zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips om uw to-do lijst effectief te managen

26 januari 2011 - Of u hem nu bewaart op uw mobiel, op een briefje of op uw computer, een goede to-do lijst kan uw efficiency flink verhogen. Choosewhat geeft vijf tips voor het beheren en uitvoeren van deze takenlijst. Het is even wennen, maar dankzij een goede organisatie van uw werkdag kunt u aanzienlijk meer bereiken in minder tijd.

 Lees verder...   Reageer
 

'Risico's doorwerken ernstig onderschat'

25 januari 2011 - Nederland gaat de komende jaren steeds langer doorwerken. Maar werkgevers onderschatten de risico's die dat met zich mee brengt: hoger verzuim, meer uitval en de financiële lasten daarvan. Tegelijk laten ze daarmee ook heel veel kansen liggen om goed personeel aan te trekken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Combinatie e-mail en social marketing is hot

25 januari 2011 - Marketeers zetten in op de combinatie e-mail en social marketing. Direct mail behoudt zijn plek in de marketingmix, telemarketing levert naar verwachting in. De marketeer gaat behoedzaam het nieuwe jaar in maar investeert wel.

 Lees verder...   Reageer
 

Behoefte aan adviserend verkoper stijgt

25 januari 2011 - Blend Recruitment ziet een verschuiving optreden naar de behoefte aan consultative sellers. Het snelle scoren van sales deals maakt plaats voor het creëren van meerwaarde voor de klant door het inzetten op lange termijn relaties. Manon Onrust en Lilian Meys lichten toe hoe dat komt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Manager wantrouwt datakwaliteit eigen organisatie

25 januari 2011 - Slechts 26 procent van de zakelijke beslissers vertrouwt volledig op de kwaliteit van de data die binnen de eigen organisatie aanwezig is. Dit blijkt uit een onderzoek van Information Builders onder ruim 100 IT- en business managers in de profit en non-profit sector.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nederlander vindt langer doorwerken acceptabel

25 januari 2011 - Drie op de vier Nederlanders is van mening dat we langer kunnen doorwerken, omdat de mens tegenwoordig ouder wordt en langer fit blijft. Dit blijkt uit de eerste resultaten van het online discussieplatform Blijfbezig.nl van Tempo-Team.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bankierseed blijft dode letter

24 januari 2011 - De beroepseed voor bankiers heeft weinig om het lijf en wordt in het bancaire beleefd als en vrijblijvend document. Dit doordat het niet gekoppeld is aan de goedkeurende verklaring van De Nederlandsche Bank en doordat de eed niet wordt afgelegd bij de toezichthouder.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrijwilliger voelt zich regelmatig overvraagd

24 januari 2011 - 59 procent van de bijna 500 hoogopgeleiden die Intermediair ondervroeg doet vrijwilligerswerk. Bijna 80 procent van de respondenten doet het uit volle overtuiging: gewoon omdat ze het belangrijk vindt. Tegelijkertijd voelt bijna 40 procent zich regelmatig overvraagd. Verenigingen en scholen gaan er te veel vanuit dat iedereen maar tijd heeft om al die klussen op te knappen, vinden ze.

 Lees verder...   Reageer
 

Jobhopper wordt onbetrouwbaar gevonden

24 januari 2011 - Wie vaak van baan verandert, is niet populair bij zijn collega’s, tenminste niet in België. Dat blijkt uit de nieuwe Talentenquête van Vacature en SD Worx, zo meldt 6Minutes.be. Een derde van de respondenten vindt dat werknemers die in korte tijd veel werkgevers verslijten ‘slechtere’ collega’s zijn dan werknemers die lang voor dezelfde baas werken.

 Lees verder...   5 reacties
 

Werkloosheid verder gedaald

24 januari 2011 - De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in december 2010 uit op 401.000 personen. Dat zijn er 8.000 minder dan in november. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

 Lees verder...   1 reactie
 

Negen tips om leiding te geven aan twintigers

24 januari 2011 - Jonge werknemers – tussen de twintig en dertig - hunkeren zelfs nog meer naar bevestiging en nieuwe dingen leren dan naar geld. Dat stelt Michael Fertik op Harvard Business Review. Hij geeft meteen negen tips om hen te motiveren.

 Lees verder...   Reageer
 

Strengere handhaving fiscaal beleid door overheden

21 januari 2011 - Zelfs nu de wereldeconomie aantrekt, kampen overheden met duizelingwekkende tekorten. Het verhogen van de staatsinkomsten door middel van belastingheffing blijft daardoor hun focus behouden, waarbij transfer pricing (interne verrekenprijzen) een van de voornaamste instrumenten is.

 Lees verder...   Reageer
 

Toolkits voor cyberaanvallen vormen grootste internetdreiging

21 januari 2011 - Doordat attack kits toegankelijker en relatief eenvoudiger in gebruik zijn, worden ze ook steeds vaker gebruikt. Dit heeft ervoor gezorgd dat traditionele criminelen, die anders onvoldoende technische kennis zouden hebben, naar cybercrime worden geleid. Dit stelt Symantec in in haar rapport 'Attack Toolkits en Malicious Websites'.

 Lees verder...   6 reacties
 

Acht redenen waarom teams falen

21 januari 2011 - Een team leiden is niet eenvoudig. Daarom kan het helpen om in ieder geval te weten met welke problemen u daarbij te maken kunt krijgen. Harvard Business Review zette de acht meest voorkomende op een rij, 6Minutes.be vertaalde.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 910 911 912 913 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10