zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Gouden Eikel voor GBIO.

Leo Gerritsen   |    |  23 oktober 2007
Reactie: wie zwijgt stem toe
 

Zo voert u een empathisch functioneringsgesprek

Ingrid   |    |  23 oktober 2007
Reactie: Een zeer herkenbaar artikel. Kiezen voor empatisch vermogen tijdens een functioneringsgesprek.

Is het echter niet net zo belangrijk, of mogelijk nog wel belangrijker dat een leidinggevende / werkgever ook op andere momenten blijk geeft van empatisch vermogen richting werknemer? Als een leidinggevende /werkgever alleen tijdens het functioneringsgesprek empatisch gericht is op de werknemer dan zal deze zich mogelijk toch wat onwennig/argwanend voelen. Waarom nu wel aandacht voor mijn werk-, privé situatie en anders niet? De kans is aanwezig dat de werknemer niet goed raad weet met die situatie waardoor het functioneringsgesprek aan zijn uiteindelijke (resultaat) gerichte doel voorbijgaat.

Indien de leidinggevende / werkgever zich ook in de dagelijkse praktijk empatisch(-er) opstelt richting werknemer is de kans ook groter dat de werknemer een meer actievere werkethos zal aannemen. De werknemer krijgt dan meer en meer het gevoel dat ook hij/zij belangrijk is binnen de organisatie, met als gevolg dat de doelen door de organisatie gesteld ook sneller behaald kunnen worden.

Wel blijft het van belang dat de leidinggevende/werkgever grenzen stelt t.a.v. het empatisch invoelingsvermogen. Meeleven en invoelen van de emotie van die ander is prima maar laat dat invoelen niet overgaan in medelijden. Die alinea onderstreep ik dan ook van harte.

 

Ik heb gebluft over mijn salaris. Wat te doen als om een salarisstrook gevraagd wordt?

J. Ricks   |    |  23 oktober 2007
Reactie: Ik keur leugens zelf af en gaf aan dat het hier om een advies ging naar iemand, die zich al schuldig heeft gemaakt en vervolgens kennelijk door wil.

@Dhr. Montana
''Haar advies had in de eerste plaats een afkeuring moeten zijn.
Het is geen interpretatie, het is een vaststelling.''
In mijn optiek is dit uw wens en niet een vaststelling. Een vaststelling zou kunnen zijn dat er geen oordeel in staat over de leugen.

@Mevr. Schophuizen
U heeft het eerder over iedere werknemer en geld verdienen. Ik zie uw bewering over jezelf willen verrijken is niet als diefstal. Het is zelfs een van de motivaties. Ik ben het niet eens met u eens dat het de ultieme motivator zal zijn. De ultieme reden om te gaan werken lijkt me de wens om werkzaam te zijn in je vak of de uitdaging zoeken of het werkplezier of contact met je collega's. Dat soort zaken,of het vakinhoudelijke, als je in een dienstverlenend vak/ bedrijf werkzaam bent.

@Dhr Veldhuizen
Ik ben van mening dat de initiele leugen ook ontmanteld kan worden door de toekomstige werkgever. Het is waarschijnlijk ook een kwestie van confrontatie en gezond verstand. U weet wat er in uw markt om gaat en daar hoort degelijk onderzoek bij. Daarbij hoort ook het nalopen van de referenties.
Ik blijf op het standpunt, dat Asha hier heeft gehandeld vanuit een vraag en in plaats van een oordeel en eventueel een reprimande heeft ze mogelijkheden weergegeven.
 

De teledummy’s van Tele2

A . Stuijt   |    |  23 oktober 2007
Reactie: Als je in een gesprek ''Waarom'' gebruikt, kan je dat alleen maar doen als je zeker weet dat de ander het antwoord kent. En, bijvoorbeeld als een controlevraag over wat (zojuist?) is geleerd. Dat is geen alledaagse situatie. Waarom in een telefoongesprek gebruiken is zelden mogelijk. Nou ja: gesprek. Verkooppraatje met snel 'prikken'om een antwoord uit te lokken. Motivatie: bijverdienste. Wat je zegt staat in dat script en is vluchtig gelezen voor de ''avonddienst''. Je wordt betaald per ''call'', niet per resultaat. Dus wat de ''gebelde'' zegt, doet er weinig toe! Een ''collega'' belt morgen wel weer als je aanvinkt ''interesse, terugbellen''. En dat levert een blije opdrachtgever op, dus ... wordt Michael pissig! Waar ben je eigenlijk kwaad over? Dit is diepvries acquisitie van inferieure kwaliteit. Geld weggooien door bedrijven met verkeerde meetcriteria voor performance van hun marketing (managers). Wat een kans om je boek te verkopen! Stuur een exemplaar. Een dummy, als je die hebt, met alleen de inhoudsopgave en hier en daar een treffende pagina! Bel TELE2 Marketing directeur 's avonds om 18.15 uur op z'n privé GSM! ''Heb je mijn boek al bekeken? Waarom niet?''
 

De teledummy’s van Tele2

heer joost prinsen   |    |  23 oktober 2007
Reactie: klopt er zijn nog veel verbeter punten in deze branche. niveau van de agents ligt vaak lager dan de zwaarte van het project. bij ons werken wij sinds kort met een rijkserkende opleiding op mbo niveau waar wij alle agents toe verplichten. en ik moet zeggen dat dit zijn vruchten al begint af te werpen. ook hebben wij de trainingen verbetert en voordat mensen bij ons in de lijn gaan, komen ze eerst een maand in de ''kweekvijver'' waar ze zeer intensief worden begeleid. al met al wordt er bij ons een kwaliteit slag geslagen. natuurlijk zijn er veel cowboys in deze tak van sport, en die verpesten het voor de rest.

Gr Joost Prinsen

Sales Manager Contactcenter
 

Regelmatig vloeken goed voor de werksfeer

Brian Houben   |    |  23 oktober 2007
Reactie: @ heer M.C. Quist:
ik dacht dat het artikel beschreef hoe vloeken van invloed is op de werkvloer, niet wat de eventuele consequenties daarvan zijn bij het benaderen van de hemelpoort...

Uiteraard dienen er grenzen gesteld te worden aan de woordkeuze bij het uiten van frustratie, maar het delen van gevoelens (en dus ook negatieve zoals frustratie) kan een gevoel van opluchting en begrip opwekken. In zoverre lijkt mij dat af en toe vloeken wel degelijk kan bijdragen, maar nogmaals benadruk ik hier dat grenzen gesteld en gerespecteerd dienen te worden.
 

Wel of niet ok: Zwarte Zakenvrouw van het Jaar?

Brian Houben   |    |  23 oktober 2007
Reactie: Mooi te lezen dat er een consensus bestaat over het feit dat dit onzin is. Ere wie ere toekomt, maar die eer is niet afhankelijk van (bijvoorbeeld) een huidskleur.
 

Sollicitant steeds vaker online nagetrokken

Ad de Beer   |    |  23 oktober 2007
Reactie: Helemaal met Ron eens.
Het geschreven woord kan vaak verkeerd begrepen worden omdat de klemtonen niet te lezen zijn.
Het eenvoudige zinnetje ''Hoeveel mensen werken hier?'' kan op vier verschillende manieren worden gelezen en dus ook vier verschillende antwoorden opleveren.
Indien je op namen gaat zoeken via Google, dan kan het zijn dat je totaal verkeerde hits krijgt. Op de eerste plaats omdat je naam meestal niet uniek is. Als je op mijn naam zoekt dat vind je veel links naar een auteir van een boekje over Tilburg. De man is niet eens familie. Verfijn je je zoekopdracht naar geboortedatum en school dan nog vind je een dubbeling. Er is namelijk nog een Ad de Beer, geboren 2 mei 1952 die op de St Joachimschool heeft gezeten, ja we zaten samen in de klas. Dat gaf toen al verwarring.
Daarnaast zijn er figuren die misbruik maken van je naam om diverse redenen. Ik heb me op een prikbord eens bijzonder kritisch uitgelaten en dat is bij enkele mensen niet goed in de smaak gevallen en die hebben vervolgens onder mijn naam diverse dingen op enkele prikborden gezet. Gewoon een poging om mij in een slecht daglicht te zetten. Het heeft veel moeite gekost om deze laster te verwijderen.
Je moet dus erg voorzichtig zijn met de informatie die je zoekt op internet, het is informatie die niet echt betrouwbaar is.
 

Netwerk van oud-collega’s biedt interessante mogelijkheden

Arno commandeur   |    |  23 oktober 2007
Reactie: Die alumnidag was vast een succes. Uit onderzoek blijkt dat dit inderdaad zinvolle dagen/avonden zijn.
 

Reorganisatie maakt ziek

Jeffry Thiele   |    |  23 oktober 2007
Reactie: Ik onderschrijf dit onderzoek. Vaak wordt een reorganisatie begeleid door een (extern)adviesburau, zodat het topmanagment van te voren zichzelf kan vrijwaren, onder het mom tja.... In het verleden heeft de Prof. het woord draaideurcrimminelen gebruikt. M.a.w. als het spannend wordt dan zijn ze net de deur uit en definitief vertrokken om elders dezelfde ontrust te veroorzaken..met wederom alle gevolgen van dien.
 

Zo voert u een empathisch functioneringsgesprek

Silvia Vink   |    |  23 oktober 2007
Reactie: Tijdens het functioneringsgesprek komt ook heel duidelijk het functioneren van de manager aan de orde.Het is volgens mij niet los te koppelen van beoordelen, want ook tijdens een functioneringsgesprek wordt beoordeeld of de resultaten wel worden behaald, zoniet, dan gaat de manager in gesprek met de medewerker over wat de medewerker nodig heeft om deze resultaten toch te halen.Functioneert iemand niet krijg je een ander gesprek.Disfunctioneren hoort niet in een functioneringsgesprek thuis.
 

Verzuim = keuze! 25 verzuimverknallers voor managers.

Selim   |    |  23 oktober 2007
Reactie: Hoezo jouw poes moet naar de dierenarts ???
Daar heb jij helemaal geen tijd voor !!!
 

Koffieautomaat moet zo ver mogelijk van werkplek

Wilco Faken   |    |  22 oktober 2007
Reactie: Wanneer stoppen wij deze betutteling nu eens :S ?

Mensen die te dik zijn omdat ze te weinig bewegen hebben dit aan zichzelf te danken en moet hier ook zelf maar verantwoording voor dragen (Letterlijk!).

Massa-contracten met sportscholen etc. afsluiten omdat je goed voor je personeel wil zorgen oké zit wat in. Een kantoor bewust inefficiënt inrichten om mensen meer te laten bewegen ?

1 Step to far.
 

Verzuim = keuze! 25 verzuimverknallers voor managers.

Ronald F.J.M. van Esch   |    |  22 oktober 2007
Reactie: Absoluut eens met Silvia Vink.. Wat we niet moeten doen kan ik aanvullen met nog 250 oneliners...
 
< vorige 1839 1840 1841 1842 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10