zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Herstel bedrijfsleven hapert, export trekt aan

13 september 2010 - Na een krachtig tweede kwartaal hapert het herstel van het Nederlandse bedrijfsleven in het derde kwartaal. Het ondernemersvertrouwen zakt weer terug onder nul. Voornaamste reden is de tegenvallende ontwikkeling in de bouwsector en zijn toeleveranciers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vroege inzet verzekeringsarts kan uitval zieke werknemers voorkomen

13 september 2010 - De deskundigheid van verzekeringsartsen moet meer worden benut om definitieve uitval van zieke werknemers te voorkomen. Door de sociaal medische beoordeling van mensen die niet of minder kunnen werken in een vroegtijdig stadium te laten plaatsvinden, wordt de kans op een succesvolle re-integratie groter.

 Lees verder...   Reageer
 

Flexibilisering leidt tot verwarring

13 september 2010 - Het proces van flexibilisering van arbeid leidt tot complexe arbeidsverhoudingen en geeft continuïteitsproblemen in bedrijven. De werkgevers- werknemersverhouding verandert, het wordt onduidelijk wie welk mandaat heeft, hoe de verhoudingen tussen intern medewerker en externe kracht is ingericht en wie het merk gaan dragen.

 Lees verder...   3 reacties
 

OR cruciaal bij veranderprocessen in organisaties

13 september 2010 - Organisaties beschikken steeds vaker over een kleine vaste kern met een flexibele schil van uitzendkrachten, gedetacheerden, onderaannemers, contractanten en zzp’ers. Voor de ondernemingsraad is het steeds lastiger om deze divers samengestelde achterban te vertegenwoordigen.

 Lees verder...   Reageer
 

Talent creëert talent

13 september 2010 - Is talentmanagement hetzelfde als Human Resources Management (HRM) of personeelszaken, of is het meer? Het is zeker meer, waarbij het belangrijk is om talentmanagement goed in te bedden in de organisatie. Dat stelt Marco Weijers van Huthwaite International.

 Lees verder...   3 reacties
 

Handen wassen alléén is niet hygiënisch genoeg

10 september 2010 -  Uit een in opdracht van de Vereniging Schoonmaak Research uitgevoerd onderzoek is gebleken dat niet het handen wassen op zich maar juist het drogen essentieel is. Goede handenhygiëne kan jaarlijks alleen al in Nederland miljoenen ziektegevallen voorkomen, met als positief gevolg een beperking van de medische kosten en economische schade.

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale media nog lang niet volledig benut

10 september 2010 - De groei van sociale media is fenomenaal. De populariteit van platformen als Facebook, Twitter, LinkedIn, Netlog, Hyves, blogs, Video- en Photowebsites in combinatie met de lage instapdrempel maken deze media tot ideale tools voor bedrijven en marketeers om hun klanten te bereiken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Digitale mobiliteit bestrijdt file

10 september 2010 - MKB-bedrijven die aan de slag gaan met ‘Het Nieuwe Werken’, kunnen een forse bijdrage leveren aan het oplossen van het fileprobleem. Dat blijkt uit de pilot ‘Digitale Mobiliteit’, een grootschalige proef in 36 gemeenten in Amsterdam en omstreken waarbij 102 mkb-bedrijven de mogelijkheid kregen om een half jaar lang kennis te maken met tijd- en plaatsonafhankelijk werken, ofwel ‘Het Nieuwe Werken’.

 Lees verder...   1 reactie
 

IT'er kan werk moeilijk loslaten tijdens vakantie

10 september 2010 - Uit onderzoek van IT Job Board onder 178 Nederlandse IT professionals naar hun vakantie- en werkbeleving blijkt dat zij hun werk tijdens vakantie maar slecht kunnen loslaten. Zo werkt tweederde van de IT professionals tot de laatste minuut voor hun vakantie onverstoorbaar door. Als gevolg hiervan heeft ruim 60 procent van hen minimaal een week vakantie nodig om tot rust te komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Slechte 360 graden feedback? Zes manieren om u te revancheren

10 september 2010 - Een 360 graden feedbackonderzoek verzamelt input van een groot aantal mensen: collega’s, leidinggevenden, ondergeschikten en soms ook klanten. Het grote voordeel: omdat dit anoniem gebeurt zouden mensen eerlijker zijn. Negatieve 360 graden feedback kan dan ook hard aankomen, vooral als de negatieve geluiden uit meerderde richtingen komen. Toch kunt u er een positieve wending aan geven.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers zijn positief voorzichtig over de werkgelegenheid

9 september 2010 - Nederlandse werkgevers zijn duidelijk voorzichtiger over de werkgelegenheidsvooruitzichten voor het vierde kwartaal van 2010 dan over die voor het derde kwartaal, zo blijkt uit de resultaten van het Manpower Employment Outlook Survey.

 Lees verder...   Reageer
 

Privacy is verantwoordelijkheid van Nederlands bedrijfsleven

9 september 2010 - De marketeer legt de verantwoordelijkheid voor de privacy ten aanzien van (het verwerken van) persoonsgegevens bij zichzelf, het bedrijfsleven. Dit blijkt uit de meest recente Special van de DM Barometer: het onderzoek naar bestedingen en trends in dialoogmarketing van DDMA, OMG/Mailmedia en Tijdschrift voor Marketing.

 Lees verder...   Reageer
 

Talentplan is een business plan

9 september 2010 - Talent is het fundament van iedere succesvolle onderneming, maar toch ‘halen bedrijven niet alles eruit wat erin zit’. Kapitaalvernietiging, vindt Marjan Schneider van All About Talent. "Het is lastig om je businesstargets te halen, als je het talent in huis niet optimaal inzet."

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkzoekende niet optimistisch over kansen

9 september 2010 - Werkzoekenden zien nog weinig mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Zij hebben nog niet het gevoel dat de crisis voorbij is. Desondanks wil 72 procent binnen een maand een nieuwe baan hebben. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 1.000 respondenten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 944 945 946 947 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10