zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wereldwijd Besturen bezorgd over stijging fraude

20 mei 2010 - 76 procent van de ondervraagden van de elfde Ernst & Young Global Fraud Survey is in toenemende mate bezorgd over hun persoonlijke aansprakelijkheid als gevolg van fraude, omkoping en corruptie. De geïnterviewde leidinggevenden zijn van mening dat hun Raad van Bestuur onvoldoende voorbereid is op nieuwe risico’s van fraude en corruptie doordat bedrijven nu weer groeien.

 Lees verder...   Reageer
 

Prijs bepaalt aandeelhouderswaarde het meest

19 mei 2010 - Prijs heeft een groter effect op aandeelhouderswaarde dan welke andere waardedrijver ook. Een studie van Mercer bewees dat de groei in aandeelhouderswaarde – zeventien procent - groter was dan bij de tweede groeifactor, acquisities – zestien procent. Het bepalen van de juiste prijs is dan ook een van de meest kritische en strategische beslissingen die een organisatie moet nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Leer van uw fouten in vijf stappen

19 mei 2010 - Iedereen maakt wel eens een fout. Niemand vindt het leuk dat toe te geven. Gelukkig laten fouten, zelfs hele grote, meestal geen onuitwisbare indruk achter. Van de meesten leert u zelfs; ze zijn onontbeerlijk voor vooruitgang en innovatie. Dus maak u geen zorgen als u eens een fout maakt maar gebruik de ervaring om te groeien. Dat stelt Amy Gallo op Harvard Business Review.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse werknemer scoort het best op motivatie en werkvermogen

19 mei 2010 - Vitale werknemers leveren een positieve bijdrage aan hun organisatie doordat ze productiever zijn, gemotiveerder, meer betrokken bij hun werk en meer open staan voor eventuele veranderingen. Prestaties van werknemers kunnen vooral verbeterd worden door de ervaren stress te verminderen en het energieniveau te verbeteren.

 Lees verder...   Reageer
 

Economisch herstel roept om flexibilisering arbeid

19 mei 2010 - De economische recessie is de oorzaak voor een daling van de vraag naar producten en diensten. Hierdoor is de arbeidsmarkt onder druk komen te staan. Door flexibilisering van de arbeidsmarkt kunnen bedrijven beter anticiperen op ontwikkelingen in de markt. 

 Lees verder...   13 reacties
 

Van werving- en selectiebureau tot internet marketing bureau

19 mei 2010 - Social Media hebben een steeds grotere impact op het handelen van werving- en selectiebureaus of breder; voor recruiters. Social Media bieden u de mogelijkheid uzelf te etaleren op internet en te laten zien dat u kennis van het vakgebied van uw kandidaten hebt. 

 Lees verder...   2 reacties
 

Netwerken gaat tegenwoordig via professionele netwerksites

18 mei 2010 - IT Job Board.nl presenteerde gisteren de resultaten van haar onderzoek naar het gebruik van professionele netwerksites door IT professionals. Hieruit komt onder andere naar voren dat ruim driekwart van de IT professionals professionele netwerksites gebruiken om op de hoogte te blijven en te netwerken.

 Lees verder...   Reageer
 

'VVD heeft beste verkiezingsprogramma'

18 mei 2010 - Volgens berekeningen met het economische rekenmodel www.baasvannederland.nl, ontworpen door de economen Willem Vermeend, Rick van der Ploeg en Jan Willem Timmer geeft het verkiezingsprogramma van de VVD op de middellange termijn (2011 - 2019) de beste resultaten voor economische groei, werkgelegenheid en het terugdringen van het begrotingstekort.

 Lees verder...   Reageer
 

Nog meer schijnloyale medewerkers in 2010

18 mei 2010 - Bijna twee jaar na het uitbreken van de kredietcrisis is een verder stijgende loyaliteitscrisis zichtbaar op de werkvloer. Sterker nog: de (schijn)loyaliteit van medewerkers is toegenomen van een 6,9 vlak voor de crisis tot een 7,3 in 2010.

 Lees verder...   13 reacties
 

Tien tips om die promotie in de wacht te slepen

18 mei 2010 - Donald Asher heeft zijn hele carrière gewijd aan mensen die hogerop willen komen. Hij schreef tientallen boeken over het onderwerp en houdt er over de hele wereld lezingen over. Na 30 jaar advies geven aan mensen die snel carrière willen maken, geeft hij op Forbes tien tips waarmee ook u die felbegeerde promotie in de wacht sleept.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Regels, codes en steunfondsen lossen financiële crisis niet op’

18 mei 2010 - Zonder veranderde mindset en zonder moreel kompas is een nieuwe financiële crisis een kwestie van tijd. Dit zegt David De Cremer, auteur van de nieuwe uitgave 'Als goede mensen slechte dingen doen'. "Als we niet leren begrijpen welke denkfouten en welk zelfbedrog tot deze financiële crisis hebben geleid, komt er onherroepelijk weer een grote financiële crisis."

 Lees verder...   Reageer
 

Manager moet werknemer los kunnen laten

17 mei 2010 - Het nieuwe werken raakt bij steeds meer bedrijven ingeburgerd. Toch blijkt het voor veel managers nog moeilijk om blind te varen op de eigen verantwoordelijkheid en professionaliteit van werknemers. Zo rust er nog een behoorlijk taboe op het thuiswerken door werknemers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Waar besteedt u uw tijd aan? Managen of uitvoeren?

17 mei 2010 - Effectieve managers halen optimaal rendement uit de beschikbare middelen, inclusief hun eigen tijd en talent. Ze dagen zichzelf uit prioriteiten te vertalen naar harde zakelijke doelstellingen. Ze vragen zichzelf continu af of ze een bepaalde taak zelf en meteen moeten doen of beter kunnen delegeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips voor een grote schoonmaak van uw carrière

17 mei 2010 - Net als uw woning, kan uw carrière ook wel een voorjaarschoonmaak gebruiken. Of u nu actief op zoek bent naar een nieuwe baan of gewoon open staat voor nieuwe kansen, grijp de lente aan om van uzelf een betere kandidaat te maken. Forbes vertelt hoe.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 973 974 975 976 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10