zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Micropauzes onvoldoende effectief in strijd tegen RSI

16 september 2010 - Lang heeft men gedacht dat RSI of klachten bij beeldschermwerkers te beteugelen of te voorkomen waren door, tijdens het werk, frequent korte pauzes van enkele seconden in te bouwen. Recente inzichten laten zien dat het effect van langere pauzes of zogenaamde interventies, van minimaal drie minuten, veel groter is. En dat deze interventies paradoxaal ook leiden tot meer tijdwinst.

 Lees verder...   Reageer
 

Verkoop dat briljante idee aan uw baas in vier stappen

16 september 2010 - Een van de grootste problemen voor creatieve mensen, vooral als ze werken op R&D, productontwikkeling of marketing, is de top achter hun ideeën krijgen. Vaak sneuvelen voorstellen niet omdat ze niet goed zijn, maar omdat de baas ze simpelweg niet begrijpt of niet eens luistert naar de presentatie ervan.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zomerstop op de arbeidsmarkt

16 september 2010 - Na een lichte daling van het online vacatureaanbod in juli nam het aantal vacatures ook in augustus verder af, zo blijkt uit de Monster Employment Index. De index daalde met vier punten naar 91 punten en staat daarmee één punt hoger dan in augustus 2009. Alleen binnen de IT nam het aantal vacatures iets toe, de gezondheidszorg vertoonde de grootste afname van het vacatureaanbod.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Het Nieuwe Werken is superslim beleid'

16 september 2010 - 'Voer Het Nieuwe Werken versneld en grootschalig in. Dat is superslim beleid.' Dit stelt Stichting Natuur en Milieu in een eerste reactie op de Balans van de Leefomgeving van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). "De files nemen af, de bereikbaarheid neemt toe en de tientallen miljarden euro's voor nieuwe infrastructuur kunnen grotendeels voor andere zaken gebruikt worden."

 Lees verder...   4 reacties
 

Wat word het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland?

15 september 2010 - Onderzoek door MarketResponse onder 2.500 consumenten naar het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland heeft tien genomineerden opgeleverd. De tien bedrijven die in aanmerking komen voor de titel ‘Het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland 2010’ zijn: ANWB, bol.com, DA drogisten, Etos, Hema, Ikea, Intratuin, Jumbo, Landal GreenParks en Univé.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vakantie werpt ander licht op het werk

15 september 2010 - Deze zomer heeft Arbo Unie het jaarlijks Arbo Unie vakantie onderzoek uitgevoerd. Doel van dit onderzoek is het meten van het effect van de zomervakantie op de loopbaantevredenheid en betrokkenheid van medewerkers. De resultaten zijn verrassend; vrijwel zonder uitzondering is na de vakantieperiode sprake van een lagere loopbaantevredenheid en afgenomen betrokkenheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart bedrijven reageert niet op sollicitatie

15 september 2010 - Een kwart van de bedrijven in Nederland reageert niet op een sollicitatie. Dit blijkt uit het onderzoek van Digitaal-Werven dat voor het vierde jaar wordt uitgevoerd. In het onderzoek worden 350 organisaties in Nederland getest op het digitale deel van hun werving, waarbij een mystery sollicitatie onderdeel van het proces uitmaakte. 25 procent gaf geen inhoudelijke reactie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Strategische HR-informatie bereikt lijnmanagement onvoldoende

15 september 2010 - Lijnmanagers beschikken onvoldoende over strategische HR-informatie waarmee zij hun afdeling naar een hoger niveau kunnen brengen. Het grootste deel van de lijnmanagers beschikt  over een redelijke hoeveelheid ‘standaard’ HR-informatie, zoals verzuim- en verlofgegevens, maar in veel mindere mate over informatie op het gebied van de ontwikkeling van hun medewerkers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Hersenscan verraadt slechte manager

15 september 2010 - Veel verkopers en managers missen empatisch vermogen en daadkracht. Dit is echter noodzakelijk om als verkoper of (account)manager succesvol te zijn. Prof. Willem Verbeke van Professional Capital onderzocht de koppeling tussen neurowetenschappen en commercieel inzicht, opgetekend in het boek 'Back to Basics in Selling'.

 Lees verder...   13 reacties
 

Kredietverzekeraars pakken de draad weer op

14 september 2010 - Kredietverzekeraars breiden sinds een aantal maanden de dekking van transacties in binnen- en buitenland weer uit. "Feitelijk zijn we ongeveer een jaar geleden begonnen met het herstellen van de dekking waar dat kon en ook met het verhogen van onze capaciteit voor nieuwe aanvragen," aldus Bert Bruning, algemeen directeur van Atradius Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Niet beheren van bedrijfskritische systemen kost miljoenen

14 september 2010 - Het vermogen van een organisatie om inkomsten te genereren daalt met 23 procent wanneer belangrijke IT-systemen in het gedrang komen. Dat blijkt uit een door CA Technologies gepubliceerd rapport. Hieruit bleek bovendien dat Nederlandse organisaties jaarlijks meer dan 329 miljoen euro aan inkomsten mislopen door de tijd die het kost om uitgevallen IT-systemen te herstellen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zes tips om beter zichtbaar te zijn in sociale media.

14 september 2010 - De bedrijfswebsite is nog steeds een belangrijke bestemming voor wie op zoek is naar informatie. Maar omdat dit een nogal statische omgeving is, worden meer en meer bedrijven actief op sociale media. Ze hopen er hun klanten te vinden en met hen een conversatie aan te gaan.

 Lees verder...   6 reacties
 

'Het Nieuwe Werken doe je zelf'

14 september 2010 - U gaat niet meer naar uw werk, maar u doet uw werk. Werken waar en wanneer u maar wilt. Dat is de kern van Het Nieuwe Werken. Gisteren lanceerde een coalitie van bedrijven, overheid en Stichting Natuur en Milieu de campagne ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’.

 Lees verder...   3 reacties
 

Koudwatervrees belemmert efficiëntere HR

14 september 2010 - Hoewel organisaties de noodzaak onderkennen om HR-processen te optimaliseren, worden de belangrijkste doelstellingen van HR-Transformatie in de praktijk niet behaald. Koudwatervrees bij HR-professionals en het ontbreken van de juiste middelen zijn daarvan belangrijke oorzaken.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 943 944 945 946 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10