zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoe maakt u van leads klanten?

25 maart 2010 - Verknal geen leads en omzet, maar maak meer omzet door referenties! Vraag om referenties nàdat u zich bewezen heeft. Bel zo spoedig mogelijk, na een voorgesprek met de aangever. Chris Loos, partner en Sales Trainer bij Excellent Commerciële Trainingen, vertelt.                      

 Lees verder...   3 reacties
 

Middenmanager heeft baat bij balans in werkzaamheden

24 maart 2010 - De middenmanager heeft baat bij een goede balans in de werkzaamheden. Dat is de mening van Annemarie Mars, schrijfster van het boek `Jongleren met loyaliteiten`. Het betreft een handleiding voor middenmanagers die optimaal in balans willen blijven, zeker omdat er van alle kanten binnen het bedrijf aan hen getrokken wordt.

 Lees verder...   1 reactie
 

FNV pleit voor onafhankelijke bedrijfsarts

24 maart 2010 - Vakcentrale FNV wil dat er - naast een bedrijfsarts - een onafhankelijke arts komt die zich uitsluitend richt op de begeleiding en behandeling van zieke werknemers. Deze arts dient meteen als vertrouwenspersoon en moet niet door de werkgever, maar uit de ziektenkostenverzekering worden betaald.

 Lees verder...   1 reactie
 

Succesvolle manager weet woede te bedwingen

24 maart 2010 - Uit onderzoek van de Melbourne Business School blijkt dat mensen met een kort lontje minder kans hebben op succes. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat mensen die hun negatieve emoties herkennen, die in goede banen weten te leiden en gepaster reageren, in de ogen van hun collega’s beter presteren en ook zelf vaker tevreden zijn over hun prestaties.

 Lees verder...   9 reacties
 

Acht tips om een mentor te vinden en goed te benutten

24 maart 2010 - Hoewel de meeste mentorrelaties ‘vanzelf’ ontstaan, kunt u ook actief op zoek gaan naar een geschikte mentor. Dan stelt Ellen Ensher, hoogleraar management aan Loyola Marymount University en auteur van ‘Power Mentoring: How Successful Mentors and Protégés Get the Most out of Their Relationships’, op Forbes

 Lees verder...   2 reacties
 

MKB heeft meer financiering nodig, maar krijgt minder

24 maart 2010 - In 2009 is ongeveer één op de vier MKB-bedrijven op zoek geweest naar aanvullende financiering. Zo’n 45 procent heeft deze zoektocht met succes kunnen afronden. Eén jaar eerder bedroeg het succespercentage nog 72 procent, maar zocht slechts één op de vijf bedrijven financiering.

 Lees verder...   14 reacties
 

Online reputatie beďnvloedt sollicitatie meer dan gedacht

23 maart 2010 - Werkgevers doen meer onderzoek naar online reputaties van sollicitanten dan die denken en sollicitanten onderschatten de impact die die reputatie heeft op hun kansen om aangenomen te worden. Dat blijkt uit het Online Reputation Research in opdracht van Microsoft, waarover 6Minutes.be bericht.

 Lees verder...   Reageer
 

Veranderende arbeidsmarkt vraagt om nieuwe arbozorgverlening

23 maart 2010 - Om in 2020 de vraag naar arbeidskrachten op te kunnen vangen zal circa 75 procent van de Nederlanders in de leeftijdscategorie 55 tot en met 66 jaar nog deel moeten uitmaken van de werkzame beroepsbevolking. In 2009 was dit percentage nog 47 procent. Niet alleen de samenstelling, maar ook de manier waarop met werk wordt omgegaan verandert.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier foute redenen om geen vragen te stellen

23 maart 2010 - Waarom stellen volwassenen zo weinig vragen? Houden we op een gegeven moment op nieuwsgierig te zijn? Vragen stellen is een krachtige manier om orde te scheppen. Ze vergroten ons begrip van de dingen om ons heen en plaveien de weg naar nieuwe ideeën en oplossingen. Ook kunnen ze foutieve redeneringen, gebrek aan kennis, en zelfs fraude aan het licht brengen.

 Lees verder...   3 reacties
 

MKB’er hebben last van regeldruk bij internationaal zakendoen

23 maart 2010 - Maar liefst de helft van de Nederlandse ondernemers doet zaken met het buitenland. Een derde van de ondernemers ziet de regelgeving binnen Europa als belemmering om internationaal te ondernemen. De MKB'er laat zich echter niet afschrikken en is, ondanks de economische crisis, het afgelopen jaar internationaal actiever geworden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlands MKB loopt nog niet voorop met ‘Het Nieuwe Werken’-software

23 maart 2010 - Ten opzichte van het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) wereldwijd loopt het Nederlandse MKB niet voorop bij investeringen in software die medewerkers helpt altijd en overal - en dus efficiënter - te kunnen werken. Dat blijkt uit een onderzoek van Microsoft naar het gebruik van IT-technologie door MKB-ers in vijftien landen wereldwijd.

 Lees verder...   14 reacties
 

Veel complimentjes, minder ziekteverzuim

22 maart 2010 - Ziekteverzuim kan zowat gehalveerd worden door geregeld een schouderklopje uit te delen. Volgens ArboNed zijn gebrek aan motivatie en aan ondersteuning door de leiding de oorzaken van de helft van alle ziekmeldingen. Dat schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werken is goed voor levensgeluk

22 maart 2010 - Het levensgeluk van mensen hangt meer af van het hebben van werk dan vroeger. Een betaalde baan zorgt ervoor dat men meer tevreden is met zijn leven. Van de werkenden geeft 90 procent aan tevreden te zijn, zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Onder de niet-werkenden zegt 50 procent tevreden te zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie finalisten voor de titel Secretaresse van het Jaar zijn bekend

22 maart 2010 - Vorige week maakte organisator Manpower de drie finalisten bekend van de 24e Verkiezing Secretaresse van het Jaar: Judith Rukiyah-Polak, van NUON in Leeuwarden, Margreet Batterink van Compello in Zwolle en Ellen de Jong van Heddes Bouwgroep BV in Hoorn.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 986 987 988 989 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10