zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Freelancebestaan lonkt door recessie

11 mei 2010 - De economische recessie in Nederland creëert een heel nieuwe generatie zelfstandig ondernemers. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van recent onderzoek door Kelly Services. Eén op de tien respondenten in het wereldwijde onderzoek noemt zichzelf zelfstandig ondernemer en bijna de helft van de ondervraagden geeft aan meer zelfstandig te willen gaan werken.

 Lees verder...   4 reacties
 

Krijgt HR eindelijk echt iets te zeggen?

11 mei 2010 - Een van de ironische gevolgen van de recessie is dat de onderwerpen die HR-managers al jaren op de agenda willen krijgen – managementbeloningen, successieplanning en leiderschapsontwikkeling – nu ook  topprioriteit hebben voor CEO’s. Vraagstukken omtrent menselijk kapitaal kunnen niet langer terzijde worden geschoven. HR en talentmanagement staan eindelijk in de spotlights.

 Lees verder...   6 reacties
 

IT-beslisser: netwerkbeveiliging cruciaal voor succesvolle bedrijfsvoering

11 mei 2010 - Onderzoek in opdracht van Juniper Networks wijst uit dat een ruime meerderheid van de Europese IT-beslissers beveiliging als cruciale factor voor zakelijk succes beschouwt. Het onderzoek laat ook een verband zien tussen de visie van een bedrijf op beveiliging als noodzaak en het bereiken of overtreffen van financiële doelen in 2009.

 Lees verder...   1 reactie
 

Facebook-gebruiker beschermt privacy steeds beter

10 mei 2010 - Veel Facebook-gebruikers zitten ook tijdens werktijd op hun favoriete sociale netwerk. Driekwart van hen is echter niet online bevriend met de baas. 77 procent heeft bovendien de privacy-instelling geactiveerd. Dat schrijft 6minutes.be op basis van de F-Secure Lab blog.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse ondernemers steunen reddingsplan Griekenland

10 mei 2010 - Een ruime meerderheid van Nederlandse ondernemers vindt dat de Europese lidstaten Griekenland te hulp moeten schieten met financiële steun. Zonder die steun denkt een meerderheid van de ondernemers dat Griekenland failliet gaat. Dit blijkt uit onderzoek van het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel.

 Lees verder...   1 reactie
 

Strategy & Change zet dalende concurrentiepositie Nederland op agenda

10 mei 2010 - Het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) en TNO presenteren vandaag in Nieuwspoort het initiatief Strategy & Change. Binnen dit programma wordt een strategische visie ontwikkeld om de concurrentiepositie van Nederland in de wereld te verstevigen.

 Lees verder...   2 reacties
 

MKB gooit jaarlijks onnodig ruim 1,1 miljard euro weg

10 mei 2010 - Uit onderzoek blijkt dat het MKB meer dan 1,1 miljard euro per jaar onnodig weggooit. Dit bedrag is voornamelijk te wijten aan facturen die te laat of helemaal niet betaald worden. Dit leidt uiteindelijk tot afschrijvingen aan niet inbare bedragen met een totale waarde van meer dan 1,1 miljard euro.

 Lees verder...   1 reactie
 

Heeft iedereen straks vrij op 5 mei?

10 mei 2010 - Een oude wens van de vakbeweging lijkt in vervulling te gaan. Er tekent zich een politieke meerderheid af om van 5 mei Bevrijdingsdag jaarlijks een officiële vrije dag te maken. FNV-voorzitter Agnes Jongerius reageert verheugd op het voorstel van de PvdA, dat gesteund wordt door de SP, GroenLinks, de Christen Unie en PVV.

 Lees verder...   3 reacties
 

Cloud computing gaat voor triljoen dollar extra omzet zorgen

7 mei 2010 - In 2010 produceren we wereldwijd 1.200.000.000.000 bits (1,2 triljoen gigabytes) aan digitale informatie, zo blijkt uit onderzoek van EMC uitgevoerd door IDC. Dit komt overeen met 75 miljard volledig gevulde iPads, of een eeuw lang continu twitteren door iedereen op aarde. In 2009 werd er wereldwijd 800 biljoen GB (0,8 zettabytes) aan digitale informatie gecreëerd.

 Lees verder...   3 reacties
 

Minder geld voor interne communicatie

7 mei 2010 - Crisistijden zijn goede én slechte tijden voor de interne communicatie. Vaak gaat er extra aandacht uit naar interne communicatie, maar tegelijkertijd krijgen interne communicatieprofs daar minder middelen voor. Deze dualiteit blijkt uit een recente enquête van de Belgische Vereniging voor Interne Communicatie (BViC).

 Lees verder...   Reageer
 

Strategische personeelsplanning, een gestaag doortikkende tijdbom

7 mei 2010 - In april vond een ronde tafel conferentie plaats rond het thema Strategische Personeelsplanning. HR-directeuren en beleidsmatig verantwoordelijken van diverse toonaangevende ondernemingen en brancheverenigingen hebben zich hier op uitnodiging van Pointlogic over gebogen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf tips om u te profileren op sociale media

7 mei 2010 - Sociale media bieden ongekende mogelijkheden om uw online reputatie als expert op uw vakgebied te vestigen. Susan Gunelius, CEO van KeySplash Creative, presenteert op Forbes vijf manieren waarmee u zichzelf gegarandeerd als expert via sociale netwerken.

 Lees verder...   6 reacties
 

Bedrijfsleven snakt naar coachende manager

7 mei 2010 - Niet alleen sporters hebben baat bij een goede coach, ook in het bedrijfsleven geven werknemers aan dat zij behoefte hebben aan een leidinggevende met coachende capaciteiten. Opvallend gegeven daarbij is dat de coachende eigenschappen van leidinggevenden momenteel niet hoger dan een zes scoren.

 Lees verder...   14 reacties
 

Cfo`s moeten meer inzicht krijgen in marketingeffecten

6 mei 2010 - Cfo`s moeten meer inzicht verwerven in de effecten van marketing. Dat stelt Michiel van de Watering, adviseur bij The Brown Paper Company. Volgens Van de Watering is circa driekwart van de marketingopbrengsten onbekend.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 975 976 977 978 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10