zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Anti-RSI software achterhaald

3 mei 2010 - Anti-RSI-, pauze- of tachograaf-achtige software heeft in menig kantoor omgeving een negatieve naam opgebouwd. Veelal heeft dit te maken met het (af)dwingende en interrumperende karakter van de software. Daarnaast is de aandacht voor RSI wat aan het verslappen vanwege bezuinigingen en vergrijzing.

 Lees verder...   2 reacties
 

Merendeel marketeers zet social media in

3 mei 2010 - Momenteel wordt social media door 62 procent procent van de organisaties ingezet. Marketeers geven aan dat ze alleen e-mailmarketing (85 procent) en SEO (64 procent) vaker inzetten. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van NIMA en De Vos & Jansen naar 'De werkelijkheid van online marketing'.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Private ondernemingen en familiebedrijven miskend door overheid en banken’

3 mei 2010 - Private ondernemingen en familiebedrijven in Nederland voelen zich miskend. Hun belang voor de Nederlandse economie wordt onderschat, en ten opzichte van (beursgenoteerde) multinationals kijken overheid en banken maar weinig naar ze om.

 Lees verder...   1 reactie
 

Pensioenfondsen vaak te afhankelijk van één adviseur

29 april 2010 - Pensioenfondsen zijn vaak te afhankelijk van één dominante adviseur of vermogensbeheerder en de belangen van hen lopen lang niet altijd parallel met die van de deelnemers van het pensioenfonds. Dat blijkt uit onderzoek van Avida International onder 28 aanbieders van vermogens- en risicobeheer aan pensioenfondsen.

 Lees verder...   Reageer
 

Experts waarschuwen voor slordigheden bij het wissen van data

29 april 2010 - Harde schijven die via het internet verkocht worden, staat vaak nog vol met bedrijfsgevoelige informatie of andere vertrouwelijke gegevens.Met het hergebruik van harde schijven is uiteraard niets mis. Wel zouden bedrijven en organisaties die hun harde schijven (via internet) verkopen er goed op moeten letten dat daarmee geen gevoelige informatie in verkeerde handen komt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Steeds meer mensen werken in het buitenland

29 april 2010 - Het aantal mensen dat het afgelopen decennium buiten hun thuisland werkte, steeg met een kwart. De wereldwijde mobiliteit van arbeid neemt de komende tien jaar een nog grotere vlucht. Het aantal werknemers dat buiten hun thuisland werkt, stijgt het komende decennium met maar liefst 50 procent.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vier tips om de vooringenomenheid uit vergaderingen te halen

29 april 2010 - Het maken van strategische beslissingen tijdens vergaderingen wordt vaak ondermijnd door vooringenomenheid. Dan Lovallo en Olivier Sibony stellen op Forbes dat managers zich bewust moeten zijn van deze onderliggende krachten en ze in goede banen moeten leiden om betere beslissingen te nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Wouter en Camiel niet beter af met een deeltijdbaan

29 april 2010 - Een deeltijdbaan leidt niet tot een betere balans tussen werk en privé. Zowel parttimers als fulltimers waarderen de balans met een 6,9. Dat is onverwacht, je zou denken dat parttimers een betere balans ervaren. Een en ander blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Effectory, onder 6.000 medewerkers in Nederland.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nederlandse ondernemers: optimistisch maar voorzichtig in 2010

28 april 2010 - Nederlandse ondernemers zijn de meest optimistische van Europa en tegelijkertijd de meest voorzichtige. Ruim twee derde (68 procent) van de ondernemers ziet de komende periode positief in, terwijl slechts veertien procent in de tweede helft van 2010 zijn bedrijf wil uitbreiden.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse bedrijven kritisch op betalingsgedrag klant

28 april 2010 - Uit de Betalingsbarometer van Atradius blijkt dat Europese bedrijven in de eerste maanden van 2010 gemiddeld zes dagen eerder hun rekening voldoen dan vorig jaar. De reden hiervoor ziet Atradius mede in de economische crisis. Bedrijven zijn afgelopen jaar scherper gaan sturen op de snelheid waarmee rekeningen voldaan worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer vrouwen aan de top op koers

28 april 2010 - De Commissie Monitoring Talent naar de Top presenteerde gisteren de voortgang op het gebied van m/v diversiteit. De bijeenkomst stond in het teken van de resultaten die de ondertekenaars in 2009 hebben geboekt, inzichten in een succesvol m/v diversiteitsbeleid, aansprekende voorbeelden en aanbevelingen van de Commissie voor de toekomst.

 Lees verder...   Reageer
 

Zelfbewust gedrag van medewerkers bepaalt succes organisatie

28 april 2010 - "De betrokkenheid van een manager bij de ontwikkeling van lokale, zelforganiserende interactiepatronen van medewerkers bepaalt in belangrijke mate zijn/haar succes en daarmee dat van de organisatie."

 Lees verder...   1 reactie
 

Zomers weer motiveert vooral om naar buiten te gaan

28 april 2010 - Een groot deel van de werknemers is minder gemotiveerd om te werken door het mooie weer. Een deel gebruikt zijn werktijd zelfs om een geschikte vakantie te zoeken. 31 procent geeft aan dat hij of zij in de lunchpauze naar buiten gaat om even aan het werk te ontsnappen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Kansen genoeg voor manager – als hij ze maar weet te vinden

27 april 2010 - De economie is nog niet hersteld maar er is vraag genoeg naar managers – als u maar weet waar u moet zoeken. Volgens het Executive Job Market Intelligence Report van ExecuNet over 2010 stijgt de vraag naar managers inmiddels weer.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 977 978 979 980 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10