zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CIO heeft meer te zeggen maar is minder tevreden

14 mei 2010 - Uit een wereldwijd gehouden survey van Harvey Nash blijkt dat 71 procent van de CIO’s een steeds grotere strategische rol binnen de organisatie krijgt. Daarnaast geeft meer dan de helft aan dat hij of zij in het directieteam zit.

De Harvey Nash IT Leadership Strategic Survey is een jaarlijks, internationaal onderzoek, gehouden onder maar liefst 2600 CIO’s wereldwijd, waaronder 220 Nederlandse deelnemers. De survey is dit jaar voor de twaalfde keer gehouden en gaat in op de actuele onderwerpen die spelen in het vakgebied van de CIO.



Situatie in Nederland
In Nederland heeft 55 procent van de CIO’s een plek in het directieteam en ook in Nederland overheerst de mening dat de CIO binnen de organisatie aan invloed wint. 72 procent van de respondenten erkent dat de rol van de CIO steeds belangrijker wordt. Wat betreft salaris verdienen de Nederlandse CIO’s boven gemiddeld, 89 procent heeft een basissalaris van meer dan 100.000 dollar per jaar. Wereldwijd is dit 82 procent. Gemiddeld heeft de Nederlandse CIO een basissalaris van 148.264 dollar. Dit is meer dan het wereldwijde gemiddelde van 144.734 dollar. 

Minder tevreden
Ondanks deze verbetering van de positie en de hoogte van het salaris van de CIO is de baantevredenheid flink gedaald ten opzichte van vorig jaar. In 2009 gaf 83 procent van de Nederlandse CIO’s aan tevreden te zijn met hun huidige baan. Dit jaar is dit percentage nog slechts 72 procent, een daling van elf procent. Ook zegt 23 procent het komende jaar van baan te willen wisselen. 

Top IT talent
Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: "Voor veel CIO’s heeft de recessie een positieve invloed gehad op hun imago en de relatie van hun afdeling met de overige organisatie. Echter moet dit succes niet verward worden met de tevredenheid van CIO’s over hun baan. Nu organisaties weer aan het herstellen zijn, wordt het steeds belangrijker om het top IT talent te behouden en verder te ontwikkelen. Dit moet door CEO’s niet over het hoofd worden gezien en wij adviseren hen dan ook om dit onderwerp hoog op de agenda te zetten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Europese bedrijven kwetsbaar voor IT-gedreven marktverschuivingen
 Nederlandse CIO heeft meer verantwoordelijkheid dan buitenlandse collega’s
 CIO bezuinigt op consultant
 ‘CIO moet verantwoordelijkheid opeisen’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10