zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vertrouwenscrisis bedreigt personeelsbestand

9 augustus 2010 - Een derde van de Amerikaanse werknemers wil een nieuwe baan als die kans zich voordoet, vooral omdat ze het vertrouwen in hun werkgever verloren hebben door de crisis. Dit blijkt uit onderzoek van Deloitte. Deze potentiële uitstroom kan natuurlijk tot grote problemen leiden bij veel organisaties.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlander overschat eigen financiële kennis

9 augustus 2010 - De gemiddelde Nederlander overschat zijn eigen financiële kennis. Vier op de tien Nederlanders denken een goede financiële kennis te bezitten, terwijl dertien procent dat ook daadwerkelijk blijkt te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Cardif.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe zijn Belgische bedrijven aanwezig op sociale media? Doet Nederland beter?

9 augustus 2010 - Deze week plaatste Mic Adam het artikel ‘B2B marketers gain ground with social media’ in een van zijn LinkedIn groepen als discussiepunt. De conclusie van het artikel is dat 46 procent van alle B2B marketeers zeggen dat sociale media irrelevant is voor hun bedrijf.

 Lees verder...   4 reacties
 

Veel meer personenauto's verkocht in juli

6 augustus 2010 - In juli 2010 zijn er 38.603 nieuwe personenauto's geregistreerd in Nederland, 15,2 procent meer dan in juli 2009 toen er 33.524 auto's geregistreerd werden. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

 Lees verder...   Reageer
 

Anonieme klokkenluider wordt genegeerd

6 augustus 2010 - Onder de honderden artikelen in de Amerikaanse Sarbanes-Oxley Wet, bedoeld om klokkenluiders te stimuleren, bevindt zich onder andere de regel dat organisaties een commissie in het leven moeten roepen die zich moet buigen over ‘vertrouwelijke en anonieme meldingen van onethisch handelen’.

 Lees verder...   Reageer
 

Gedeelde kantoorruimte nieuwe trend in bedrijfsleven

6 augustus 2010 - Regus ziet een sterk toenemende trend naar het delen van kantoorruimte door werknemers van verschillende ondernemingen. In de eerste helft van 2010 kreeg Regus in de Benelux al evenveel verzoeken voor de zogenaamde Shared Offices als in heel het jaar 2009.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nepfacturen populair onder spammers

6 augustus 2010 - SPAMfighter waarschuwt voor e-mails met nepfacturen. In de zomerperiode zetten veel bedrijven tijdelijke krachten in. Spammers lijken misbruik te maken van de onwetendheid en onervarenheid van deze medewerkers. Ze versturen e-mails met hierin nepfacturen die niet van echt te onderscheiden zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Winstdeling verhoogt productiviteit

6 augustus 2010 - Bijna de helft van de ondervraagde Nederlandse werknemers denkt dat zij productiever zouden zijn als zij zouden delen in de winst of een eigendomsbelang zouden hebben in het bedrijf waar zij werken. Dat blijkt uit het meest recente onderzoek van Kelly Services.

 Lees verder...   2 reacties
 

Gelukkige werknemers zijn productiever

5 augustus 2010 - Gelukkige werknemers zijn productiever dan hun minder gelukkige collega`s. Tevens blijkt dat het geluksgevoel na een bepaalde grens niet meer evenredig toeneemt met het inkomen. De grens is twee keer modaal. Het relatieve geluksgevoel wordt verminderd als de buurman net even iets rijker is

 Lees verder...   Reageer
 

Vier redenen om de best schrijvende sollicitant te kiezen

5 augustus 2010 - Vindt u het moeilijk om tussen twee kandidaten te kiezen? Kies dan de kandidaat die zijn ideeën het best op papier kan zetten. Dat zal de organisatie namelijk ten goede komen. Express.be legt uit waarom.

 Lees verder...   Reageer
 

Wie profiteert er echt van fusies en overnames?

5 augustus 2010 - Om welke reden ze ook plaatsvinden, fusies en overnames zijn riskante aangelegenheden. Of ze nu bedoeld zijn om een nieuwe technologie te ontwikkelen, marktaandeel te vergroten of schaalvoordeel te realiseren, fusies en overnames hebben zelden het beoogde effect.

 Lees verder...   1 reactie
 

Google wijzigt Europees merkbeleid

5 augustus 2010 - Google heeft gisteren zijn merkbeleid voor Europa en de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA) gewijzigd. Het gewijzigde merkbeleid is een reactie op een vonnis dat in maart 2010 door het Europese Hof van Justitie werd uitgesproken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer profiteert van vakantie van de baas

5 augustus 2010 - Bijna een derde (31 procent) van de werknemers vindt de sfeer op het werk stukken beter wanneer de baas met vakantie is. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 1.000 respondenten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Workaholics moeten bescherming krijgen tegen zichzelf

4 augustus 2010 - Workaholics moeten tegen zichzelf beschermd worden. Dat is de mening van Corine van Wijhe, die onderzoek doet naar workaholisme ten opzichte van bevlogenheid. Een bevlogen medewerker en een workaholic hebben met elkaar gemeen dat ze vaak langer werken dan in hun contract aan uren vermeld staat.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 953 954 955 956 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10