zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer seks in de tijd van de baas

22 maart 2010 - Anno 2010 blijkt de werkvloer nog altijd een broeinest voor relaties. Ruim tweederde van de singles knoopt wel eens een verhouding aan met een collega. Opmerkelijk isdat het aantal verliefde collega’s dat seks heeft onder werktijd binnen vier jaar is gestegen van zes naar elf procent.

 Lees verder...   8 reacties
 

Baanzekerheid wint van doorgroeimogelijkheden

22 maart 2010 - Wat willen werknemers het liefst? Doorgroeimogelijkheden en een leuke baan? Vergeet het maar. Ten gevolge van de recessie hebben werknemers hun verwachtingen ten aanzien van hun baan behoorlijk bijgesteld en willen ze niets liever dan baanzekerheid en stabiliteit.

 Lees verder...   3 reacties
 

Europese banken hebben te weinig aandacht voor documentbeveiliging

19 maart 2010 - Uit onderzoek onder Europese financiële dienstverleners van Coleman Parkes Research in opdracht van Ricoh blijkt dat Europese financiële dienstverleners onbewust risico’s lopen met hun vertrouwelijke informatie. Dit wordt veroorzaakt door een gebrek aan een centraal beheerd beleid rond documentmanagement.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkgever wil medewerker meer vrijheid geven

19 maart 2010 - Meer dan driekwart van de ondernemers ziet mobiel werken als dé toekomstige manier van werken: werken waar en wanneer je maar wilt. Het draagt bij aan het gevoel van vrijheid waar de meeste ondernemers bijzonder veel waarde aan hechten. De mogelijkheden voor mobiel werken onder werknemers worden echter nog niet volledig benut.

 Lees verder...   1 reactie
 

Plotselinge minder investeringsbereidheid in ICT

19 maart 2010 - Ondanks de stijgende lijn in ICT-conjunctuur en -bestedingen die zich eind 2009 heeft ingezet, is het investeringsbereidheid voor de komende twaalf maanden onverwacht afgenomen. De ICT Indicator daalt van 81 punten in december 2009 naar 71 punten eind februari 2010.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hybride modellen veroveren HR-afdeling

19 maart 2010 - Ten gevolge van het huidige economische klimaat wordt outsourcing steeds belangrijker. Die trend beperkt zich niet langer tot IT, maar breidt bijvoorbeeld ook uit richting HR. Outsourcing zorgt namelijk voor een belangrijke kostenreductie, een vermindering van de complexiteit en een verhoogde standaardisatie.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zaken doen met India: wiebelende hoofden en een rekbaar begrip van tijd

19 maart 2010 - India behoort tot de zogenaamde BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India, China) en is erg in trek bij Nederlandse ondernemers. Naast investeren en zakendoen met Europese landen, de Verenigde Staten en China, staan Nederlandse ondernemers positief tegenover India. Toch blijken er in de samenwerking ook obstakels.

 Lees verder...   6 reacties
 

Houd uw talent vast – nu het nog kan

18 maart 2010 - Het goede nieuws is dat de economie duidelijke sporen van herstel vertoont. Het slechte nieuws is de uittocht van personeel die dit tot gevolg kan hebben. Tweederde van de directeuren en meer dan vier vijfde van de lijnmanagers is ervan overtuigd dat medewerkers niet betrokken zijn en vertrekken zodra ze de kans hebben.

 Lees verder...   1 reactie
 

PZ: let ook bij aannemen personeel op leeftijd

18 maart 2010 - Vakbond CNV Publieke Zaak vindt dat organisaties bij het aannemen van personeel moeten letten op de leeftijd. Er moet een goede verdeling zijn over generaties. Bij reorganisaties met gedwongen ontslagen is dit wel geregeld. Via het zogenaamde afspiegelingsbeginsel worden de ontslagen over de verschillende leeftijdsgroepen verdeeld. Bij het aannamebeleid is echter niets geregeld.

 Lees verder...   12 reacties
 

Online en interactief adverteren neemt explosief toe

18 maart 2010 - Adverteerders hebben sinds de komst van web 2.0 een geheel nieuwe gereedschapskist tot hun beschikking. Hoe gaan zij daarmee om en wat betekent dat voor vaktijdschriften en B2B-printmerken? De Groep UVW wil inzicht bieden in de onderliggende trends van deze vraag.

 Lees verder...   Reageer
 

Creatief (re-)organiseren leidt tot beter resultaat

18 maart 2010 - De vraag naar effectieve vormen van(re-)organiseren neemt als gevolg van de economische crisis toe. Veranderende marktomstandigheden, wegvallende vragen, krimpende kredieten en groeiende druk op marges maken dat veel bedrijven hun organisaties op dit moment anders inrichten, reorganiseren of veranderen.

 Lees verder...   9 reacties
 

Vier tips voor een boeiende speech

18 maart 2010 - Elke presentatie kan beter. Zelfs de allerbeste. Maar zelfs de meest ervaren sprekers onderschatten vaak de kansen en risico's die elke nieuwe presentatie biedt. Ook doorgewinterde sprekers kunnen daarom hun voordeel doen met deze vier presentatietips van Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemingen willen arbeidskosten met helft terugdringen

17 maart 2010 - Ondernemingen die stilaan herrijzen uit de economische crisis moeten heel wat zaken anders aanpakken dan voorheen. Significant minder besteden aan bedrijfsvastgoed, het verhogen van het werknemersaantal zonder te moeten investeren in meer vierkante meters kantoorruimte en echte doorbraken met betrekking tot duurzaamheid worden steeds belangrijker.

 Lees verder...   19 reacties
 

Focus op aandeelhouderswaarde doorgeslagen in Nederland

17 maart 2010 - Focus op aandeelhouderswaarde heeft een negatieve invloed op de financiële prestaties van top-100 beursgenoteerde ondernemingen. Dat blijkt uit het promotie-onderzoek van Pieter-Jan Bezemer, die op 19 maart aanstaande promoveert aan de Rotterdam School of Management met zijn dissertatie Diffusion of Corporate Governance Beliefs.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 987 988 989 990 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10