zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kleine attentie motiveert secretaresse enorm

15 april 2010 - De berichten dat secretaressedag ‘niet meer van deze tijd’ zou zijn, worden duidelijk niet gebaseerd op de mening van secretaresses zelf. In een onderzoek van Unique onder 180 secretaresses geeft ruim de helft (53 procent) aan extra gemotiveerd te worden door een attentie op deze dag, omdat het een blijk van waardering uitspreekt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Goed interim-management voorspelbaar door acht succesfactoren

15 april 2010 - Acht factoren zijn van invloed op het succes van interim-management opdrachten. Dit concludeert drs. Jaap Schaveling in zijn proefschrift dat hij vrijdag 16 april aan de Nyenrode Business Universiteit verdedigt. In zijn onderzoek heeft Schaveling gekeken welke factoren bij interim-management het meest van invloed zijn op de tevredenheid van de opdrachtgever.

 Lees verder...   4 reacties
 

Meer vacatures in meeste sectoren

14 april 2010 - De lichte stijging van het vacatureaanbod zet voorlopig door, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Het online vacatureaanbod steeg in maart met drie punten naar een niveau van 88. Het aantal vacatures in de sector landbouw & visserij en de publieke sector nam het meest toe. Op jaarbasis staat de Index nog 22 procent lager dan in maart 2009, ook dit is een lichte verbetering.

 Lees verder...   Reageer
 

Sterke groei freelance ICT markt

14 april 2010 - De vraag naar freelance ICT expertise lijkt zich ontworsteld te hebben aan de crisis. Het afgelopen kwartaal is een substantiële stijging in het aantal openstaande projecten voor ZZP-ers genoteerd. De Flex-index van IT-Contracts is in de afgelopen drie maanden zo'n 30 procent gestegen en staat nu vrijwel gelijk aan januari 2008.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om feedback te geven aan uw baas

14 april 2010 - Als u nauw met iemand samen werkt, heeft u goed inzicht in diens prestaties. Ook in  die van uw baas. Maar hoe goed uw inzicht ook is, kunt u het wel maken dit te delen met uw baas? Zet u uw baan niet op het spel als uw baas eerlijk vertelt wat u van zijn of haar optreden vindt?

 Lees verder...   12 reacties
 

Narcistisch leider valt vrijwel altijd door de mand

14 april 2010 - Ze zijn arrogant, vinden zichzelf enorm belangrijk, geloven dat ze bijzonder zijn en over unieke talenten beschikken, lijden aan grootheidswaanzin, zijn manipulatief en kennen geen empathie. Klinkt dit als iemand waarmee u werkt – uw baas misschien? – dan weet u precies hoe zwaar het is om met een narcistisch persoon te werken.

 Lees verder...   58 reacties
 

Steeds meer malware aanvallen via misbruik vertrouwen

14 april 2010 - De grote populariteit van sociale netwerken en veranderingen in het gebruikersgedrag vormend de basis voor bredere malware aanvallen op gebruikers. Daartoe behoren gecombineerde bedreigingen, versnelde omlooptijden van malware en manipulatie van zoekmachines.

 Lees verder...   Reageer
 

Unilever meest betrokken werkgever

13 april 2010 - Unilever blijkt de meest betrokken werkgever van Nederland. Vooral jonge werknemers waarderen de onderneming om haar betrokkenheid bij gezondheid, werkgelegenheid en hygiëne. Dit komt naar voren uit onderzoek door de Stichting laluz, VNU Media en onderzoeksbureau Brainjuicer.

 Lees verder...   Reageer
 

Baas moet ongezonde werknemer aanpakken

13 april 2010 - De baas mag zich best bemoeien met de levensstijl van zijn medewerkers. Dat vindt maar liefst driekwart van de werkende Nederlanders. 40 procent vindt zelfs dat de baas verplicht is werknemers met een ongezonde levensstijl aan te pakken. Dit blijkt uit onderzoek van GfK Intomart in opdracht van zorgverzekeraar CZ. BNR doet bericht.

 Lees verder...   2 reacties
 

Baas weet niet dat secretaresse wil koeknuffelen

13 april 2010 - Waar worden secretaresses echt blij van: bowlen, verfgooien of koeknuffelen? En weten hun werkgevers dit eigenlijk ook? Om erachter te komen hoe goed zij elkaar echt kennen, bedacht Pluimen de ‘Secretaressedagquiz’. Met het oog op de Nationale Secretaressedag 2010 op 15 april aanstaande is deze relatietest tot en met die dag op de site van Pluimen te vinden.

 Lees verder...   4 reacties
 

Manager vergeet energiekosten bij vaststellen IT-budget

13 april 2010 - Volgens recent onderzoek van Avanade is er veel onduidelijkheid over het energiebeleid van IT-afdelingen. Organisaties zien energie als een belangrijke kostenpost. Echter, als het er op aan komt zegt ruim de helft van de respondenten dat ze energiekosten niet meenemen wanneer ze de IT-budgetten vaststellen.

 Lees verder...   Reageer
 

Efficiëntie boekhouding MKB ver te zoeken

13 april 2010 - Digitalisering bij de administratieve werkzaamheden van het MKB loopt achter op de huidige ontwikkelingen. Er wordt op grote schaal inefficiënt gewerkt met een lage standaardisatie waardoor veel tijd verspild wordt aan onnodige handelingen, de foutgevoeligheid hoog is en de administratie niet transparant is voor accountants en bedrijven.

 Lees verder...   3 reacties
 

Aangekondigde maatregelen pinpasfraude zijn wassen neus

12 april 2010 - Nederlandse banken lijken wakker te zijn geworden als het gaat om pinpasfraude. Tenminste wanneer je af moet gaan op de aankondigingen van de Nederlandse Vereniging van Banken dat ze nauwer gaan samenwerken met de politie en het openbaar ministerie om fraude tegen te gaan. Er wordt echter een belangrijk feit over het hoofd gezien. 

 Lees verder...   Reageer
 

Heeft Facebook invloed op sollicitaties?

12 april 2010 - Hoe groot is de kans dat u tijdens een sollicitatiegesprek vragen krijgt over uw profiel op Facebook of ander sociaal netwerk? Zeer klein, zo concludeert Stepstone. Uit onderzoek van de banensite onder bijna 11.000 werkzoekenden uit acht landen blijkt dat de overgrote meerderheid nog nooit vragen over hun social media profiel kreeg tijdens een sollicitatie.

 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 981 982 983 984 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10