zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkzoekende niet optimistisch over kansen

9 september 2010 - Werkzoekenden zien nog weinig mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Zij hebben nog niet het gevoel dat de crisis voorbij is. Desondanks wil 72 procent binnen een maand een nieuwe baan hebben. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 1.000 respondenten.

Ruim tweederde van de Nederlandse werkzoekenden merkt er nog niets van dat de crisis op zijn retour zou is. Zij signaleren nog steeds weinig kansen op de arbeidsmarkt. Eén op de vijf denkt zelfs dat werkgevers op dit moment nog helemaal niet op zoek zijn naar nieuw personeel. Naast degenen die denken dat er helemaal geen werk te vinden is, denkt 31 procent dat werkgevers nu alleen tijdelijke krachten aannemen. Nog eens 34 procent denkt dat ze alleen nog maar op zoek zijn naar de echte talenten. Mark Borgman van NationaleVacaturebank.nl: "Van alle kanten hoor je dat de crisis bijna voorbij is en dat bedrijven weer op zoek zijn naar mensen. Een grote groep werkzoekenden merkt daar echter nog niets van en dat is natuurlijk heel frustrerend." Werkzoekende geeft zichzelf weinig tijd

Het merendeel van de werkzoekenden heeft als doel om binnen een maand een baan te vinden. Iets meer dan een kwart geeft zichzelf iets langer de tijd. Die willen binnen een half jaar een nieuwe baan. "Sinds begin dit jaar zien we bij NationaleVacaturebank.nl weer een behoorlijke toename in het aantal werkzoekenden. Veel mensen hadden vanwege de crisis hun zoektocht naar een nieuwe baan on hold gezet en kozen voor de zekerheid bij hun huidige baan. Nu de crisis bijna over is durven veel mensen weer de stap te zetten om een andere baan te vinden, en dat willen ze het liefst per direct. Dit is opvallend aangezien de werkzoekenden ook aangeven dat ze het idee hebben dat de banenmarkt nog niet aangetrokken is. Enthousiasme is goed, mensen moeten alleen oppassen dat ze geen onrealistische verwachtingen hebben. Dit kan leiden tot teleurstellingen en uiteindelijk zelfs tot demotivatie," aldus Borgman. 

Tijdelijk contract geen struikelblok
Werkzoekenden hechten weinig waarde aan een vast contract. Slechts veertien procent van de ondervraagden geeft aan nooit genoegen te nemen met een tijdelijk contract omdat zij zekerheid willen. De overige 86 procent gaat wel voor een tijdelijk contract wanneer de baan leuk genoeg is, het salaris goed is of überhaupt om maar te kunnen werken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Studenten optimistisch over kansen arbeidsmarkt
 Kansen genoeg voor manager – als hij ze maar weet te vinden
 Hoogopgeleid Nederland positief over kansen op arbeidsmarkt
 CV verstuurd? Zes follow up tips
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10