers. Twintig procent van de werknemers maakt zich zorgen om fysieke problemen van collega’s, zoals overgewicht. Tien procent maakt zich zorgen om de financiële problemen van collega’s.
Muijser: "Dat een op de drie jonge werknemers zich zorgen maakt om de mentale problemen van collega’s, is schrikbarend. Veel werknemers geven aan dat hun collega’s in een ernstige situatie verkeren en dat ze die niet bespreekbaar durven te maken. Dit wijst erop dat er in de toekomst nog meer mensen uit gaan vallen door privéproblemen. Met historisch hoge verzuimcijfers, is het urgenter dan ooit om problemen op de werkvloer bespreekbaar te maken."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgevers moeten in actie komen voor betere mentale gezondheid werknemers
 Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals
 Betrokkenheid bij ESG en DEI daalt, maar stijgt op gebied van aantrekken van talent
 Hybride werken en een kantoor dichtbij huis blijken cruciaal voor welzijn
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10