zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kleine attentie motiveert secretaresse enorm

15 april 2010 - De berichten dat secretaressedag ‘niet meer van deze tijd’ zou zijn, worden duidelijk niet gebaseerd op de mening van secretaresses zelf. In een onderzoek van Unique onder 180 secretaresses geeft ruim de helft (53 procent) aan extra gemotiveerd te worden door een attentie op deze dag, omdat het een blijk van waardering uitspreekt.

Nog eens zeventien procent laat weten dat door deze aandacht hun binding met de organisatie vergroot wordt. De resterende 30 procent hecht geen waarde aan deze speciale dag. 



Landelijke secretaressedag
Vandaag is het weer zover, de derde donderdag van april, beter bekend als landelijke secretaressedag. In Nederland bestaat deze dag sinds 1989, maar het initiatief lijkt de laatste jaren in belang te stijgen. Unique, gespecialiseerd in office personeel waaronder secretaresses, is naast het online onderzoek ook in gesprek gegaan met een aantal van haar secretariële flexmedewerkers. De algemene tendens in deze gesprekken was dat het verwachtingspatroon van een secretaresse steeds hoger wordt, waardoor het functieprofiel steeds meer wordt uitgebreid. 

Steeds bredere functie
"Wij herkennen het feit dat de functie van secretaresse steeds breder wordt," licht Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique, toe. "Helemaal na de vele reorganisaties die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, zijn er taken onbemand gebleven die dan vaak tijdelijk of voor langere tijd bij secretaresses terecht komen. Zoals ook uit de gesprekken met onze secretaresses naar voren komt, is flexibiliteit dan ook de belangrijkste eigenschap die een secretaresse op haar CV moet hebben staan. Door de ontwikkelingen van de laatste jaren en de vergroting van de verantwoordelijkheden van de meeste secretaresses, adviseren wij werkgevers om deze blijk van waardering ook zeker dit jaar niet over te slaan. Het is onze ervaring dat een klein gebaar op deze dag zeer groot wordt gewaardeerd."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Baas weet niet dat secretaresse wil koeknuffelen
 Zet uw secretaresse in de schijnwerpers
 Crisis leidt tot extra werkdruk bij secretaresses
 ‘Laat crisis geen excuus zijn om uw secretaresse te vergeten’
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
15-04-2010
 | 
10:53 uur
Beste dames en heren,Ik wil, met een dikke glimlach op mijn gezicht, een ieder meegeven dat wie zijn secretaresse niet bijtijds 'voed', hier vanzelf de vruchten van zal plukken.

Er is namelijk niets zo leuk en aardig dan een secretaresse, of anderen in ondersteunende diensten af en toe eens in een zonnetje te zetten.

Het gaat zelden om de grootte van een attentie maar wel de originaliteit en de aandacht die er aan word geschonken. Degenen die denken dat dat anders is begrijpen klaarblijkelijk niet dat ze soms nooit zover konden komen zonder die ondersteuners.

Kom hierbij niet aan met de welbekende pennenset of Tshirt met bedrijfslogo. Wees eens origineel en maak het persoonlijker. Je zult zien dat je hele gemotiveerde mensen in je team houd daardoor.
Karin  |   | 
12-10-2010
 | 
21:05 uur
En niet alleen een presentje op secretaresse dag, maar doe het gewoon eens spontaan als baas. Vinden veel secretaresses echt heel leuk en motiveert enorm.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10