zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien tips om het beste van te maken van die baan waar u aan vast zit

6 april 2010 - In de huidige economische omstandigheden, nu elke vacature honderden reacties komen, kunt u heel sterk het gevoel krijgen dat u geen kant op kunt en gevangen zit in uw huidige baan. Bedenk echter dat veranderen altijd tot de mogelijkheden behoort.

Forbes geeft alvast tien tips om daar alvast mee te beginnen, ook als  u nu nog ' vast' zit. 1. Droom groots
Verlies uw doelen niet uit het oog en blijf zoeken naar manieren om die te bereiken, of dat nu in uw huidige of volgende baan is. Vergeet niet dat de huidige situatie niet eeuwig zal duren. 

2. Leer nieuwe dingen

Bespreek met uw leidinggevende op welke terreinen u zich verder kunt ontwikkelen en ga daar mee aan de slag, zowel binnen als buiten uw onderneming. Dit kan op meerdere manieren: neem extra verantwoordelijkheden op  zodat u zichzelf uitdaagt. Schrijf u in voor een cursus. Vraag uw collega van IT of hij u les wil geven in Excel of PowerPoint. Als u nieuwe dingen leert, komt u er achter waar uw hart ligt. En als u dat weet, is het des te eenvoudiger om er achter te komen wat u echt wilt. 

3. Ga netwerken

Sluit u aan bij een beroepsvereniging. Zet uw CV op LinkedIn. Zeg tegen iedereen die het horen wil dat u een geweldig jaar achter de rug hebt maar dat u nu toe bent aan verandering. Op zoek gaan naar nieuwe kansen kan bijna voelen als vreemdgaan, maar als u niet gelukkig bent, bent u het aan zichzelf verplicht nieuwe opties te onderzoeken. 

4. Verander uw perspectief
Bestrijd lamlendigheid met het aanbrengen van veranderingen in uw huidige situatie. Vraag om overplaatsing naar een andere afdeling of ga een dag per week thuiswerken. Ruim uw bureau op. hang andere lampen op. Zelfs kleine veranderingen, zoals het nemen van een andere route naar uw werk of uw lunchpauze gebruiken om te gaan sporten, helpen u al anders naar uw werk te kijken.
5. Beweeg zijwaarts
Als er (momenteel) geen mogelijkheid is om hogerop te komen, kijk dan eens of er een andere functie op hetzelfde niveau mogelijk is. 

6. Zoek lotgenoten

Zoek mensen die in dezelfde positie zitten (dit kunnen vrienden zijn) en kom om de zoveel tijd bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en doelen te stellen. Praat over uw angst voor verandering en ontdek hoe anderen daar mee omgaan. 

7. Geef iets terug

Word de mentor van een jongere collega. Het voelt goed om een ander te helpen en de energie en het idealisme van een jonger iemand kunnen u hernieuwde kracht geven. 

8. Leef!

Doe meer buiten werktijd. Zoek een hobby. Ga een cursus volgen. Train voor de marathon. Leer een nieuwe taal. U gaat veel efficiënter werken als u een reden hebt om naar huis te gaan ’s avonds en uw weekenden vrij te houden. 

9. Ga op vakantie

Neem even afstand. Zelfs een lang weekend weg kan eraan bijdragen dat u de dingen weer helder ziet en u inspireren tot nieuwe doelstellingen. 

10. Bevrijd uzelf

Probeer erachter te komen waarom u het gevoel hebt dat u vast zit en dwing uzelf vervolgens u te bevrijden uit die figuurlijke boeien. Blijft u alleen omdat u uw collega’s zo leuk vindt of omdat u bang bent ergens anders opnieuw te beginnen? Dergelijke gedachten werken verlammend en staan rationele keuzes waarmee u verder kunt komen in de weg.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Houd uw talent vast – nu het nog kan
 Maak u op voor een stortvloed aan sollicitanten
 Zeven manieren om te blijven presteren onder druk
 Slimme organisatie is op economisch herstel voorbereid
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10