zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zalm geeft eventuele bonus aan de staat

29 maart 2010 - Topman Gerrit Zalm zal een eventuele bonus na verkoop van ABN Amro en Fortis niet houden, maar doneren aan de Nederlandse staat zodat die hem kan gebruiken voor de aflossing van de staatsschuld. Dit zei hij vrijdag tegen de NOS, zo weet Nu.nl.

 Lees verder...   3 reacties
 

‘PDCA cyclus laat bedrijfsresultaten stijgen’

29 maart 2010 - Onderzoek onder bijna 400 organisaties laat zien dat de alom bekende PDCA cyclus (plan-do-check-act) cruciaal is om betere bedrijfsresultaten te boeken. Niet alleen kunnen hierdoor winstmarges verbeteren en werkvoorraden drastisch verminderen, ook kan de klanttevredenheid toenemen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zeven tips voor een uitmuntend functioneringsgesprek

29 maart 2010 - Hoewel vooral kleinere bedrijven hun functioneringsgesprekken het afgelopen jaar overgeslagen hebben omdat er geen geld was voor salarisverhogingen of bonussen, moeten de meeste werknemers er toch aan geloven. Bij deze zeven tips van Forbes om een onuitwisbare indruk te maken.  

 Lees verder...   3 reacties
 

Werken bij Essent is beste recruitmentsite 2010

29 maart 2010 - De recruitmentsite Werkenbijessent.nl is uitgeroepen tot de beste recruitmentsite 2010 van Nederland. De Publiekscursor, de publieksprijs voor meest aansprekende recruitmentsite, is gegaan naar werkenbijamerpoort.nl. De Innovatiecursor, prijs voor de meest innovatieve recruitmentsite 2010, is gegaan naar Deloitte.

 Lees verder...   1 reactie
 

Wie is die man die op zondag het vlees snijdt?

29 maart 2010 - Zestien procentvan de vrouwen en 25 procent van de mannen vindt dat zij door hun werktijden de opvoeding van hun kinderen te veel aan anderen overlaten. Bijvoorbeeld aan de partner, een oppas of een crèche. Dat blijkt uit de Performer Bedrijfsgezondheidsmonitor van Arbo Unie, waaraan meer dan 4.290 medewerkers uit diverse branches meewerkten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie dingen die vrouwen kunnen doen om de salariskloof te dichten

26 maart 2010 - De salariskloof tussen mannen en vrouwen bestaat nog steeds. Die lijkt zelfs structureel en vrouwen kunnen op individueel niveau weinig doen om die te verkleinen. Toch komt uit recent onderzoek onder 315 MBA’ers door Kevin Clark en Patrick Maggitti van de Villanova School of Business dat vrouwen hun salaris op kunnen krikken met enkele kleine veranderingen in hun werkrelaties.

 Lees verder...   4 reacties
 

Over planning, control, communicatie en vooral doen

26 maart 2010 - We leven in een tijd dat met één druk op de knop alle gewenste informatie beschikbaar is. Up-to-date verwerkt, dus volledig, betrouwbaar en tijdig. Ondenkbaar dat veel managers nog steeds klagen over gebrek aan overzicht. Onwenselijk bovendien, stelt Anske Plante van Anske Plante Professional Organizing.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf vuistregels om veilig te twitteren op het werk

26 maart 2010 - Twitter is een groot succes. Niet alleen burgers, maar ook steeds meer politici, journalisten en ondernemingen zijn actief op de microblogging-site. Inmiddels maken er ruim 350 miljoen mensen wereldwijd gebruik van Twitter. Steeds meer organisaties zijn zich er echter ook van bewust dat er risico’s zijn verbonden aan het gebruik van Twitter en dat het ontwikkelen van beleid noodzakelijk is.

 Lees verder...   3 reacties
 

Half miljoen jaarstukken nog niet gedeponeerd

26 maart 2010 - Gemiddeld vijftien procent van de ondernemingen hebben nog steeds niet hun jaarstukken gedeponeerd over de boekjaren 2005, 2006 en 2007. Dit komt neer op 285.000 jaarstukken. Over het boekjaar 2008 heeft 35,6 procent van de ondernemingen verzuimd tijdig de jaarstukken te deponeren. 

 Lees verder...   1 reactie
 

Toppen of tobben; vrouwen en mannen met ambitie aan het woord

26 maart 2010 - We lezen het overal; sinds jaar en dag zijn er te weinig vrouwen aan de top. De oplossing wordt gezocht in het stellen van quota waarbij mannen plaats moeten maken voor vrouwen in topfuncties. Maar ligt hierin wel de oplossing? In de vele discussies komen naar het idee van soul:made de echte oorzaak en oplossing maar beperkt aan bod. Soul:made ging daarom zelf op onderzoek uit.

 Lees verder...   8 reacties
 

Steun Terre des Hommes met uw bedrijfsuitje

25 maart 2010 - Er zijn talloze bedrijfsuitjes, en nu kunt u daarmee ook nog een goed doel steunen. Hier vindt u tien populaire bedrijfsuitjes die bij een boeking minimaal tien procent korting geven. Deze 'donatiekorting' gaat naar projecten van kinderrechtenhulporganisatie Terre des Hommes.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nauwkeurige verlofadministratie levert flink wat geld op

25 maart 2010 - De verlofadministratie voor 2009 is alweer enige tijd afgesloten, dit betekent dat het tijd wordt om de verlofrechten voor 2010 te berekenen. Wat veel organisaties niet weten, is dat de verschillende verlofsaldo’s (vakantiedagen, adv-dagen en tijd-voor-tijduren) niet vanzelfsprekend bij elkaar op kunnen worden geteld.

 Lees verder...   Reageer
 

In drie stappen naar uw beste speech ooit

25 maart 2010 - De gemiddelde speech is…gemiddeld. De lat ligt niet erg hoog en de meeste managers zijn tevreden met zo’n middelmatige toespraak. Nick Morgan, directeur van Public Words Inc zet op Harvard Business Review drie stappen op een rij die u direct toe kunt passen op uw volgende speech.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander is relatief weinig maar wel lang ziek

25 maart 2010 - Nederlandse werknemers melden zich minder vaak ziek in vergelijking met collega’s uit omringende landen. Ze zijn echter bij ziekte relatief lang afwezig. Deze verzuimdagen kosten werkgevers in Nederland jaarlijks circa 10,8 miljard euro aan directe kosten.

 Lees verder...   9 reacties
 
< vorige 985 986 987 988 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10