zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Negen luxe extraatjes voor de werkplek

10 augustus 2010 - Ontslagen, bevroren salarissen en u bent nog steeds aan het werk, meer uren per dag dan ooit. Er zijn bedrijven die hun overblijvers extra in de watten leggen als beloning voor hun harde werken. Forbes noemt negen extraatjes die u wellicht ook zou willen op kantoor.

Energy Pod


In deze ligstoel met ingebouwde helm kunt u een verkwikkend dutje doen. Nadat u in slaap gesust bent door ‘ontspannende geluiden’ schikt de stoel zich automatisch in een optimale dutstand zodat u helemaal tot rust komt. 

De bureau-loopband

Als u zou kunnen wandelen en typen tegelijk vlogen die kilo’s er echt wel af. Dat kan nu met de bureau-loopband. Werken en trainen tegelijk. Goed voor de gezondheid en ideaal tegen overgewicht. 

USB-aromatherapie

Er zijn USB-sticks op de markt die een aangename geur verspreiden tijdens het werk. Het enige wat u hoeft te doen is de olie van uw keuze toevoegen en de stick in uw computer te stoppen, waarna u dagenlang geniet van uw favoriete geur. Kies bijvoorbeeld voor een aroma dat uw concentratievermogen verbetert, energie geeft of juist ontspant. 

Draagbaar kantoor

Gezien de kans op rampen en calamiteiten is het draagbare kantoor een uitkomst. Het Kruikantoor, een Nederlandse uitvinding die overigens nog niet te koop is, speelt hierop in en bevat twee stoelen, een tafel en boekenplanken van piepschuim. 

Massages

Een massage tijdens een drukke werkdag klinkt heerlijk toch? Steeds meer bedrijven bieden hun medewerkers dan ook stoelmassages aan. Dat kan via een speciale massagestoel of door masseurs in te huren. 

Scooters
Sommige kantoorcomplexen zijn zo uitgebreid dat het bijna een dagtaak is om van de ene locatie naar de andere te komen. Scooters zijn de oplossing. Elektrische natuurlijk, want die zijn milieuvriendelijk. 

Ergonomisch meubilair

Ergonomie is de basis van een gezond personeelsbestand. Steeds meer bedrijven investeren dus in meubels, muizen, bureaus, kussens, enzovoort die perfect aansluiten bij het lichaam en de bewegingen van de medewerkers. Gezonde luxe heet dat. 

Webcams die in contact staan met de kinderopvang

Steeds meer bedrijven met kinderopvang bieden webcamondersteuning zodat u vanaf uw werkplek uw kroost in de gaten kunt houden. 

Ongecontroleerd bloggen

Er zijn nog steeds tal van bedrijven die sociale netwerken blokkeren, andere stimuleren medewerkers juist om te bloggen over het werk – zonder de posts te monitoren. Als een bedrijf dat toestaat, moet het behoorlijk zeker zijn van gunstige berichtgeving en dat zegt alles over de bedrijfscultuur.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien tips voor een goede relatie met uw secretaresse
 Geen luxe reisjes meer voor ING-medewerkers
 Werknemer die in de watten wordt gelegd is minder vaak ziek
 Manager kan zich nu al voorbereiden op de werkplek van 2018
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10