zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mobiel werken levert 25 procent CO2-besparing op

28 januari 2011 - Mobiel werken zorgt gemiddeld voor een CO2-verlaging van 25 procent per medewerker. Dit blijkt uit een onderzoek van DHV in opdracht van Vodafone Nederland. Per medewerker kan 750 kilo CO2 per jaar gereduceerd worden door mobiel werken.

Het onderzoek van DHV is gebaseerd op de manier van werken bij Vodafone. Sinds twee jaar werken 1.200 medewerkers van Vodafone mobiel. Zij hebben de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Klaske de Jonge, Directeur Corporate Affairs bij Vodafone: "We weten wat de voordelen van mobiel werken zijn in bedrijfseconomisch en sociaal opzicht en we hadden ook verwachtingen ten aanzien van de milieuvoordelen. Dit was echter nog nooit onderzocht op basis van een bestaande situatie. Met dit onderzoek laten wij zien dat je als bedrijf veel CO2 kan besparen door mobiel te werken." Woon-werkverkeer
De CO2-uitstoot van medewerkers wordt voor een groot deel (77 procent) veroorzaakt door het woon-werkverkeer. Vodafone kent een vooruitstrevend beleid ten aanzien van het stimuleren van het Openbaar Vervoer. Zo zitten de kantoren vlakbij stations, is de leasevloot met de helft gereduceerd en moeten medewerkers en bezoekers vaak betalen voor parkeren bij de Vodafone kantoren. De helft van de medewerkers heeft een woonwerk afstand van meer dan 35 kilometer en een meerderheid hiervan komt met de auto. Door thuis te werken of op een ander tijdstip te reizen kunnen medewerkers veel CO2 besparen en bijdragen aan de vermindering van files. Naast besparing op woon-werkverkeer is er ook CO2-besparing mogelijk door minder kantoorruimte. Deze besparingen op CO2 zorgen er ruimschoots voor dat de extra CO2-uitstoot door thuiswerken en het gebruik van snelle mobiele internet verbindingen worden gecompenseerd.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Investeren in duurzame groei leidt tot meer winst en lagere kosten
 IT-bedrijven laten klimaatkansen onbenut
 Werkenden stoten vijf ton CO2 per jaar uit
 Vierdaagse werkweek: goed voor het milieu en medewerker
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
31-01-2011
 | 
10:08 uur
Jammer, heel erg jammer. Dit zeg ik als lange tevreden klant van Vodafone. Ze gebruiken weer het klimaat om, dit keer voor eigen parochie predikend, te roepen dat het gebruik van mobiel werken een co2 reductie bewerkstelligt.

Niet alleen vind ik dit 'een' paard achter de wagen spannen, klimaat is zowiezo passé als onderwerp, excuus of reden, nee, je gaat voorbij aan de intelligentie van je klanten.

Die moet je gewoon vertellen wat de baten zijn wanneer je mobiel en flexibeler kan werken. Roep in hemelsnaam niet dat Vodafone perfect past in 'Het Nieuwe Werken'...... niet doen want dat hele nieuwe werken is niet meer dan een hype. Oude wijn in nieuwe zakken.

Zeg gewoon waar het op staat. Met aanpassing van de werkmogelijkheden, kun je ervoor zorgen dat je niet alleen geld bespaard, maar ook nog eens productiever wordt. Hoe? Als je niet meer in een file staat, bijvoorbeeld, maar toch productie kunt leveren, dan bespaar je wacht en reistijd en je verdient nog eens meer ook.

''Vodafone, je verdient het gewoon!''[®] door mij nu.

Prachtige slogan die je zo kunt inzetten omdat je je op reële en tastbare zaken richt en niet een grote gelegaliseerde oplichtersbende genaamd het klimaatverhaal.

Jammer Vodafone, heel erg jammer. Een grote mooie gemiste kans die wat mij betreft als artikel zelfs, zo de prullenbak in kan. Of ik nu een hetze tegen jullie begin? Welnee. Ik ben en blijf een tevreden klant van jullie maar hier mis je helaas een hele mooie kans.

Jammer.
Willem van Druten  |   | 
1-02-2011
 | 
22:21 uur
Als mobiel werken al 25% bespaart, wat bespaart niet werken dan wel?
Zou je dan met die besparing het bruto nationaal produkt op peil kunnen houden zonder energieverlies en MVO?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10