zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten

Grijp Pride 2022 aan voor extra bewustwording op de werkvloer

8 augustus 2022 - Pride 2022 was hét moment dus om extra aandacht te vragen voor de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s. Ook de werkplek is hier onderdeel van. Welke acties neemt jouw HR-afdeling en de rest van de organisatie al in het creëren van een inclusievere werkplek? Om de LHBTI+-community op de werkvloer nog beter te supporten, geeft GoodHabitz je een aantal tips.

Grijp dit moment aan voor wat extra bewustwording; laten we onze verschillen vieren en omarmen! 


 
Tip 1: Pas op voor microagressies 
Microagressies zijn kleine, subtiele vormen van pestgedrag en discriminatie – bedoeld of onbedoeld – die eenvoudig worden weggewuifd. Let hierop! Probeer ervoor te zorgen dat je geen aannames doet over persoonlijke relaties en familieleden van collega’s. Om een voorbeeld te noemen: vrouwelijke collega’s hebben niet vanzelfsprekend een echtgenoot of vriend, mannelijke collega’s hebben niet automatisch een echtgenote of vriendin. Gebruik in plaats daarvan eerder de term ‘partner’. Een extra tip: vraag naar iemands voornaamwoorden. Op die manier voelt iedereen zich aangesproken.  
 
Tip 2: Let op je eigen taalgebruik én dat van anderen 
Taalgebruik is essentieel. Het kan mensen helpen om zich begrepen, gesteund en zelfs beschermd te voelen. Bepaalde uitspraken zoals ‘dat is zo gay’ zijn misschien bij het uitspreken niet bedoeld om te schaden of discrimineren, maar hoeven hierdoor niet minder pijnlijk te zijn aangezien dit soort uitspraken gebaseerd worden op vooroordelen of onwetendheid. Met als gevolg dat men zich gekwetst en onbegrepen voelt. Ben niet bang om elkaar hierop aan te spreken! Uiteindelijk is het een kwestie van bewustwording en (her)opvoeding. 
 
Tip 3: Steun rolmodellen 
Rolmodellen zijn voor de LHBTI+-community enorm belangrijk. Een rolmodel is iemand om naar op te kijken, die diversiteit viert, gelijkheid nastreeft en promoot. Maar ook iemand die een stem heeft namens degenen die de meeste steun nodig hebben. Geef je collega's uit de LHBTI+-community een stem aan tafel. Iets waarvan je zelf misschien denkt dat het er niet toe doet, kan juist een grote rol spelen voor mensen binnen de community. Als je het niet vraagt, weet je het immers niet. Leer je collega’s daarom om naar iedereen z’n mening te vragen. 
 
Tip 4: Geef voorlichting  
Het goede voorbeeld geven is belangrijk, maar de juiste educatie maakt pas echt het verschil en kan ervoor zorgen dat je LHBTI+ betrokkenheid binnen de hele organisatie doorwerkt. Diversiteit- en inclusietraining kan het aantal microagressies verminderen, onbewuste vooroordelen wegnemen, respect voor LHBTI+-collega's bevorderen en werknemers helpen om ongepast gedrag te herkennen en er adequaat op te reageren. 
 
Geef jezelf de ruimte om de juiste vaardigheden aan te leren en te versterken om op een betere manier met anderen om te gaan. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar is zonder twijfel erg positief voor jezelf, je LHBTI+ collega's, en je organisatie. Daar zijn we zeker van! 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Onderzoek toont kloof tussen commitment en daadwerkelijke actie op het gebied van diversiteit en inclusie
 Trends op de werkvloer 2022
  Meer budget maar te weinig inclusie- en diversiteitsprogressie bij internationale organisaties
 Waarom vlot het niet met diversiteit op de werkvloer?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10