zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkende Nederlander heeft het te druk om ziek te zijn

12 maart 2010 - De meeste Nederlandse werknemers werken door als zij ziek zijn. De helft gaat gewoon naar het werk en een tiende werkt dan vanuit huis. Van de werknemers die bij ziekte naar het werk gaan, doet een vijfde dat uit angst voor verlies van zijn baan.  Vier van de vijf zeggen het te druk te hebben om thuis te blijven.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlandse werknemer presteert ook goed in crisistijd

12 maart 2010 - Ondanks de crisis blijven zowel het werkvermogen als de productiviteit van werknemers op peil. Dit blijkt uit de Lifeguard BedrijfsGezondheidsIndex 2009 (BGI). Het onderzoek is afgenomen onder ruim 15.000 werknemers binnen 71 organisaties uit verschillende sectoren. De BGI is ten opzichte van 2008 wel licht gedaald (van 7,2 naar 7,0).

 Lees verder...   Reageer
 

Wervingskracht ontbreekt in vacatureteksten

12 maart 2010 - Net als in 2009 scoort ook dit jaar een groot deel van de onderzochte vacatures tijdens de Vacaturetestdagen een onvoldoende, namelijk 69 procent. Ten opzichte van vorig jaar is dit een aanzienlijke stijging, want toen scoorde 52 procent een onvoldoende.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zeven tips voor een geslaagd sollicitatiegesprek

12 maart 2010 - Heeft u binnenkort een sollicitatiegesprek? Dan is het in de eerste plaats belangrijk dat de HR-manager weet dat u over de juiste kwalificaties beschikt en dat u bij de onderneming past. Het is echter net zo belangrijk dat u over weet te brengen hoe graag u die baan wel niet wilt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Lichte stijging vacatureaanbod in februari

11 maart 2010 - Na een minder goede start, is het vacatureaanbod in februari weer licht gestegen, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Het online vacatureaanbod nam met twee punten toe naar 85. Vergeleken met vorig jaar februari staat de Index 30 procent lager. Nederland vertoont met de lichte stijging in februari een trager herstel dan de rest van Europa.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder inkomen, minder actief

11 maart 2010 - Mensen met lage inkomens doen in hun vrije tijd minder dan mensen met hogere inkomens. De eerste groep heeft iets minder contact met vrienden en kennissen, gaan minder naar musea en doen minder vaak vrijwilligerswerk. Ook zijn ze minder vaak lid van sportclubs en andere verenigingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Maak u op voor een nieuwe strijd om talent

11 maart 2010 - Schrikbarend weinig mensen houden van hun baan. Het einde van de recessie kan er om die reden aanleiding toe zijn dat  werknemers genoeg vertrouwen hebben in de arbeidsmarkt om hun schuilplaats gedurende de recessie de rug toe te keren en op zoek te gaan naar groenere weiden. Dan barst de strijd om talent pas echt los.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijftien tips voor een veilig wachtwoord

11 maart 2010 - Voor bijna elk softwareprogramma en een groot deel van de internetsites en –applicaties die u gebruikt heeft u een wachtwoord nodig. Hoe creëertt u een veilig wachtwoord waarmee u al die accounts veilig beheert? Forbes vroeg het de experts en geeft maar liefst vijftien tips.

 Lees verder...   5 reacties
 

Beleggers weer minder optimistisch over 2010

11 maart 2010 - Uit een onderzoek van de website Beurs.nl blijkt dat beleggers vorige maand minder optimistisch waren over 2010 dan een maand eerder. Van de bezoekers van Beurs.nl verwachtten in februari nog maar dertien procent dat de AEX boven de 400 punten zal eindigen tegenover bijna 24 procent in januari.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers willen fit personeel

10 maart 2010 - Steeds meer werkgevers realiseren zich dat iedereen baat heeft bij fitte werknemers. Ze zijn gezonder, verzuimen minder en zijn productiever. Steeds meer ondernemingen nemen daarom initiatieven die de gezondheid bevorderen en een ongezonde levensstijl in toom houden. Dat schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   6 reacties
 

De economie wordt nooit meer zoals die was

10 maart 2010 - Organisaties zullen pas echt herstellen van de recessie als doordringt dat ze niet zomaar terug kunnen naar hoe het was voor de crisis. Daarbij moeten ze zich realiseren dat deze nieuwe, onplezierige economische realiteit in ieder geval tot 2015 zal duren.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips voor meer geluk op het werk

10 maart 2010 - Geluk is hip! Elke psycholoog, wetenschapper en coach heeft wel een theorie over hoe je gelukkig wordt en blijft. Tegelijkertijd is er meer stress en cynisme op de werkvloer dan ooit tevoren. Miljoenen mensen zijn hun baan kwijt; de overblijvers moeten steeds meer met minder middelen doen en zijn hun vertrouwen in het management vaak helemaal kwijt.

 Lees verder...   7 reacties
 

Werkgevers een heel klein beetje positiever over werkgelegenheid

10 maart 2010 - Nederlandse werkgevers voorspellen voor het tweede kwartaal van 2010 nog steeds een afname van de werkgelegenheid, maar enige verbetering is zichtbaar, aldus de Manpower Arbeidsmarktbarometer die gisteren verscheen. Het netto werkgelegenheidscijfer voor het tweede kwartaal van 2010 bedraagt namelijk -één procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoge energiekosten bedreigen werkgelegenheid

10 maart 2010 - Voor een deel van de Nederlandse procesindustrie dreigen de energiekosten dusdanig hoog te worden dat hierdoor in de komende tien jaar 15.000 banen en circa 3,5 miljard aan omzet op de tocht komt te staan. Hiervoor waarschuwt Roland Berger in een net verschenen rapport.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 989 990 991 992 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10