zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Groeipotentieel India stijgt door buitenlandse investeringen

27 januari 2011 - Buitenlandse investeerders zien in dat India op de langere termijn enorme groeikansen biedt. Een ruime meerderheid denkt dat India al in 2020 wereldwijd een toonaangevende rol zal spelen op het gebied van onderwijs, research en development en innovatie. Ook is India een producent en leverancier van goederen en diensten met een hoogwaardige meerwaarde.

Dit blijkt uit de Indian Attractiveness Survey van Ernst & Young waarbij 500 beslissers van over de hele wereld werden geïnterviewd over het potentieel van de Indiase markt. Hoewel het aantal directe buitenlandse investeringen en het aantal gecreëerde banen in 2010 nog ruim onder het aantal blijft van 2008, vertoont de langetermijnverwachting een spectaculair stijgende lijn. Het totaal aantal projecten in 2010 steeg met 60 procent ten opzichte van 2003, en het aantal gecreëerde banen met 30 procent. Harry Kleine van Ernst & Young: "De groeiende belangstelling van het bedrijfsleven voor India komt voort uit het economische groeipotentieel. Ook inzichten over hoe het land zal veranderen als het inkomen per hoofd van de bevolking de komende tien jaar gaat stijgen zorgt voor enorme belangstelling." Verenigde Staten minder aanwezig
De terugloop van de Verenigde Staten als bron van directe buitenlandse investeringen in India lijkt zich in 2010 te hebben voortgezet: 206 directe investeringen in 2010, het laagste aantal sinds 2003. Ook Frankrijk (afname van 21 procent) en het Verenigd Koninkrijk (afname van drie procent) investeerden minder in India. Duitsland en Italië hebben in meer projecten geïnvesteerd. Kleine vervolgt: "Nederland staat op plaats zes van de landen die het meest investeren in India." 

Aantrekkelijkheid per sector
Software en IT-services is nog steeds de grootste sector op het gebied van direct buitenlandse investeringen. Het aantal projecten en banen liep wel terug. Sectoren zoals automotive, consumentenproducten en infrastructuur worden gezien als belangrijke aanjagers van de economie en trekken aanzienlijk veel directe buitenlandse investeringen aan.
Ook investeringen in gezondheidszorg (209 procent), ruimtevaart en defensie (180 procent), de kunststoffenindustrie (142 procent), duurzame energie (105 procent) en medische apparatuur (87 procent), zijn sterk gestegen. Kleine: "De groei binnen deze sectoren is enorm, hieruit blijkt hoe uiteenlopend de kansen en mogelijkheden zijn die India te bieden heeft voor buitenlandse investeerders." Volgens de deelnemers aan het onderzoek zijn de belangrijkste concurrenten van India, China (60 procent) en Brazilië (negen procent) onder de snelgroeiende markten, en de VS (zeventien procent) en Duitsland (negen procent) onder de ontwikkelde landen. 

Goede vooruitzichten
Kleine: "De toekomst voor India ziet er rooskleurig uit. 75 procent van de ondernemingen die nu al activiteiten ontplooien in India zijn hun bedrijfsactiviteiten aan het uitbreiden door het openen van nieuwe vestigingen of door het aantrekken van meer medewerkers. Om de aantrekkelijkheid van India te vergroten zal het land zich moeten richten op verbetering en uitbreiding van de infrastructuur, en nog gunstigere beleidslijnen voor het zakelijk klimaat."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 E7 gaat G7 voorbij
 India en China zoeken Europees talent
 Indiase dominantie op offshoremarkt neemt af
 Zaken doen met India: wiebelende hoofden en een rekbaar begrip van tijd
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10