zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Arbeidsbemiddelingbranche vraagt om nieuwe technologieën

31 augustus 2010 - De arbeidsmarkt flexibiliseert, digitaliseert en wordt transparanter. Hierdoor moeten arbeidsbemiddelingbureaus en HR-managers anders omgaan met kandidaten en nieuwe recruiting technologieën omarmen. Dat sinaleerrt Jorrit Blok, algemeen directeur van OTYS Recruiting Technology.


De komende jaren zal de inmiddels langzaam aantrekkende arbeidsmarkt veranderen, zo voorspelt Blok. Dit is het gevolg van ontwikkelingen als sociale netwerken, jobboards en de toetreding tot de arbeidsmarkt van Generatie Y, die met name online op zoek gaat naar een nieuwe baan. 



Digitalisering en transparantie

Vooral community driven boards, zoals LinkedIn, hebben volgens Blok de toekomst. Mensen die niet direct actief werkzoekend zijn, maar wel aanwezig in de community kunnen daar ook vacatures onder ogen krijgen. Bij het online werven dienen arbeidsbemiddelingbureaus wel zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens van kandidaten. Zeker wanneer in de nabije toekomst de privacybescherming van internetgebruikers wettelijk geregeld zal zijn. "Omdat arbeidsbemiddelingbureaus consequent zorgvuldig om moeten gaan met persoonsgegevens ontstaat de behoefte aan een geautomatiseerde workflow. Een werkzoekende dient zelf de controle te hebben over de gegevens die hij achterlaat. Zowel om gegevens te wijzigen als ze te verwijderen. Technologie kan dit proces toegankelijker en transparanter maken. Een bijkomend voordeel voor een recruiter is hij minder tijd kwijt is en zijn cv-database up-to-date blijft," aldus Blok. 

Flexibilisering en beschikbaarheid
 
Niet alleen het werven van kandidaten via LinkedIn en soortgelijke websites gaat via de digitale snelweg, ook crowdsourcing is een digitaal fenomeen. Er is een flexibilisering van de arbeidsmarkt aan de gang, waarbij crowdsourcing – het inschrijven op opdrachten van grote bedrijven via internet door ZZP’ers – steeds gebruikelijker wordt. Hierdoor wordt het minder inzichtelijk wanneer kandidaten beschikbaar zijn. Blok: "Flexibilisering zorgt ervoor dat inzicht in de up-to-date beschikbaarheid van kandidaten snel en helder moet zijn. Arbeidsbemiddelingbureaus die dit inzicht missen en te traag reageren, lopen geschikte kandidaten mis en verliezen zo hun bestaansrecht." 

Nieuwe aanpak

Bovengenoemde ontwikkelingen zorgen volgens Blok ervoor dat er steeds meer vraag komt naar een gesegmenteerde aanpak door arbeidsbemiddelingbureaus: "Bureaus met kleinere up-to-date databases waarin zoveel mogelijk bekend is over de kandidaat gericht op kleinere specifieke doelgroepen zullen het in de nabije toekomst beter doen. Nieuwe modellen zoals community portals, niche jobboards en mogelijkheden om de kandidaten hun eigen inschrijving te laten beheren, ondersteunen deze gesegmenteerde aanpak. Hiervoor is echter wel een hoger niveau van automatisering van de processen noodzakelijk."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkzoekende overschat eigen netwerk
 MKB ontevreden over arbeidsbemiddeling
 Internet wint terrein bij banenjacht
 Betere recruitmentsite hoeft weinig te kosten
 
 
reacties
 
pauline laumans  |   | 
31-08-2010
 | 
10:35 uur
Volgens mij gaat het nog steeds om gezond verstand.
Mensen moeten kennis hebben van opleidingen en diploma's. Tussen de regels door kunnen lezen en mensenkennis hebben.

Opleiding en veel ervaring maakt dat mensen breed inzetbaar zijn. Daar past de hokjesgeest en angstgeest van deze tijd niet bij, want dan kunnen recruiters iedereen afschieten omdat ze niet precies passen. Het is hun eigen projectie en onvermogen dat recruiters/managers dwars zit! Hulpmiddelen zijn niet nodig maar veroorzaken nog meer ruis en een nog ongenuanceerder (dommer en maatschappij desctructiever) aannamebeleid.

Wat recruiters/managers niet moeten doen is:
-mensen met boekenkennis beslissingen laten nemen
-projecteren (teveel verkeerde identificaties en angsten worden geprojecteerd)
Eenzelfde sooort mensen aannemen.
Denken/geloven dat een model of programma het werk uit handen kan nemen. Mens is geen papiertje.

zie verder www.c-t-u.com/blog

De maatschappij heeft opbouwers nodig met gezond verstand, levenswijsheid door ervaring!


anton van der vat  |   | 
4-09-2010
 | 
02:05 uur
Als we mensen nodig hebben dan mogen ze komen, maar wel met gezond verstand dan mogen ze een houten been hebben, als ze maar een gezond verstand hebben. Hebben we geen mensen nodig, dan is hun verstand niet gezond en hebben ze nog een houten been ook. De maatschappij is er een geworden waarbij je trends moet ontdekken de hype moet gevonden worden. En de hype is nu juist niet iets wat met die persoon persoonlijk te maken heeft. Nu kan je dat onderbrengen bij de noemer ''gezond verstand'' en wat wil nu dat is dus voor iedereen verschillend. En uit eindelijk wordt de wereld dus niet transparanter. We kletsen elkaar na, mede hier door wordt de ruimte voor een vrij meningsuiting steeds kleiner, ondanks de toename van de middelen tot communicatie.
Franziska, PA Online BV Secretaressepool  |   | 
6-09-2010
 | 
10:23 uur
Gezond verstand vs technologie.
M.i. is technologie een heel handig HULPmiddel, hetgeen het ook dient te zijn.

Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar hoe de 'cv-database up-to-date blijft'. Als ik het goed begrijp, dienen kandidaten de gelegenheid te krijgen e.e.a. zelf aan te passen c.q. te verwijderen.
Op verschillende jobboards staan nog steeds C.V.'s van personen die allang weer een nieuwe baan hebben, maar e.e.a. laten staan, want 'je weet maar nooit' en/of ze zijn simpelweg vergeten dat zij ook daar hun C.V. hebben ge-upload.
Daar is natuurlijk niets op tegen, maar dat wordt (terecht) ook niet voorkomen met software. Ook niet wanneer vrij regelmatig een bericht wordt gestuurd of diegene nog beschikbaar is. De keuze van 'ja' of 'nee' blijft terecht aan de persoon zelf.

Wij bemiddelen zeer ervaren meertalige Personal Assistants en Top Secretaresses. Met jobboards etc. werken wij nooit. Dat kunnen kandidaten en bedrijven zelf wel.

Het gaat ons om de persoonlijke aanpak, hoge kwaliteit en snelheid. Dat is alleen mogelijk als je je kandidaten kent.

Gesegmenteerde aanpak? Ja, dat werkt absoluut bij ons.
En als zodanig is de (ook oude) technologie absoluut een handig hulpmiddel.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10