zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer vacatures in meeste sectoren

14 april 2010 - De lichte stijging van het vacatureaanbod zet voorlopig door, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Het online vacatureaanbod steeg in maart met drie punten naar een niveau van 88. Het aantal vacatures in de sector landbouw & visserij en de publieke sector nam het meest toe. Op jaarbasis staat de Index nog 22 procent lager dan in maart 2009, ook dit is een lichte verbetering.

"De laatste berichten over het vacatureaanbod impliceren dat we het dieptepunt achter ons hebben gelaten. Desondanks zal het nog een tijd duren voordat we in de buurt komen van het niveau van 2008," zegt Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. "Gedurende de eerste maanden van dit jaar zetten sectoren als horeca & toerisme een voorzichtig groeiende trend in die hopelijk snel gevolgd zal worden door de andere sectoren". Landbouw & visserij

Ook in maart laten de meeste sectoren een vacaturegroei zien. De sector landbouw & visserij is het meest toegenomen; de Index steeg hier met acht punten. De publieke sector en de sales sector volgen met respectievelijk zeven en vijf punten. Andere sectoren waarbij het online vacatureaanbod een positieve ontwikkeling laat zien zijn onder meer marketing, PR & media (drie), onderwijs & training (drie), horeca & toerisme (drie), bouw (drie) en IT (twee).
Het aantal vacatures daalde in maart het sterks binnen de juridische sector, het aanbod nam er met veertien punten af. Het vacatureaanbod binnen de sectoren HR (-twee), administratie (-twee), R&D (-twee) en accounting (-één) daalde licht. 

Limburg

Het online vacatureaanbod is in bijna alle provincies gestegen, aangevoerd door Limburg. De Index steeg hier met zes punten. Ook op jaarbasis laat deze provincie met twintig procent een milde daling zien; alleen in Zeeland was de daling kleiner (-negentien procent). Ook in de provincies Groningen (vier), Friesland (drie), Noord-Brabant (twee), Zeeland (twee), Zuid-Holland (twee), Noord-Holland (één) en Flevoland (één) steeg de Index. Alleen de provincies Drenthe en Overijssel lopen achter, daar daalde het vacatureaanbod met twee punten licht. 

Groot-Brittannië

De Index voor geheel Europa steeg in maart met drie punten minder sterk dan in februari. België liet in maart de grootste stijging van het vacatureaanbod zien, de Index steeg er met acht punten aanzienlijk. Ook in Italië en Zweden steeg de Index met zeven punten fors. In Duitsland (vier), Nederland (drie) en Groot-Brittannië (twee) steeg het aantal vacatures minder hard. In Frankrijk bleef de Index zelfs onveranderd. Frankrijk is met Zweden en Groot-Brittannië wel een van de weinigen waar een groei te zien vergeleken met maart 2009. In Groot-Brittannië is die groei zelfs vijftien procent.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Weer minder marketing- en communicatievacatures
 Secretaresse en manager meest gezochte banen in 2009
 Stijging vacatureaanbod zet niet door
 Werkzoekende kiest voor Monsterboard of nichesite
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10