zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse bedrijven hebben relatief lage schuldenlast

7 april 2010 - De schuld van Nederlandse bedrijven is relatief laag in vergelijking met andere landen. Dat blijkt uit een rapport van adviesbureau McKinsey, zo weet het Financieele Dagblad. Nu.nl meldt op basis hiervan dat deze lage schuldenlast Nederland een relatief goede uitgangspositie geeft om uit de crisis op te krabbelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven hebben geen intern beleid omtrent informatiebeveiliging in de cloud

7 april 2010 - Bij de meeste organisaties ontbreekt het aan beleid, procedures en middelen om te waarborgen dat gevoelige informatie in de cloud goed is beveiligd. Ondanks de bezorgdheid over de beveiliging en de verwachte groei van cloud computing, beschikt slechts 27 procent van de organisaties over procedures voor goedkeuring van cloudapplicaties waarin gevoelige en vertrouwelijke informatie wordt gebruikt.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om de kosten in de hand te houden

7 april 2010 - Kritisch zijn over de kosten en die goed beheersen is een voorwaarde voor een gezonde boekhouding, zowel in het MKB als voor multinationals. Weet u waar u kunt besparen? Deloitte Fiduciaire zet op 6Minutes.be vijf tips uiteen om de kosten onder controle te houden.

 Lees verder...   7 reacties
 

Hoogopgeleide kiest voor avontuurlijke werkgever

7 april 2010 - De match tussen de individuele waarden en drijfveren van een werkzoekende en die van de organisatie is in de nabije toekomst beslissend in de strijd om talent. Zestien procent van de hoger opgeleiden kiest het liefst voor een 'Avontuurlijke werkgever', een werkgever die zich kenmerkt door innovatie, lef en ondernemerschap.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis of niet: bestuurders krijgen hogere bonus

6 april 2010 - De meeste bestuurders van grote ondernemingen buiten de financiële sector kregen in 2009 een hogere prestatiebonus. Bestuurders van banken en verzekeringsmaatschappijen kregen vorig jaar geen bonus. Dit meldt Blikopnieuws naar aanleiding van een analyse door NRC Handelsblad.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mag een baas zijn emoties tonen?

6 april 2010 - Of moet een leidinggevende altijd koel en rationeel, oftewel ‘de baas’ blijven? het belangrijkste is dat hij steeds voor ogen houdt wat de invloed van zijn emoties op zijn medewerkers en teams is. Dat stelt 6Minutes.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Sollicitant doft zich extra op voor sollicitatiegesprek

6 april 2010 - Ongeveer 80 procent van de kandidaten besteedt extra aandacht aan zijn uiterlijk voordat hij of zij naar een sollicitatiegesprek gaat. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête onder 2.500 marketeers en verkopers door Cobben & Van Tulder BV.

 Lees verder...   6 reacties
 

Tien tips om het beste van te maken van die baan waar u aan vast zit

6 april 2010 - In de huidige economische omstandigheden, nu elke vacature honderden reacties komen, kunt u heel sterk het gevoel krijgen dat u geen kant op kunt en gevangen zit in uw huidige baan. Bedenk echter dat veranderen altijd tot de mogelijkheden behoort.

 Lees verder...   Reageer
 

Meesterversierder leert bedrijven hun klanten verleiden

6 april 2010 - De geheime technieken van topversierders zijn vanaf nu ook toegankelijk voor bedrijven. Tijn van Ewijk bekijkt het commerciële proces vanuit een ander perspectief en onthult de verkooptechnieken en -trucs van de rasversierder.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zes procent van de ondernemers doet de komende Paasdagen aan relatiemarketing

2 april 2010 - Uit onderzoek van de website ondernemersunited.nl blijkt dat zes procent van de bedrijven Pasen aangrijpt om de binding met klanten of relaties te versterken. Deze ondernemingen geven, sturen of brengen hun relaties een paasgeschenk of organiseren een evenement zoals bijvoorbeeld een paasontbijt voor hun beste klanten.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse automobilist onderschat autokosten

2 april 2010 - Het merendeel van de Nederlandse automobilisten heeft geen reëel beeld van wat autorijden hen kost. De kosten worden onderschat doordat niet alle aspecten worden meegerekend. Dit blijkt uit een peiling onder bezoekers van de website Rijverder.nl.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vrouwen en mannen zijn nog steeds niet gelijk in de IT

2 april 2010 - Wanneer u vandaag de dag een ICT-afdeling binnenloopt zijn het niet langer alleen mannen die u begroeten. Ook vrouwen hebben hun plekje binnen deze mannenwereld veroverd en spelen een steeds belangrijkere rol binnen de ICT-sector.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien manieren om uzelf te verkopen op het werk

2 april 2010 - Of u het nu leuk vindt of niet, u zult zelf moeten verkopen om hogerop te komen. mensen die met hun resultaten en zichzelf te koop lopen, zijn degenen die nieuwe opdrachten en promoties toegewezen krijgen. Soms tellen woorden nu eenmaal zwaarder dan daden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Exportdynamiek vooral bij kleine bedrijven

2 april 2010 - Jaarlijks zijn er bedrijven die starten met exporteren, terwijl er aan de andere kant bedrijven zijn die stoppen met exporteren. Wel is het zo dat in totaal jaarlijks meer bedrijven exporteren. Veel MKB-bedrijven exporteren incidenteel.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 983 984 985 986 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10