zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Diverse organisatie trekt accounting talent aan

Er moet nu actie ondernomen worden om de accountingprofessie in Europa te diversifiëren

10 augustus 2022 - Op dit moment heerst er arbeidsmarktkrapte en ook binnen de accountingprofessie is het moeilijk werknemers te vinden en te houden. Uit het Diversifying Accounting Talent in Europe onderzoeksrapport van IMA (Institute of Management Accountants) en IFAC  (International Federation of Accountants) blijkt dat een diverse, gelijke en inclusieve organisatie het makkelijker maakt om accounting talent aan te trekken en te laten blijven.

Daarnaast bevordert het innovatie: bedrijven met diverse teams hebben 45 procent meer kans om hun marktaandeel te vergroten. Het onderzoeksrapport heeft drie demografische focusgebieden: gender, LGBTQIA oriëntatie en etniciteit, en bestaat uit een enquête onder meer dan 3.000 ervaren accounting professionals in Europa, waarvan tien procent in Nederland als accountant heeft gewerkt.


 
Weinig diversiteit in accounting leiderschapsrollen
Hoewel uit het rapport blijkt dat de diversiteit binnen het accountingberoep is toegenomen in de laatste eeuw, is dit nauwelijks terug te zien in leiderschapsrollen. In het onderzoek geven bijna 50 procent van de vrouwelijke deelnemers, meer dan 50 procent van de LGBTQIA professionals en 60 procent van de etnische minderheden uit Nederland aan dat hun demografische groep onvoldoende gerepresenteerd is in senior leiderschapsrollen. Zestig procent van de vrouwen, ongeveer 75 procent van de LGBTQIA deelnemers en 80 procent van de etnische minderheden heeft daarnaast hun organisatie verlaten door ongelijke behandeling en een gebrek aan inclusie. Een vierde van de vrouwen en etnische minderheden geven aan daarom het accounting en finance vak helemaal te verlaten. Over het algemeen vinden vrouwen het beroep het minst inclusief of gelijk in vergelijking met de andere demografische doelgroepen. In Nederland is bijvoorbeeld maar 23 procent van de registeraccountants vrouw.
 
Objectiviteit van de accountant geborgd door diversiteit
De lage demografische diversiteit in leiderschapsrollen roept vragen op over de duurzaamheid van het accounting en finance vak op de lange termijn in Europa. Een gebrek aan DE&I vormt risico’s voor de transformatie die het vak op dit moment ondervindt: het beïnvloedt de talentpijplijn en het vertrouwen in het vermogen van het vak om zich aan te passen aan de veranderende omgeving. Een niet-diverse organisatie kan aantoonbaar minder innoveren, waardoor een bedrijf niet mee kan gaan met de dwingende veranderingen in de markt. In het kort: een diverse organisatie heeft een beter  toekomstperspectief.
"Een gebrek aan diversiteit en inclusie in het accountingberoep heeft directe invloed op het vinden en behouden van talent. Dat beïnvloedt de objectiviteit die een accountant moet bewaren in organisaties, omdat een mix aan identiteiten en achtergronden cruciaal is om objectieve keuzes te maken. Daarmee is DE&I een van de belangrijkste pijlers voor het accountancyberoep en dus van IMA," aldus Alain Mulder, Managing Director Europe bij IMA.
 
Acties om DE&I te verbeteren
Er moet nu actie ondernomen worden om de accountingprofessie in Europa te diversifiëren en zo objectiviteit en transformatie duurzaam te verankeren voor onze beroepsgroep. Het rapport geeft vier acties aan die bedrijven kunnen ondernemen om de DE&I te verbeteren:
1.            Bewustwording creëren om onbewuste vooroordelen tegen te gaan en een diverse bedrijfscultuur waarderen en uitdragen.
2.            Laten zien dat de professie een aantrekkelijk carrièrepad is voor mensen ongeacht gender, etniciteit, of LGBTQIA status, en hier ook naar handelen.
3.            Stappen nemen om te zorgen dat mensen met diverse achtergronden gelijke toegang hebben tot promoties.
4.            Meer verantwoording afleggen door de prestaties en voortgang van alle professionals te meten op de eerste drie punten.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Juristen voorzien stijging hoeveelheid geschillen
 Nederlanders zijn gerustgesteld dat zij komend jaar de energierekening kunnen betalen
 De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Millennials en Gen Z’s in Nederland hebben behoefte aan sociale contacten, zorgeloos reizen, flexibele werktijden en betekenisvol werk
 Helft managers is actief bezig met diversiteit op de werkvloer
 Onderzoek toont kloof tussen commitment en daadwerkelijke actie op het gebied van diversiteit en inclusie
 Het belang van diversiteit in de logistieke sector
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Nederlanders koplopers in thuiswerken
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10