zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kent u de gebruiksvoorwaarden van uw online sociale netwerk?

17 mei 2010 - Uit onderzoek van Mic Adam van Vanguard Leadership in februari 2010 bleek dat 55 procent van de gebruikers van sociale media platformen helemaal niet de gebruiksvoorwaarden leest en toch ‘I ACCEPT’ indrukt. Niet eens zo verwonderlijk, want die teksten zijn nauwelijks leesbaar voor een doorsnee gebruiker; laat staan voor iemand wiens moedertaal niet Engels is.

 Lees verder...   2 reacties
 

Young professional leert in de praktijk en een leven lang

17 mei 2010 - Young professionals geven aan meer belang te hechten aan competenties die samenhangen met een leven lang leren dan competenties op gebied van leiderschapsontwikkeling. Dit geldt ook voor de young professionals die zichzelf als toekomstig leider zien.

 Lees verder...   Reageer
 

Geef werknemer de ruimte en voorkom WK-verzuim

14 mei 2010 - Een werkgever die zijn mensen tijdens het WK voetbal flexibel laat werken, voorkomt dat het ziekteverzuim toeneemt. Dat stelt ArboNed. Het WK voetbal is voor velen synoniem aan drinken en feesten. Toch ligt het aantal ziekmeldingen tijdens grote sportevenementen niet hoger dan normaal, weet ArboNed.

 Lees verder...   1 reactie
 

Beleggers blijven optimistisch over 2010

14 mei 2010 - Hoewel april bepaald geen goede beursmaand was, bleven beleggers vorige maand optimistisch over de ontwikkeling van de AEX in 2010, blijkt uit een onderzoek van de website Beurs.nl. Van de bezoekers van Beurs.nl verwachtte in april 31,5 procent dat de AEX boven de 400 punten zal eindigen tegenover 23,5 procent in maart.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes bronnen van essentiële strategische informatie

14 mei 2010 - Succes leidt tot nieuw succes. Dat is althans het gezegde. Toch is dit niet altijd het geval, niet als het op zakelijke groei aankomt. Vele bedrijven, van Polaroid tot Sony, zijn de dupe geworden van hun eigen succes.

 Lees verder...   Reageer
 

Past de werknemersarts in Nederland?

14 mei 2010 - De Nederlandse Vereniging van Bedrijfsartsen (NVAB) acht het als regel niet nodig om de rollen 'werknemersarts' en 'bedrijfsarts' uit elkaar te halen. Bovendien raakt men dan een stuk synergie kwijt tussen beide rollen.

 Lees verder...   Reageer
 

CIO heeft meer te zeggen maar is minder tevreden

14 mei 2010 - Uit een wereldwijd gehouden survey van Harvey Nash blijkt dat 71 procent van de CIO’s een steeds grotere strategische rol binnen de organisatie krijgt. Daarnaast geeft meer dan de helft aan dat hij of zij in het directieteam zit.

 Lees verder...   Reageer
 

Flinke vacaturegroei R&D en transport & logistiek

12 mei 2010 - April laat geen substantiële veranderingen zien in het vacatureaanbod, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Het online vacatureaanbod bleef met 88 punten op het niveau van maart. Het aantal vacatures in de sector research & development en de sector transport & logistiek nam het meest toe. Op jaarbasis staat de Index nog slechts vijftien procent lager dan in april 2009.

 Lees verder...   1 reactie
 

Oudere starter neemt minder snel mensen in dienst

12 mei 2010 - De vergrijzing van de bevolking heeft ingrijpende gevolgen voor onze samenleving. De vergrijzing kan ook invloed hebben op het aantal nieuwe ondernemers per jaar en op de wijze waarop deze ondernemers hun onderneming vorm willen geven. Bijvoorbeeld de keuze om al dan niet werknemers in dienst te nemen, of het aantal werknemers dat ze in dienst nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Top tien ergernissen van managers

12 mei 2010 - Het is niet anders: waar mensen samenkomen, ontstaan ergernissen. Ook op de werkvloer. The Guardian komt met een top tien van dingen waar managers zich aan ergeren. 6Minutes.be vertaalde. Waarmee halen uw medewerkers het bloed onder uw nagels vandaan?

 Lees verder...   7 reacties
 

Crisis leidt tot burnout

12 mei 2010 - Sinds het begin van de economische crisis is het aantal burnouts met de helft toegenomen. Het totaal aantal meldingen van psychische aandoeningen door werkdruk was in 2009 23,2 procent hoger dan in 2008.

 Lees verder...   1 reactie
 

Rol werving- & selectiebureaus is veranderd door social media

12 mei 2010 - De manier van zoeken naar een (interim)baan, en de werving en selectie van (interim)personeel is ingrijpend veranderd door de opkomst van social media, sociale netwerken als Hyves en Twitter. Dat meldt Beet Intermediair.

 Lees verder...   11 reacties
 

Medewerker in de zorg werkt hard voor weinig waardering

11 mei 2010 - Werkdruk is het grootste probleem binnen de zorg. Dit blijkt uit resultaten van de Barometer Zorg, die is opgezet door VKbanen en Newcom Research & Consultancy. Naast de hoge werkdruk schuilt veel ongenoegen in het gebrek aan waardering van de buitenwacht. Toch is het merendeel ronduit trots op de zorg die hij of zij verleent.

 Lees verder...   Reageer
 

Hardware bedreigt veiligheid bedrijfsnetwerk

11 mei 2010 - 38 procent van de netwerkelementen in het bedrijfsnetwerk vertoont beveiligingskwetsbaarheden. Dit brengt grote risico’s voor de veiligheid van bedrijfsnetwerken met zich mee. Het aantal netwerkelementen met bekende beveiligingskwetsbaarheden is vorig jaar overigens wel van 73 procent naar 38 procent gedaald.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 974 975 976 977 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10