zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Talent: niet meetbaar, wel stuurbaar

20 april 2010 - Talent is niet meetbaar maar wel te managen. Deze conclusie trekt Matthijs Goedegebuure, psycholoog en talent-coach uit zijn consultancy-werk. In een uitgebreid artikel op talentassessment.nl legt hij uit dat competenties (zoals luisteren, directief leidinggeven, enzovoort) wel meetbaar zijn, maar talent niet.

 Lees verder...   12 reacties
 

IMF pleit voor meer arbeidscontracten met open einde

19 april 2010 - Economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) pleiten ervoor dat de scheiding tussen werknemers met een tijdelijk en een vast contract verdwijnt. Zij stellen voor om meer werknemers een contract voor onbepaalde tijd te geven, waarbij ze geleidelijk meer rechten opbouwen. Dat schrijft Beursduivel.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Financiële sector versobert arbeidsvoorwaarden

19 april 2010 - De financiële sector gaat een begin maken met de versobering van de arbeidsvoorwaarden. De banken en verzekeraars zullen terug moeten naar passende beloningsniveaus en minder riante arbeidsvoorwaarden. ABN Amro zal zijn kosten verlagen en gaan versoberen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Toekomst van pensioenstelsel staat ter discussie

19 april 2010 - Vandaag gaan hoogleraar Lans Bovenberg, secretaris van VNO-NCW Ap Fraterman, Tweede Kamerlid Mei Li Vos en hoogleraar en AEGON-Adfis directeur Herman Kappelle met elkaar in debat over de toekomst van het pensioenstelsel. Dit gesprek is de eerste in een reeks 'Eerlijk over' debatten dat plaatsvindt op initiatief van AEGON.

 Lees verder...   1 reactie
 

Neem ontslag in stijl: negen tips

19 april 2010 - Zelfs in deze barre economische omstandigheden vinden mensen nieuwe banen. Bent u een van de gelukkigen, neem dan afscheid in stijl. Zorg ervoor dat u een goede indruk achterlaat. Bij deze een negental tips van Forbes om stijlvol afscheid te nemen.

 Lees verder...   2 reacties
 

´Zwakke economische groei voor de eurozone tot 2012´

19 april 2010 - Hoewel vele grote lidstaten vorig jaar uit de recessie konden klimmen, blijven de verwachtingen op korte termijn voor de eurozone problematisch. Het bbp zal naar verwachting met één procent toenemen in 2010 en met 1,6 procent in 2011. De werkloosheid in Europa zal verder toenemen en in 2011 een piekniveau van zeventien miljoen werklozen bereiken.

 Lees verder...   Reageer
 

Vastgoed en rechtsvorm bepalen slaagkans bedrijfsoverdracht

16 april 2010 - In de komende vijf jaar verwachten meer dan 100.000 ondernemers hun bedrijf te beëindigen, bijvoorbeeld door te verkopen. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren verder toenemen als gevolg van de vergrijzing: 35 procent van de ondernemers in Nederland is ouder dan 50 jaar. Over de factoren die bepalend zijn voor een succesvolle bedrijfsoverdracht is echter weinig bekend.

 Lees verder...   Reageer
 

Goede leider verbetert het leven van de mensen om hem heen

16 april 2010 - Wat is goed leiderschap? Realiseert een goede leider steeds hogere winsten? Heeft hij visie en een vijfjarenplan? Allemaal belangrijk maar niet de definitie van echt leiderschap. Dat stelt Shaun Rein, algemeen directeur van de China Market Research Group op Forbes.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeer mist kennis van online marketing

16 april 2010 - Bijna de helft van de marketeers in Nederland vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt. En 49 procent procent vindt dat mediabureaus tekort schieten in hun advies over online marketing. Dat blijkt uit onderzoek dat NIMA in samenwerking met De Vos & Jansen heeft uitgevoerd in het kader van het online marketing congres The Case 2010.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ondernemer ligt vaker wakker van werk/privé balans dan van toekomst eigen bedrijf

16 april 2010 - Uit recent onderzoek van MKB-Nederland blijkt dat bijna een kwart van de ondernemers vaker wakker ligt over de balans tussen werk en privé dan over de toekomst van hun eigen bedrijf. Een onrustige nacht in verband met de zoektocht naar de juiste koers van het bedrijf volgt pas op enige afstand met 14,6 procent van de respondenten.

 Lees verder...   5 reacties
 

Drie tips om talent aan te trekken en te houden

16 april 2010 - Talent aantrekken en behouden is geen eenvoudig karwei tegenwoordig. Vooral jonge werknemers hechten groot belang aan de werkomgeving en het sociaal klimaat waarin ze aan de slag gaan. Harvard Business Review zette alvast drie tips op een rij om nu al te bouwen aan een sterke ‘talent pool’.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse ondernemers minder gestresst dan buitenlandse

15 april 2010 - Eén op de drie Nederlandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb)heeft het afgelopen jaar meer stress ervaren. Toch zijn de bedrijfseigenaren meer ontspannen dan in het buitenland; wereldwijd maakt ruim de helft (56 procent) zich meer zorgen. Dat schrijft Nu.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel managers hebben vliegangst

15 april 2010 - Reizen per vliegtuig is voor veel managers een ware nachtmerrie. Toegeven dat je vliegangst hebt is doorgaans not done in de zakenwereld. De oplossing wordt vaak gezocht in kalmerende middelen en alcohol, maar vliegangst kan ook leiden tot het einde van een veelbelovende internationale carrière.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven aanbevelingen om meer grip te krijgen op uw verkoopfunctie

15 april 2010 - Verkopers vinden zelf dat ze de basisvaardigheden van hun functie maar matig beheersen. Dat stelt  Krauthammer na onderzoek in samenwerking met de Franse Groupe ESC Clermont Graduate School of Management. Er werden 26 vaardigheden gekoppeld aan de vijf hoofddomeinen uit het verkoopproces: prospecteren, diagnosticeren, overtuigen, onderhandelen en afsluiten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 980 981 982 983 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10