18 augustus 2010 -
Met een gemiddeld rapportcijfer van 5,4 is eten langs de Nederlandse snelwegen niet aan te raden. Dit blijkt uit een door de ANWB gehouden onderzoek van wegrestaurants, zo weet Zakenreis.nl. Bij de test werden 26 restaurants onder de loep genomen.
De drie hoogste resultaten zijn behaald door Tulip Inn Maastricht Aachen Airport (7,9), vervolgens Van der Valk Akersloot (7,4), Van der Valk Spier -Dwingelo (7,3). Het slechtst scoren AC restaurant Hendrik Ido Ambacht (2,6), La Place Hazeldonk (2,9) en AC restaurant Zevenaar (3,0).
Lekker eten
Het lekkerst aten de testpanels bij Tulip Inn Maastricht Aachen Airport. De door dit restaurant voorgeschotelde entrecote wordt omschreven als voortreffelijk. En de AC restaurants in Bodegraven, Holten en Amsterdam hebben een heerlijke appeltaart op de kaart staan.
Smerige bakplaat
Maar er zijn ook slechte voorbeelden. Bij het La Place restaurant in Hazeldonk werden de biefstukken gebakken op een smerige bakplaat. Ondanks commentaar van het testpanel werd daar gewoon mee doorgegaan. Het Kanters restaurant in Moerdijk serveerde aangebrande aardappelen. Toen daar wat van gezegd werd was het commentaar van het personeel: "Dat is een mooi multicultureel bordje." En liet de aardappelen verder ongemoeid.
Zorgvuldigheid
Met de ingrediënten van de geserveerde maaltijden was weinig mis. Wat vies tegenvalt, is de zorgvuldigheid waarmee het eten wordt bereid. Een aangename ambiance of een vriendelijke bediening kan wat goed maken als het eten wat minder smaakt. Maar helaas laten de Nederlandse wegrestaurants ook hier steken vallen.
Bron:Zakenreis.nl