zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Baas moet ongezonde werknemer aanpakken

13 april 2010 - De baas mag zich best bemoeien met de levensstijl van zijn medewerkers. Dat vindt maar liefst driekwart van de werkende Nederlanders. 40 procent vindt zelfs dat de baas verplicht is werknemers met een ongezonde levensstijl aan te pakken. Dit blijkt uit onderzoek van GfK Intomart in opdracht van zorgverzekeraar CZ. BNR doet bericht.

Tweederde van de werknemers en meer dan de helft van de werkgevers vindt dat het bedrijf medeverantwoordelijk is voor de vitaliteit van het personeel. Voor werkgevers is een ongezonde leefstijl echter geen reden voor ontslag. 



Gezond gedrag stimuleren
Veruit de meeste werknemers (87 procent) willen dat de werkgever vitaliteit op de werkvloer stimuleert. Ze denken daarbij aan het verzorgen van goede werkplekken, flexibele werktijden of een fietsenplan. 

Belang van vitaliteit
80 procent van de werkgevers ziet het belang van vitaliteit op de werkvloer. Dat is goed voor  de werkhouding en reduceert het ziekteverzuim immers. Toch iinvesteert slechts veertien procent van hen daadwerkelijk in een gezondheidsplan.


Bron: BNR
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgevers willen fit personeel
 Ongezonde levensstijl werknemer kost werkgevers handen vol geld
 Carrièremaker leeft riskant ongezond
 Oudere werknemer is vitaler dan jongere
 
 
reacties
 
M. Dijkhof  |   | 
13-04-2010
 | 
16:47 uur
Werknemers zijn voor elke organisatie belangrijk. Investeren in de gezondheid van de werknemers staat gelijk aan investeren in je productiemiddelen. Een gezondere en energiekere werknemer presteert beter. Maar, zoals blijkt uit de 14% die investeert in een gezondheidsplan, staat dit niet vaak hoog op het investeringslijstje.

Ad de Beer  |   | 
14-04-2010
 | 
07:54 uur
Het is waar dat werkgevers baat hebben bij gezonde werknemers. Preventieve maatregelen om uitval te voorkomen dienen dan ook onderdeel uit te maken van het personeelsbeleid. Zo hebben wij voor een klant een warming up ingevoerd om uitval door klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen.
De vraag is echter hoever een werkgever kan en mag gaan. Moeten de kroketten de kantine uit? Moet de werkgever mensen gaan vertellen hoe en wat ze moeten eten om zwaarlijvigheid te bestrijden?
Moet een werkgever mensen aanzetten om te gaan sporten? Hoe zit het met veilige sex?
De kern van modern personeelbeleid is empowerment, de verantwoordelijkheid zo diep mogelijk in de organisatie leggen. Dat geldt ook voor de gezondheid van de medewerker. Voorlichting kan, betutteling kan niet.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10