zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financial zegt baan op bij ethisch dilemma

17 maart 2010 - Bijna twintig procent van de medewerkers in de financiële sector heeft zijn of haar baan wel eens opgezegd vanwege een ethisch dilemma. Dat blijkt uit een onderzoek van NIVE Opleidingen onder bijna 300 financials.

 Lees verder...   Reageer
 

Politieke voorkeur bepaalt mening over collega

17 maart 2010 - Van de Nederlandse werknemers beoordeelt 54 procent zijn collega op de politieke voorkeur. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 748 respondenten. Verder komt naar voren dat bijna 25 procent van de werknemers zijn politieke voorkeur geheim houdt voor collega’s.

 Lees verder...   3 reacties
 

Zeven gewoontes van slechte coaches

17 maart 2010 - In deze onzekere tijden, nemen steeds meer werknemers een coach. Omdat een carrièrecoach over het algemeen niet goedkoop is en een coachingstraject vaak enkele maanden of zelfs jaren duurt, is het erg belangrijk om te weten waar aan u een slechte coach herkent.

 Lees verder...   8 reacties
 

Controleer uw mensen middels gsm-software

16 maart 2010 - De Japanse telefoon fabrikant KDDI heeft gsm-software ontwikkeld waarmee werkgevers hun personeel in de gaten kunnen houden. Volgens de fabrikant is het doel hiervan om efficiënter werken mogelijk te maken en het personeel beter te kunnen evalueren. Dat schrijft allaboutphones.nl.

 Lees verder...   1 reactie
 

Beste manager is gevoelloos

16 maart 2010 - Ongevoeligheid is cruciaal voor wie in de harde zakenwereld wil overleven. Wie zich niet mee laat slepen door zijn emoties, slaapt namelijk als een roos. En wie een goede nachtrust geniet, neemt betere beslissingen. Dat is de redenering die Lord John Philip Browne, voormalig CEO van BP, volgt op Express.be.

 Lees verder...   10 reacties
 

Drie vragen om te bepalen of u die promotie wel echt wilt

16 maart 2010 - Denk goed na voor u een hogere functie accepteert of zelfs nastreeft. Zijn het hogere salaris, de status en de macht alles wat u daarvoor op moet geven echt waard? In tegenstelling tot de overheersende gedachtengang, wil niet iedereen carrière maken. Veel technici, ontwerpers en wetenschappers willen bijvoorbeeld helemaal geen leidinggevende functie. En soms geldt dit ook voor de gedoodverfde directieopvolger.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager heeft geen idee wat printen kost

16 maart 2010 - Minder dan vijftien procent van de Nederlandse managers geeft aan te weten wat zij maandelijks aan print-, fax- en kopieerkosten voor hun organisatie kwijt zijn. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder 150 directie- en MT-leden. Ruim acht op de tien van hen bleek niet op de hoogte hoe zwaar deze kosten op de begroting drukken.

 Lees verder...   6 reacties
 

CEO gelooft weer in groei

16 maart 2010 - Het is een tijd geleden maar eindelijk lijken CEO’s zich weer te richten op de lange termijn en groeiverwachtingen. Uit onderzoek van The Conference Board onder meer dan 200 CEO’s en bestuursleden naar hun verwachtingen voor 2010, blijkt een groeiend optimisme dat het, nu nog broze, economische herstel door zal zetten.

 Lees verder...   Reageer
 

Eigen persoonlijkheid belemmert vrouwen ook

15 maart 2010 - Vrouwen hebben het nog altijd moeilijk in een overwegend mannelijke bedrijfswereld, vooral omdat hun persoonlijkheidsprofiel sterk verschilt van dat van mannen.  Vrouwen die hogerop willen, botsen niet alleen op een glazen plafond, maar hebben ook danig last van dat profiel.

 Lees verder...   4 reacties
 

Ontmoedigde werklozen wachten op aantrekken arbeidsmarkt - en vice versa

15 maart 2010 - Het is een beetje een kip-ei verhaal. Zonder herstel is het niet waarschijnlijk dat de miljoenen goede, maar momenteel werkloze en ontmoedigde mensen, zin hebben om weer aan de slag te gaan. En zonder hun input, productiviteit en betrokkenheid zal het herstel veel langer op  zich laten wachten.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht dingen die uw medewerkers van u verwachten

15 maart 2010 - Leiding geven kost tijd en energie. De gevoelens, houdingen, gedragingen en daden van een team in goede banen leiden is niet niks. Medewerkers verwachten het een en ander van hun baas. Melissa Raffoni, directeur van Raffoni CEO Consulting zet op Harvard Business Review acht van die verwachtingen op een rij.

 Lees verder...   1 reactie
 

Genomineerden voor de beste recruitmentsite 2010 bekend

15 maart 2010 - De jury van de Gouden Cursor, de prijs voor de beste recruitmentsite van Nederland, heeft drie recruitmentsites genomineerd voor de prijs van ‘beste recruitmentsite van Nederland 2010’. Het betreft hier in alfabetische volgorde de recruitmentsites van: Deloitte, Essent en TNO.

 Lees verder...   Reageer
 

Chatcoach: eerst doen, dan geloven

15 maart 2010 - KrijnenCoaching&Concern heeft via de Universiteit van Tilburg onderzoek laten doen naar het effect van online coachen via de ChatCoach, een concept ontwikkeld door Jeanette Krijnen. De ChatCoach is een webapplicatie waarbinnen instant text messaging, webmail en uitwisseling van coachmodellen mogelijk worden gemaakt. Binnen deze applicatie wordt arbeidsgerelateerde coaching gefaciliteerd.

 Lees verder...   4 reacties
 

Londen is populairste zakelijke bestemming

12 maart 2010 - Het afgelopen jaar was Londen de populairste bestemming onder Nederlandse zakenreizigers, gevolgd door Milaan, Peking, Johannesburg en Barcelona. Dit meldt Zakenreis.nl op basis van cijfers van CheapTickets.nl. Verder in de top tien staan München, Hong Kong, Kopenhagen, Frankfurt en Zürich.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 988 989 990 991 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10