zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer seks in de tijd van de baas

22 maart 2010 - Anno 2010 blijkt de werkvloer nog altijd een broeinest voor relaties. Ruim tweederde van de singles knoopt wel eens een verhouding aan met een collega.  Opmerkelijk isdat het aantal verliefde collega’s dat seks heeft onder werktijd binnen vier jaar is gestegen van zes naar elf procent.

Dit blijkt uit eerdere cijfers en recent onderzoek van Singlessite.nl. Zo’n 71 procent van de singles begint wel eens een verhouding met een collega. Gevoelens van verliefdheid beperken zich niet alleen tot de beschikbare vrijgezellen op de werkvloer. Bij maar liefst 41 procent is er sprake van een geheime affaire omdat de persoon in kwestie al bezet is. Absolute geheimhouding is dan ook vaak wenselijk, maar niet altijd uitvoerbaar. Ruim een derde van de ondervraagden zegt te weten dat men van de relatie op de hoogte is en dat er door collega’s wordt geroddeld. Zoenen en seks

Opmerkelijk is te noemen dat men zich letterlijk steeds vrijer gaat gedragen als het gaat om intimiteiten op de werkvloer. Uit eerder onderzoek van online magazine Singlessite.nl in 2006 bleek dat zes procent zich schuldig maakte aan geslachtsverkeer in de baas zijn tijd. Een krappe vier jaar later is dit percentage gestegen naar elf procent. Een overige zeven procent beperkt zich ‘slechts’ tot seksuele handelingen onder werktijd en het aantal verliefden dat het houdt bij stiekem knuffelen en tongzoenen is met 23 procent gelijk gebleven. 

Werktijd en vonk

De eerste kriebels van verliefdheid ontstaan nog steeds het vaakst tijdens het reguliere werk. Zo’n 45 procent zegt verliefd te zijn geworden door veelvuldig met elkaar samen te werken. Beduidend minder nieuwe liefdesrelaties ontstaan er tijdens het overwerken of bedrijfsborrels (veertien procent). Ook tijdens bedrijfsuitjes slaat de vonk zelden over (vijf procent). Samen naar een congres wekt nauwelijks verliefde gevoelens op, want slechts één procent begint hier een relatie met een collega. 

Herhaling en verbod

Een groot deel van de ontstane relaties op de werkvloer is geen lang leven beschoren. Zo’n 36 procent heeft een houdbaarheidsdatum van minder dan een half jaar. Toch zou ruim een derde van alle ondervraagden graag opnieuw een relatie met een collega aangaan. Een kwart vindt zelfs dat zo’n verhouding een positief effect heeft op de werkprestaties. Op de vraag of werkgevers relaties tussen collega’s mogen verbieden met het oog op eventuele negatieve gevolgen voor de werksfeer antwoordde 24 procent met een volmondig ja.

 
 Doorsturen   8 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kwart werkenden heeft seks met collega
 Wel sex, weinig geflirt op de werkvloer
 Verliefd op uw collega? U bent niet de enige!
 Relatie met baas nog steeds taboe
 
 
reacties
 
Tim  |   | 
22-03-2010
 | 
07:48 uur
Vrij vertaald betekent dit dat steeds meer mensen aan betaalde sex doen.
Civile  |   | 
22-03-2010
 | 
09:05 uur
Ik ga maar even van het momentum van de stelling en getallen uit. Persoonlijk heb ik wat andere ervaringen maar dat kan misschien omdat ik de knapste van de klas niet ben? Binnen onze ervaringen weten we dat het voorkomt maar, zonder dat we er overigens werkelijk vraag naar hebben gedaan, komen de geluiden ons niet zo vaak voor.

Als je wat vaker en langer met elkaar samen werkt kan ik me voorstellen dat 'de vonk' wel eens over kan schieten, maar dat hoeft niet altijd ergens in te resulteren natuurlijk.

Niettemin een grappig onderwerp voor de maandagmorgen.
H.E. Folgering  |   | 
22-03-2010
 | 
10:17 uur
Ik heb hier maar één woord voor: IEUWH!!!!
cobol  |   | 
22-03-2010
 | 
10:55 uur
kan deze info ook gerelateerd worden aan het soort werk, de branche, regio, etc.? De percentages komen mij in 30 jaar kantoorwerk, erg hoog voor.
A  |   | 
22-03-2010
 | 
11:08 uur
Niet altijd grappig, bijv. als het je eigen echtgenoot betreft die een relatie met zijn secretaresse is begonnen. Klinkt als een soapserie, maar in het echt is het mij gebeurd.
Als ik dit artikel lees vraag ik me af of zij ook.....
Willem van Druten  |   | 
22-03-2010
 | 
13:05 uur
Zijn de snel wisselende one-job-stand contacten van ZZP'ers wel meegenomen in dit onderzoek?
Jolanda  |   | 
22-03-2010
 | 
18:00 uur
@A: mijn medeleven.
M  |   | 
22-03-2010
 | 
19:06 uur
Er is wel wat aan te merken op dit onderzoek: de deelnemers zijn bezoekers van Singlessite.nl, niet echt een goede steekproef! De deelnemers zijn 1) mensen die Singlessite.nl bezoeken en 2) bezoekers die vrijwillig 'doe nu de test!' aanklikken en deze afmaken.
Onder het kopje 'Werktijd en vonk' blijkt dat de meeste relaties ontstaan tijdens het reguliere werk, minder tijdens overwerk en borrels, nog minder tijdens uitjes en de minste tijdens congressen. Het is opvallend dat deze resultaten erg precies overeenkomen met de tijdsbesteding van de gemiddelde werknemer. Het lijkt er dus op dat er niet is gecorrigeerd voor tijdsbesteding.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10