zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Koffieautomaat moet zo ver mogelijk van werkplek

22 oktober 2007 - Bedrijven moeten de printer en de koffieautomaat in de verste hoek van het kantoor plaatsen. De lift zou zo langzaam moeten gaan dat personeel de trap neemt en ondernemers die een pand laten bouwen, zouden het parkeerterrein een paar honderd meter verderop moeten situeren. Dat zijn enkele aanbevelingen van de Denktank Sport, Bewegen en Arbeid, waarin onder andere het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen zitting heeft.

Te weinig aandacht voor beweging


Volgens de denktank is gezond voedsel inmiddels in veel bedrijven verkrijgbaar, maar krijgt beweging nog steeds te weinig aandacht. "Mensen stappen ’s morgens uit bed, gaan de auto in, nemen de lift en gaan achter hun bureau zitten," zegt projectleider Peter Jan Mol. "De dertig minuten beweging per dag worden zo niet gemakkelijk gehaald." 

Bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness sorteert tot nu toe weinig effect vertelt Mol. "De mensen die op het werk gaan fitnessen, zijn over het algemeen mensen die anders ook wel voldoende bewegen."


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven brengen werknemers te weinig in beweging
 Werknemers moeten meer bewegen
 Gezond gedrag hoog op de agenda
 
 
reacties
 
Wilco Faken  |   | 
22-10-2007
 | 
21:52 uur
Wanneer stoppen wij deze betutteling nu eens :S ?

Mensen die te dik zijn omdat ze te weinig bewegen hebben dit aan zichzelf te danken en moet hier ook zelf maar verantwoording voor dragen (Letterlijk!).

Massa-contracten met sportscholen etc. afsluiten omdat je goed voor je personeel wil zorgen oké zit wat in. Een kantoor bewust inefficiënt inrichten om mensen meer te laten bewegen ?

1 Step to far.
a  |   | 
13-02-2009
 | 
10:09 uur
Ik ben het helemaal eens met het artikel, Tijdens mijn eerste baantje, liep ik kilometers per da op mijn werk.

Mijn dag zag er als volgt uit,
Naar de eerste verdieping lopen, kopje pakken en weer terug naar begane grond om koffie te halen. Mijn manager zat op de begane grond ik zat op de eerste verdieping. Elke order had zijn goedkeuring nodig ik liep dagelijks 30 keer van en naar begane grond. ook moestten we credit check doen. dit was op de 2de verdieping dus ook nog eens 30 keer naar de 2de verdieping lopen. de printer was aan de andere kant van de zaal, 30 keer naar de printer lopen. en 5 keer naar de 4de verdieping om te kunnen roken. ow jah ook nog naar de koffie automaat.

Binnen 18 maanden ben ik 10 kilo afgevallen, dus het heeft zeker effect! en ik kan het beamen!
A.J.  |   | 
16-02-2009
 | 
10:58 uur
Ben het hier niet mee eens.
Dit zou betekenen dat we er eigenlijk ook voor zorgen dat de medewerkers die geen overgewicht hebben en wel voldoende bewegen maar de dupe moeten laten zijn van de 'benodigde' maatregelen van de zwaardere medewerker.
Zoals Wilco aangeeft...laat die mensen hun eigen verantwoordelijkheid dragen.

Natuurlijk is het erg goed dat het bedrijf meer gezonde maaltijden voorschoteld. Medewerkers stimuleren meer te bewegen is ook prima...maar daar mag het wel mee ophouden.

Lijkt me erg innefficiënt ook trouwens. Medewerkers zijn hierdoor zo lang van de werkplek dat het de productiviteit zeker niet ten goede komt. De gemiddelde werkdag heeft nog steeds 8 uur en met deze maatregelen betalen we eigenlijk een groot deel van de dag aan mensen die ''wandelen''.
Koffiezetapparaat  |   | 
19-01-2011
 | 
09:45 uur
Dat mensen die op kantoor werken in veel gevallen te weinig bewegen kan ik me voorstellen, het is nu niet een baan waar je dagelijks veel calorieën verbrandt. Maar om nu te gaan zeggen dat de koffieautomaat ver van de werkplek moet staan, gaat wel erg ver. Betreffende personen die te weinig lichaamsbeweging hebben kunnen misschien eens nadenken om met de fiets naar het werk te gaan (mits mogelijk), of om na werktijd een rondje te gaan lopen of een sport te gaan beoefenen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10