zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Videoconferencing groeit sneller dan zakenreizen

12 april 2010 - BCD Travel verwacht dat de markt voor videoconferenties de komende vijf jaar met vijftien procent zal groeien. Het zakelijk reizen blijft daar met een verwachte stijging van vijf procent bij achter. Dit heeft commercieel directeur Diederik Banken van BCD Travel gezegd tijdens een mediabijeenkomst op Schiphol.

 Lees verder...   2 reacties
 

Manifest Goed Werkgeverschap: ‘Werkgevers moeten kleur bekennen’

12 april 2010 - Werkgevers in Nederland moeten kleur bekennen. Het management moet geloofwaardiger worden, werknemers moeten meer verantwoordelijkheid krijgen en het moet afgelopen zijn met vriendjespolitiek. Werkend Nederland moet weer met plezier naar het werk.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijven doen nog te weinig om omkoping tegen te gaan

12 april 2010 - Siemens heeft het inmiddels aan den lijve ondervonden: omkoopschandalen zijn erg slecht voor de zaak. Systematische omkooppraktijken en het aannemen van steekpenningen kostten de Duitse gigant uiteindelijk ongeveerd twee miljard euro, inclusief 1,6 miljard euro boete, de hoogste die ooit opgelegd is voor dergelijke misstappen.

 Lees verder...   Reageer
 

'PvdA straft hard werkende mensen en ondernemers'

9 april 2010 - De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn geschrokken van de belastingplannen van de Partij van de Arbeid. De partij perst de 'schwung' uit de economie en straft hard werkende mensen en ondernemers die de welvaart van ons land dragen.

 Lees verder...   6 reacties
 

In tien stappen naar een betere balans tussen werk en privé

9 april 2010 - Vervagen de grenzen tussen vrije tijd en werk? Leeft u om te werken? Forbes geeft een achttal eenvoudige tips waarmee u de balans tussen uw werktijd en vrije tijd in eigen hand neemt en eventueel weer herstelt. Geniet van uw werk, maar ook van uw leven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Microsoft, &samhoud en Procore Beste Werkgevers 2010

9 april 2010 - Microsoft, &samhoud en Procore zijn uitgeroepen tot Beste Werkgevers van Nederland 2010. Microsoft scoorde in de groep van grote en multinationale ondernemingen het beste in het jaarlijks onderzoek van Great Place to Work Institute Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Internetbankieren: veiligheid belangrijker dan gebruiksgemak

9 april 2010 - Een grote meerderheid van de internetbankierders is tevreden over deze vorm van bankieren. De bankencrisis heeft het vertrouwen in internetbankieren niet aangetast. Echter laten de grote banken op het gebied van additionele online faciliteiten, service en helpdesk kansen liggen met als gevolg een groeiende onvrede.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlander 'netwerkt' zeven uur per maand

9 april 2010 - De gebruiksintensiteit van sociale media websites blijft voorlopig achter bij de hoge naamsbekendheid. Gemiddeld besteedt men zo'n zeven uur per maand aan sociale online netwerken. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 14.686 Nederlanders naar de kennis, houding en het gedrag rondom sociale media.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlander is geen avontuurlijke consument

8 april 2010 - De Nederlandse consument is de afgelopen tien jaar erg trouw gebleken aan zijn favoriete merk. Nederlanders blijven het liefst in een Opel rijden, boeken hun vakantie massaal via D-reizen en wassen met Ariel. Dit blijkt uit het European Trusted Brands onderzoek 2010 van Reader's Digest.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vooral oudere voelt zich onveilig op het werk

8 april 2010 - Een op de tien werknemers voelt zich niet veilig op zijn werk. Dat blijkt uit een peiling van FNV, zo schrijft RTL Nieuws. Hoe ouder iemand is, hoe groter het gevoel van onveiligheid op de werkvloer. Van de werknemers tot 35 jaar voelt vier procent zich niet veilig, van de 55-plussers is dat zestien procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis: meer mensen volgen MBO- en HBO-opleiding

8 april 2010 - Het aantal mensen dat tijdens de economische crisis aan een nieuwe cursus, MBO- of HBO-opleiding begint, stijgt nog steeds iedere maand. Bij het NTI schreven zich tijdens de eerste maanden van 2010 ruim tien procent meer kandidaten in dan vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf ultieme tips tegen werkstress

8 april 2010 - U kent het wel. Steeds meer werk moet steeds sneller af. Al snel zit uw agenda helemaal vol met klusjes die nog deze week, deze maand, voor het weekend af moeten. Gevolg: in het weekend ligt u uitgeput op de bank en ziet u op tegen alle leuke dingen die u gepland had.

 Lees verder...   4 reacties
 

Steeds meer aandacht voor talentassessment

8 april 2010 - Talentassessment.nl verwacht in de komende jaren meer nadruk op talentidentificatie en -optimalisatie bij medewerkers op de volle breedte van de werkvloer. Door de financiële crisis lijkt het bedrijfsleven zich bewust geworden van het belang van talentmanagement voor medewerkers op alle niveaus.

 Lees verder...   8 reacties
 

Meer faillissementen in eerste kwartaal 2010

7 april 2010 - Het aantal bedrijven dat in het eerste kwartaal van 2010 over de kop ging is met vijf procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Van 1.689 failliete bedrijven in 2009, naar 1.769 in 2010. De transport- (+63 procent) en bouwsector (+30 procent) hebben het nog steeds het zwaarst.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 982 983 984 985 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10