zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Flinke vacaturegroei R&D en transport & logistiek

12 mei 2010 - April laat geen substantiële veranderingen zien in het vacatureaanbod, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Het online vacatureaanbod bleef met 88 punten op het niveau van maart. Het aantal vacatures in de sector research & development en de sector transport & logistiek nam het meest toe. Op jaarbasis staat de Index nog slechts vijftien procent lager dan in april 2009.

"De totale Index van april laat dan geen toename zien, maar wel positieve ontwikkelingen op sectorniveau," aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. Zo laten sectoren als R&D, transport & logistiek en productie allen een stijging van het vacatureaanbod zien, al deze sectoren zijn verbonden met de industrie en export. Ook het toenemende aanbod binnen de sector marketing, PR & media geeft een positief beeld, al is de werkgelegenheid binnen de sector nog erg krap." Grote stijging R&D, daling juridische sector

In april bleek de arbeidsmarkt met een aantal stijgers en dalers erg verdeeld. De Index nam met zeven punten het meest toe in de sector research & development. Vergeleken met vorig jaar april staat deze nu zestien procent hoger. Ook binnen de sectoren transport en logistiek (+zes), landbouw & visserij (+vier), horeca & toerisme (+vier) en marketing, PR & media (+drie) is het vacatureaanbod toegenomen. Laatstgenoemde laat al sinds juni vorig jaar een voorzichtige stapsgewijze stijging zien. Vergeleken met april 2009 staat de Index voor marketing, PR & media negentien procent hoger.
De juridische sector daalt voor de derde achtereenvolgende maand; het vacatureaanbod nam met zes punten wederom flink af. Andere sectoren waar de Index licht gedaald is, zijn de bouw (-twee), gezondheidszorg (-twee), publieke sector (-twee) en sales (-één). 

Vacaturegroei in Drenthe en Zeeland het grootst

In Drenthe en Zeeland nam de Index met drie punten het meeste toe, gevolgd door Friesland (+twee), Groningen (+twee) en Overijssel (+één). Slechts in twee provincies is het online vacatureaanbod licht gedaald; Gelderland (-één) en Limburg (-één). In de overige provincies bleef de Index onveranderd. 

Index Europa neemt wel toe

De Index voor Europa steeg in april met vier punten en staat nu op 108 punten. In bijna alle landen is een toename van het vacatureaanbod te zien, waarbij het aanbod in België en Duitsland het meest gestegen is (+zes). De Index in Zweden is met vijf punten toegenomen, gevolgd door Italië (+drie) en Frankrijk (+twee). In Nederland bleef de Index gelijk op het niveau van maart (88). Alleen Groot-Brittannië laat een forse daling zien (-vijf).

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer vacatures in meeste sectoren
 Tien tips om het beste van te maken van die baan waar u aan vast zit
 Lichte stijging vacatureaanbod in februari
 Afname vacatureaanbod januari door seizoensinvloeden
 
 
reacties
 
John  |   | 
11-08-2021
 | 
09:53 uur
De transport en logistiek sector is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. Hopelijk zet deze trend door en blijft Nederland een toonaangevend land op het gebied van transport.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10