zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwelijke baas wekt meer vertrouwen

6 september 2010 - Vrouwelijke (top)managers genieten meer vertrouwen dan hun mannelijke collega’s. Dat komt naar voren uit het jaarlijkse Index of Leadership Trust onderzoek van Management Today en het ILM. Vooral mannelijke medewerkers hebben steeds meer vertrouwen in vrouwelijke leidinggevenden.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemer zelf aan zet tegen agressie en geweld

6 september 2010 - Werknemers met een publieke taak – van brandweerlieden tot baliepersoneel - krijgen vaak te maken met verbaal of fysiek geweld zoals schelden, spugen of slaan. De overheid werkt hard om hun werk veiliger te maken. Vanaf vandaag kunnen mensen met een publieke taak ook elkaar helpen, om agressie en geweld op het werk te verminderen.

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitatie? Kleed u neutraal!

3 september 2010 - Een diep decolleté en te strakke topjes zijn de grootste kledingblunders die een solliciterende vrouw kan maken. Mannen kunnen die nieuwe baan wel op hun buik schrijven als ze verschijnen in een slecht gestreken overhemd, een hoge taillebroek of een stropdas met stripfiguurtjes.

 Lees verder...   5 reacties
 

Klant vraagt om marketing met betekenis

3 september 2010 - De klant vraagt om marketing met betekenis. Dat is de mening van de Amerikaanse marketinggoeroe Bob Gilbreath. Gilbreath schreef tevens het boek `The Next Evolution of Marketing: Connect with Your Customers by Marketing with Meaning`.

 Lees verder...   Reageer
 

Ligt het aan de CEO als een organisatie faalt?

3 september 2010 - ‘Het is niet mijn schuld!’ Een veelgeuite kreet door CEO’s als hun onderneming betrokkken raakt bij een schandaal. Ontkenning lijkt inmiddels een essentiële vaardigheid lijkt voor de moderne CEO (kijk maar naar Lehman Brothers en Enron). Maar heeft de CEO altijd schuld aan een mislukking of is hij echt de zondebokken die hij zelf vaak zo graag pretendeert te zijn?

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijfsleven blij met tracébesluit A4

3 september 2010 - "Het bedrijfsleven in Zuid-Holland viert feest," aldus directeur Bert Mooren van VNO-NCW West. "Na 45 jaar gedoe is het tracébesluit A4 Midden-Delfland definitief. Hierdoor kan in april 2011 met de aanleg van de snelweg tussen Delft en Schiedam worden begonnen en zullen in 2015 de eerste auto's over de weg rijden."

 Lees verder...   1 reactie
 

Zes aanbevelingen om uw team op de nieuwe koers te houden

3 september 2010 - Het herpositioneren van een onderneming is geen makkelijke opgave. In het begin is het spannend en interessant maar na verloop van tijd kan de reden van de verandering naar de achtergrond verdwijnen. Als dat gebeurt is het niet ongebruikelijk dat medewerkers, afdelingen of hele ondernemingen terugvallen in hun oude gedragspatroon.

 Lees verder...   3 reacties
 

IT-managers moet minder sturen op proces en meer op uitkomst

2 september 2010 -  IT-managers kunnen het beste halen uit hun medewerkers als ze minder sturen op het proces en meer op de uitkomst. Dat bepleit Onno de Haas, servicemanager voor VX Company. Een veelgehoorde klacht van beheerders is dat procesmedewerkers hen voorschrijven hoe ze hun werk moeten doen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Liegende ceo`s verraden zichzelf vaak

2 september 2010 - Ceo`s die personeel of zakelijke partners om de tuin leiden, verraden zichzelf vaak. David Larcker en Anastasia Zakolyukina van Stanford`s Graduate School of Business analyseerden het optreden van ceo`s en cfo`s bij 30.000 zakelijke bijeenkomsten.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips om leiding te geven aan slimmeriken

2 september 2010 - Dat u in een kenniseconomie mensen aan moet sturen die meer weten over waar ze mee bezig zijn dan uzelf is logisch. Maar hoe doet u dat? Die vraag houdt veel managers bezig. Op zijn blog geeft de Amerikaanse prof Marshall Goldsmith zes adviezen. 6Minutes.be vertaalde.

 Lees verder...   2 reacties
 

Reflexzonemassage voorkomt ziekteverzuim

2 september 2010 - Bedrijven kunnen sinds kort ook Reflexzonemassage inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije arboverstrekking.

 Lees verder...   1 reactie
 

‘Samenwerking commissarissen met bestuur problematisch’

2 september 2010 - Er is veel verwarring onder commissarissen en toezichthouders over de juiste invulling van hun rol, zo blijkt uit onderzoek van de Governance University. Commissarissen waren vaak zelf bestuurder of zijn dat nog steeds elders en zijn dus gewend zelf aan het roer te staan.

 Lees verder...   Reageer
 

Goed contract is voorwaarde welslagen IT-project

1 september 2010 - Een goed contract is een voorwaarde voor het welslagen van IT-projecten. Het is algemeen bekend dat IT-projecten dikwijls de deadline en het budget overschrijden, en dat het eindproduct niet geheel aan de wensen voldoet. Voorzichtigheid is dus geboden.

 Lees verder...   Reageer
 

Tevreden personeel is goede winstindicator

1 september 2010 - Tevreden medewerkers die positief denken over hun organisatie bezorgen hun werkgever meer winst. Dat blijkt uit onderzoek van psycholoog James K. Harter en zijn collega’s van adviesbedrijf Gallup onder 2.000 afdelingen en vestigingen van tien grote ondernemingen.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 946 947 948 949 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10