zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-industrie klimt in 2011 uit recessiedal

28 januari 2011 - IT Job Board.nl kondigde gisteren de resultaten aan van onderzoek onder Nederlandse IT- professionals naar hun verwachtingen voor de IT- industrie in 2011. Het onderzoek laat zien dat meer dan 60 procent van de Nederlandse IT-professionals verwacht dat de recessie voorbij zal zijn in 2011. Nog eens twintig procent van deze groep verwacht dat de sector in 2012 uit de recessie zal klimmen.

 Lees verder...   Reageer
 

Mobiel werken levert 25 procent CO2-besparing op

28 januari 2011 - Mobiel werken zorgt gemiddeld voor een CO2-verlaging van 25 procent per medewerker. Dit blijkt uit een onderzoek van DHV in opdracht van Vodafone Nederland. Per medewerker kan 750 kilo CO2 per jaar gereduceerd worden door mobiel werken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Aardige collega is belangrijker dan aardige manager

28 januari 2011 - Nederlanders vinden hun collega’s het belangrijkst voor hun werkomgeving. Gevraagd naar de factoren die belangrijk zijn voor de werkomgeving antwoordt maar liefst 37 procent van de Nederlanders aardige collega’s. Die vinden ze nog belangrijker dan een goede balans tussen leven en werk, die door 29 procent genoemd werd.

 Lees verder...   4 reacties
 

Acht tips voor meer brandveiligheid

28 januari 2011 - Ruim een derde van de werknemers houdt zich niet aan de richtlijnen voor brandveiligheid op het werk of is hier niet bekend mee. Dit blijkt uit onderzoek van Securitas onder ongeveer 500 respondenten. Tien procent van de ondervraagden geeft aan dat het pand waarin zij werken brandgevaarlijk is.

 Lees verder...   2 reacties
 

Gendereffecten in prestatiebeloning nog niet goed begrepen

28 januari 2011 - Sinds het begin van de huidige crisis in 2008 is er weer veel discussie rondom de voor- en nadelen van prestatiebeloning. Deze discussie lijkt zich vooral op de praktijk in het grootbedrijf te richten. Over de praktijk in het midden- en kleinbedrijf is beduidend minder bekend.

 Lees verder...   4 reacties
 

Groeipotentieel India stijgt door buitenlandse investeringen

27 januari 2011 - Buitenlandse investeerders zien in dat India op de langere termijn enorme groeikansen biedt. Een ruime meerderheid denkt dat India al in 2020 wereldwijd een toonaangevende rol zal spelen op het gebied van onderwijs, research en development en innovatie. Ook is India een producent en leverancier van goederen en diensten met een hoogwaardige meerwaarde.

 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsverhoudingen gaan sterk veranderen

27 januari 2011 - De arbeidsverhoudingen in Nederland gaan de komende jaren sterk veranderen. Werkgevers en werknemers zullen in de meeste bedrijven toegroeien naar een model van cocreatie. Samen de productiviteit verbeteren. Samen de concurrentiepositie van het bedrijf verbeteren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nieuwe generatie leiders is in opmars

27 januari 2011 - Hay Group maakte gisteren de resultaten bekend van het jaarlijkse onderzoek 'European Best Companies for Leaders' onder ruim 1.800 organisaties. Hieruit blijkt onder meer dat de top tien van bedrijven die uitblinkt op het gebied van leiderschapsontwikkeling in toenemende mate gericht is op samenwerking en veel aandacht heeft voor diversiteit.

 Lees verder...   Reageer
 

'War for talent' topprioriteit CEO

27 januari 2011 - Nu CEO's weer vertrouwen hebben in de groei van hun bedrijf, staat de 'war for talent' bovenaan de agenda van bestuurders. De beschikbaarheid van talent, kennis en kunde wordt door CEO's wereldwijd genoemd als een van de belangrijkste bedreigingen voor toekomstige groei.

 Lees verder...   1 reactie
 

Online assessments steeds vaker ingezet als wervingsinstrument

27 januari 2011 - Met het oog op de naderende schaarste aan talent zetten steeds meer organisaties in hun werving online tests in om getalenteerde professionals voor zich te winnen. Die trend constateert Koen Hofkes, directeur van online assessmentspecialist HFMtalentindex.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederland in top tien Globalization Index

26 januari 2011 - Eergisteren lanceerde Ernst & Young in samenwerking met Economist Intelligence Unit (EIU) het rapport Winning in a polycentric world. Dit rapport meet de globalisering van de 60 grootste economieën van de wereld. Nederland eindigt op de achtste plaats, terwijl de top drie wordt gevormd door respectievelijk Hong Kong, Ierland en Singapore.

 Lees verder...   Reageer
 

Overhead publieke organisaties kan beter en goedkoper

26 januari 2011 - De bedrijfsvoering van veel publieke organisaties kan worden verbeterd door de overheadfuncties beter in te richten. Dat levert lagere overheadkosten op en een hogere waardering door de interne klanten. Dit stelt Mark Huijben in zijn proefschrift ‘Overhead Gewaardeerd’.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander liegt over salaris tegen vrienden

26 januari 2011 - Weinig Nederlanders bespreken hun echte salaris met vrienden, de meesten liegen er 250 tot 500 euro bovenop. Dit blijkt uit onderzoek van Carrieregids.nl onder ruim 750 respondenten. Ook werd gevraagd wat werkenden doen als zij een miljoen euro zouden winnen in de loterij: maar liefst 56 procent zegt zijn baan op om voor zichzelf te beginnen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Manager heeft de banen voor het uitkiezen in 2011

26 januari 2011 - Goede vooruitzichten voor professionals en managers in Nederland. In het licht van de sterke conjunctuur kijken werknemers opnieuw met vertrouwen naar de toekomst. Ook het hogere segment van de arbeidsmarkt is weer opgeveerd en profiteert van de economische groei in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 909 910 911 912 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10