zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Talentplan is een business plan

9 september 2010 - Talent is het fundament van iedere succesvolle onderneming, maar toch ‘halen bedrijven niet alles eruit wat erin zit’. Kapitaalvernietiging, vindt Marjan Schneider van All About Talent. "Het is lastig om je businesstargets te halen, als je het talent in huis niet optimaal inzet."

Volgens Schneider is een ‘talentplan’ een businessplan. Dat wil zeggen: een customized draaiboek afgestemd op lange termijn organisatiedoelstellingen en strategie. 



Speelbal van ad hoc denken

Zo’n doortimmerd ‘talentplan’ is in de praktijk meestal ver te zoeken. Talentmanagement wordt bij het ontwikkelen van het strategische beleid nauwelijks overwogen, is eerder het synoniem van ‘cursus en coaching’ in de zijlijn. Gevolg? Het talent blijft een speelbal van het korte termijn denken. Om dit te voorkomen is het zaak om door middel van een up to date talentplan strategie en talent telkens op één lijn te brengen. 

Faciliteren is floreren
Iedere organisatie en ieder talent is uniek. Daarom is maatwerk een absolute must. Hieruit vloeit voort dat Schneider in haar benaderingswijze ook rekening houdt met de behoeften van verschillende generaties. Dit verbetert de onderlinge samenwerking, waardoor prestaties toenemen en het rendement stijgt.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Talentprogramma`s hebben vaak inherente handicaps
 Talent vertrekt nu vertrouwen toeneemt
 Talentmanagement scoort
 Investeren in toptalent prioriteit huidige arbeidsmarkt
 
 
reacties
 
Janus Kizuna  |   | 
9-09-2010
 | 
09:28 uur
Een waar woord, maar met alleen talent kom je niet ver. Talent is een basis, dat heb je meegekregen in de genen. Maar talent koppel je aan het opdoen van kennis en ervaring. Dat maakt ten slotte de man of vrouw die de capabiliteit heeft om een functie succesvol in te vullen.
Veel mensen worden geselecteerd op basis van de harde feiten in het CV en een kort gesprekje (denk aan de erste 30 seconden van een gesprek).
Maar echt talent in huis halen is inderdaad niet eenvoudig, koppel er vervolgens een ontwikkeltraject aan en je kunt een topper in huis hebben. Men zou er meer tijd aan moeten besteden, want je mensen zijn immers je belangrijkste asset.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10