zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vertrouwen in pensioenfondsen daalt

1 september 2010 - Het is bedroevend gesteld met de pensioenkennis van Nederlandse werknemers. Meer dan de helft weet niet wat voor regeling hij of zij heeft. Werknemers schatten hun toekomstig pensioeninkomen te hoog in, weten niet of hun pensioenregeling garanties kent en wat zij en hun werkgever aan premie betalen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zes tips om uit te blinken waarin u maar wilt

1 september 2010 - De meeste mensen geloven dat vooral talent en aanleg bepalen of je ergens in uitblinkt. Wetenschappelijk onderzoek weerlegt die mythe echter stellig. Oefening baart kunst, niet alleen in de sport maar ook in de zakenwereld. U kunt elke gewenste vaardigheid net zo systematisch trainen als uw spieren.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Werkgevers moeten pensioenambities bijstellen’

1 september 2010 - Werkgevers moeten hun ambities op pensioengebied blijvend verlagen. Door de stijgende levensverwachting van werknemers en de historisch lage rente zijn structurele aanpassingen in pensioenregelingen onvermijdelijk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlander is moe

31 augustus 2010 - Maar liefst twee miljoen Nederlanders voelen zich dagelijks 'moe'. Bijna drie miljoen Nederlanders van achttien jaar of ouder dommelen wel eens weg achter het stuur en bij ruim 250.000 Nederlanders gebeurt dit zelfs 'regelmatig' of '(zeer) vaak'. Dit blijkt uit onderzoek van The Choice Marktonderzoek & Advies in opdracht van GoGo Guaraná.

 Lees verder...   11 reacties
 

Gelijke beloning laat nog 57 jaar op zich wachten

31 augustus 2010 - Gelijke betaling tussen mannen en vrouwen is nog heel ver weg. Dat is tenminste wat het Chartered Management Institute denkt: uit nieuw onderzoek van de organisatie blijkt dat als we in dit tempo doorgaan, vrouwelijke managers pas in 2067 evenveel betaald krijgen als hun mannelijke collega’s.

 Lees verder...   Reageer
 

Twintig dingen die succesvolle werkzoekenden doen

31 augustus 2010 - Werkloos? Dan is uw eerste prioriteit waarschijnlijk het vinden van een nieuwe baan . Hoe doet u dit zo efficiënt mogelijk? Welke dingen zijn bewezen succesvol, zij het misschien niet meteen, maar dan toch op de lange termijn? Express.be onderzocht wat efficiënte werkzoekenden doen en zette die zaken voor u op een rij.

 Lees verder...   1 reactie
 

Beleggers betalen bijna 500 euro per jaar teveel

31 augustus 2010 - Beleggers betalen jaarlijks bijna 500 euro teveel aan beleggingskosten. De belegger kan fors besparen op transactiekosten en bewaarloon, indien men zou handelen bij de voor hen goedkoopste broker. Echter, slechts vier procent van de beleggers heeft op dit moment die keuze gemaakt. Dit blijkt uit een onderzoek van BrokerTarieven.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsbemiddelingbranche vraagt om nieuwe technologieën

31 augustus 2010 - De arbeidsmarkt flexibiliseert, digitaliseert en wordt transparanter. Hierdoor moeten arbeidsbemiddelingbureaus en HR-managers anders omgaan met kandidaten en nieuwe recruiting technologieën omarmen. Dat sinaleerrt Jorrit Blok, algemeen directeur van OTYS Recruiting Technology.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nieuwe functie moet HR beter meetbaar maken

30 augustus 2010 - Een nieuwe functie moet de kloof overbruggen tussen de toenemende belangstelling voor het meetbaar maken van HR-activiteiten en het onvermogen van organisaties om dit te realiseren. Deze suggestie is afkomstig van Raet, dat recentelijk onderzoek deed onder HR-managers.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer heeft het niet op onbaatzuchtige collega

30 augustus 2010 - Mensen die op het werk altijd de rotklusjes opknappen en vooraan staan als er overgewerkt moet worden, hoeven niet op veel sympathie van hun collega’s te rekenen. Dat schrijft de Telegraaf op basis van onderzoek van professor Craig Parks van de Washington State University.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders onderschatten impact preventie

30 augustus 2010 - Interpolis onderzocht wat Nederland weet over het voorkomen van brand, inbraak en waterschade. Uit de cijfers blijkt dat Nederlanders de effecten van preventie onderschatten. Toch zijn ze redelijk op de hoogte van wat je kunt doen om schade te voorkomen of beperken. Maar men handelt hier niet naar.

 Lees verder...   4 reacties
 

Subtiele vleierij brengt u heel ver

30 augustus 2010 - Vermoedt u al langer dat degenen die de top bereiken, niet per se degenen zijn met het meeste talent? Uw vermoeden is bij deze bevestigd. Volgens nieuw onderzoek  hebben managers die goed zijn in subtiele vormen van vleierij meer kans om door te breken tot de top van de organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes valkuilen bij het voeren van een selectiegesprek

30 augustus 2010 - In een selectiegesprek wilt u zo ‘schoon’ mogelijke informatie verzamelen over de geschiktheid van kandidaten. Een aantal valkuilen ligt daarbij op de loer. Een verkeerde selectiebeslissing is daardoor snel gemaakt.

 Lees verder...   8 reacties
 

Aan goede carričre liggen verschillende factoren ten grondslag

27 augustus 2010 - Middelbareschoolcijfers zijn geen goede voorspeller van een latere carrière. Aan het woord is Annelies van Vianen, hoogleraar Loopbaanontwikkeling aan de Universiteit van Amsterdam. Volgens Van Vianen bestaat er weliswaar enig verband tussen IQ en succes, maar verklaart het IQ niet alles.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 947 948 949 950 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10