zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager hecht aan goed gespelde sollicitatiebrief

9 september 2010 - Nederlandse managers beoordelen sollicitanten, ook voor een financiële functie, nog steeds op type- en spelfouten. 59 procent wijst een kandidaat af als er drie tot vijf spelfouten in een sollicitatiebrief staan. Veertien procent vindt zelfs één type- of spelfout al te veel. Slechts zeventien procent zegt dat spelling voor hen niet belangrijk is.

 Lees verder...   5 reacties
 

Een derde van de bedrijven is niet klaar voor toekomst

8 september 2010 - Ruim 30 procent van de Nederlandse organisaties is niet klaar voor de toekomst. Het wordt voor hen steeds moeilijker om personeel te werven met de juiste expertise. Organisaties realiseren zich onvoldoende dat door demografische en structurele veranderingen, zoals vergrijzing, in de toekomst een blijvende en steeds krappere arbeidsmarkt ontstaat.

 Lees verder...   4 reacties
 

Werknemer wil een flexibeler collectief pensioen

8 september 2010 - Vier op de tien werknemers in loondienst willen het collectieve pensioen flexibiliseren en meer naar eigen inzicht inrichten. Van degenen met die wens is de helft bereid om meer premie te betalen om eerder te kunnen stoppen met werken. Ook zouden veel mensen (30 procent) een extra storting willen gebruiken om tot een hoger pensioen te komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Elf tips om slecht nieuws te brengen

8 september 2010 - Iedere manager moet het vroeg of laat doen: een slecht nieuws gesprek voeren, slecht nieuws mededelen aan zijn team of vertellen dat de onderneming in een crisis beland is. Hoe brengt u dergelijk nieuws met zo weinig mogelijk stress? Management Today geeft elf tips.

 Lees verder...   1 reactie
 

Young professional heeft last van te hoge werkdruk

8 september 2010 - De helft van de Nederlanders heeft last van een te hoge werkdruk, of heeft hier ooit mee te maken gehad. Dit bleek uit een onderzoek van De Vos & Jansen onder ruim 200 Nederlandse young professionals tussen de dertien en 39 jaar oud. Centraal stond de sfeer op de werkvloer en vervelende situaties die daar voor kunnen komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Zomervakantie resulteert in werkblues

8 september 2010 - Uit nieuw onderzoek van Regus blijkt dat Nederlandse professionals sterk overwegen na de zomervakantie hun baan op te zeggen. De voornaamste redenen hiervoor zijn het uitblijven van promotie ondanks goede resultaten, gebrek aan communicatie en betrokkenheid bij topmanagement en gebrek aan visie van de onderneming.

 Lees verder...   Reageer
 

'Voorkom kantorenleegstand met werkomgeving als ecosysteem'

7 september 2010 - In Nederland worden veelal dezelfde typen kantoren gebouwd, die lang niet altijd voldoen aan de specifieke eisen van bedrijven. Daardoor staat er momenteel ruim 7,5 miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg. Volgens de initiatiefnemers van Creative Valley ontbreekt het in ons land aan een visie op het bouwen van kantoren die aansluiten op nieuwe manieren van werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Tekort aan goed opgeleid personeel dreigt in Midden-Nederland

7 september 2010 - De komende tien jaar dreigt in de regio Midden-Nederland een groot tekort aan goed opgeleid personeel. Daarnaast ontstaat er aan de onderkant van de arbeidsmarkt een overschot aan laaggeschoolde medewerkers die geen baan kunnen vinden.

 Lees verder...   Reageer
 

HR kan uittocht van expats voorkomen

7 september 2010 - Bijna 50 procent van de expats in Amsterdam zou bij aankomst in Nederland meer persoonlijke begeleiding hebben gewild, blijkt uit onderzoek van XllentGuidance. Een nobele taak die is weggelegd voor HR, vindt oprichter Lexia Emerenciana. Wanneer expats en hun gezinnen zich niet thuis voelen, kan dit hun prestaties op het werk beïnvloeden of zelfs leiden tot eerder vertrek.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander wil financieel wijzer worden via internet

7 september 2010 - Eén derde van de Nederlanders is sinds de financiële crisis gemotiveerder om zichzelf financieel wijzer te maken. Daarbij breidt hij of zij de financiële kennis het liefst uit via internet of een financiële bijsluiter. Voor financiële hulp wenden Nederlanders zich vooral tot de onafhankelijke adviseur, hun bank en familie en vrienden.

 Lees verder...   Reageer
 

HR-afdelingen focussen dit jaar op toegevoegde waarde

7 september 2010 - Human Resource (HR) afdelingen focussen in 2010 sterk op het verhogen van hun bijdrage aan de organisatiestrategie. Zij doen dat door middel van de professionalisering van de HR-functie. Daar waar in 2009 kostenreductie nog een van de belangrijkste HR doelstellingen was, is in 2010 bij sommige HR-afdelingen zelfs weer ruimte voor investeringen zoals in internettoepassingen (eHRM).

 Lees verder...   Reageer
 

Scenariodenken is aanvulling op risicomanagement

6 september 2010 - Scenariodenken is een waardevol instrument om naast risicomanagement te gebruiken. Dit stelt Peter Schwartz, internationaal vermaard futuroloog, in zijn lezing `Vulcanoes, Black Swans and Financial Crises`. Volgens Schwartz is het probleem met het conventionele risicomanagement dat men meestal kijkt naar ervaringen uit het verleden en uitgaat van lineaire risico`s.

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale kant van de zaak krijgt meer aandacht

6 september 2010 - Een negatief imago is slecht voor de zaak. Weten wat de buitenwereld van uw manier van zaken doen is dus slim, zo vindt een groeiend aantal bedrijven. Dat blijkt uit een peiling van Ethical Corporation onder verantwoordelijken voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid in de onderneming waar zij werken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zit u niet op uw (werk)plek? Zes tips

6 september 2010 - De bedrijfscultuur is net zo belangrijk voor uw werkgeluk als uw takenpakket en werkdruk. Bent u extravert en gaat u na het werk graag wat drinken met collega’s? Misschien is die baan op dat formele kantoor dan niet echt geschikt. Houdt u werk en privé het liefst strikt gescheiden, ga dan niet werken bij een bedrijf waar collega’s elkaars deur platlopen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 945 946 947 948 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10