zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager vergeet energiekosten bij vaststellen IT-budget

13 april 2010 - Volgens recent onderzoek van Avanade is er veel onduidelijkheid over het energiebeleid van IT-afdelingen. Organisaties zien energie als een belangrijke kostenpost. Echter, als het er op aan komt zegt ruim de helft van de respondenten dat ze energiekosten niet meenemen wanneer ze de IT-budgetten vaststellen.

"In de huidige technologiemarkt hebben veel organisaties beperkte budgetten en IT-middelen tot hun beschikking," zegt Aram Smith, CTO bij Avanade Nederland. "Toch moeten ze hun winstgevendheid behouden en de kwaliteit van dienstverlening verbeteren. Een onderzoeksbureau op het gebied van IT-analyse voorspelt dat veel bedrijven in de komende jaren net zoveel geld besteden aan energie als aan een hardware-infrastructuur. Organisaties moeten gaan kijken naar groene mogelijkheden zoals servervirtualisatie en cloud computing, zodat ze hun IT-budgetten kunnen aanpassen om de stijgende kosten in te perken." 



Bevindingen

Het onderzoek van Avanade – uitgevoerd door Kelton Research – toont een verschuiving in zakelijke prioriteiten aan. De belangrijkste bevindingen:
• Ruim de helft van de organisaties zegt dat ze alle kosten die een systeem met zich meebrengt berekent voordat er geïmplementeerd wordt
• 89 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat kosten een belangrijke factor zijn bij het doen van een aankoop
• Eén op de vier organisaties heeft energie in de top drie staan van hoogste IT-kosten op jaarbasis. 

Niet bovenaan de lijst
De meeste bedrijven meten het energieverbruik echter niet en deze post staat niet bovenaan in het lijstje van kostenbesparingen.
• 53 procent van de ondervraagde bedrijven neemt energiekosten niet mee tijdens het vaststellen van het IT-budget. Dit toont aan dat er weinig rekening wordt gehouden met het energieverbruik in de IT-budgetten en implementatieplannen
• Slechts 26 procent geeft aan dat het verlagen van de energiekosten om geld te besparen door het bedrijf wordt gestimuleerd
• Kosten zijn ook een belangrijke factor wanneer men kijkt naar cloud computing- en SaaS-mogelijkheden. Ruim de helft van de organisaties (51 procent) geeft aan dat energieverbruik een belangrijke factor is wanneer cloud computing wordt overwogen. 

Nederlandse resultaten

Van de Nederlandse respondenten geeft slechts 24 procent (wereldwijd 51 procent) aan energieverbruik mee te nemen in het kostenoverzicht wanneer zij cloud computing-diensten overwegen. Daarnaast geeft 31 procent aan dat zij het energieverbruik binnen IT-systemen willen verlagen, maar dat hiervoor geen vaste regels binnen de organisatie gelden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoge energiekosten bedreigen werkgelegenheid
 Stroomverbruik ICT vergeten bij milieuvriendelijke initiatieven
 IT-manager wil best 'groen' zijn
 Betere dienstverlening belangrijker dan groene ict
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10