zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer is minder vitaal en minder gemotiveerd

22 april 2011 - De Nederlandse werknemer blijkt minder vitaal, minder betrokken bij het werk en minder gemotiveerd dan vorig jaar. Dit wordt met name veroorzaakt door kritiek van werknemers op het veranderingsbeleid, de organisatiecultuur en werkdruk. Dat komt naar voren uit jaarlijks terugkerend onderzoek van Falke & Verbaan en Securex onder 2.008 werknemers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Baan wordt via steeds minder kanalen gezocht

21 april 2011 - Het aantal oriëntatiebronnen dat door de (potentiële) Nederlandse beroepsbevolking wordt gebruikt in de zoektocht naar een (nieuwe) baan blijft dalen. In 2010 werden gemiddeld 3,7 oriëntatiebronnen geraadpleegd ter oriëntatie op werk, terwijl in 2007 nog gemiddeld 5,4 bronnen werden gebruikt. In de afgelopen vier jaar is het aantal oriëntatiebronnen dus met 31 procent gedaald.

 Lees verder...   1 reactie
 

Secretaresses verwachten steeds minder van secretaressedag

21 april 2011 - Secretaressedag verliest aan terrein. Meer dan de helft van de Nederlandse secretaresses stelt hun verwachtingen naar beneden bij ten opzichte van 2009. Zo verwacht 45 procent van de secretaresses dat hun werkgever niets aan secretaressedag zal doen. Hiernaast geeft 23 procent aan dat de werkgever deze dag zomaar zou kunnen vergeten. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique.

 Lees verder...   Reageer
 

Online profiel gaat traditioneel CV vervangen

21 april 2011 - Meer dan de helft van de werkgevers, 54 procent, verwacht dat een online profiel het traditionele CV gaat vervangen. Als belangrijkste redenen hiervoor noemen zij dat gestandaardiseerde profielen gemakkelijker te vergelijken zijn en dat talenten met online profielen beter te vinden zijn door geautomatiseerde screeningtools.

 Lees verder...   4 reacties
 

Topman of –vrouw beroep met meeste status

21 april 2011 - Het imago van de topman lijkt niet of nauwelijks geschaad door alle aandacht voor zwalkende koersen en boosheid over bonussen. Uit onderzoek van Intermediair naar werk en status onder bijna 400 hoogopgeleiden, gaven respondenten de topmannen en –vrouwen meer status dan ministers, artsen en hoogleraren, traditioneel zeer gerespecteerde beroepen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Agressie is bijna vast prik op de werkvloer

21 april 2011 - Ruim vier op de tien werknemers heeft het afgelopen jaar te maken gehad met een incident als agressie, inbraak, bedreiging op het werk. Ruim een kwart van de werknemers in MKB-organisaties vindt het bedrijf waar zij werken kwetsbaar. Bij grotere organisaties (+250 werknemers) is dit zelfs 37 procent. 44 procent van de weknemers heeft het afgelopen jaar te maken gehad met een beveiligingsincident.

 Lees verder...   4 reacties
 

Ontbundelen heeft impact op zakenreizen

20 april 2011 - Het zogeheten ontbundelen (het loskoppelen van verschillende service-elementen van de ticketprijs) dat steeds populairder wordt onder luchtvaartmaatschappijen, heeft absoluut gevolgen voor zakenreizen. Dit meldt het Britse Institute of Travel & Meetings (ITM).

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsgezondheidszorg pakt handschoen op

20 april 2011 - De bedrijfsgezondheidszorg heeft een belangrijke taak bij het vitaal houden van de BV Nederland. Werken maakt immers gezond, dat blijkt uit talloze onderzoeken. Door de vergrijzing wordt een vitale beroepsbevolking belangrijker dan ooit. Daarom sturen verschillende organisaties binnenkort gezamenlijk een brief naar de ministers van SZW en VWS.

 Lees verder...   1 reactie
 

In acht stappen naar een betere balans tussen werk en privé

20 april 2011 - Voor de meesten onder ons is en blijft het een uitdaging om werk en privé goed te combineren. Vooral nu in veel irganisaties het personeelsbestand uitgedund is en er meer verwacht wordt van de overblijvers. Forbes geeft acht tips om de balans toch terug te vinden en bovendien te behouden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Secretaresse wacht allang niet meer passief op orders

20 april 2011 - Secretaresses en hun managers vinden dat het eenzijdige en veelal verkeerde beeld dat het publiek en de media over 'de secretaresse' heeft, niet strookt met de werkelijkheid. De secretaresses, managementassistenten of PA’s voldoen allang niet meer aan het clichébeeld van de puur uitvoerende secretaresse die uitsluitend orders opvolgt.

 Lees verder...   Reageer
 

Flexibilisering roept om innovatieve vraag en aanbod

20 april 2011 - Bedrijven zullen zich voor moeten bereiden op een oplopende schaarste aan kwalitatief personeel. Daarbij neemt de populatie zelfstandig ondernemers in omvang toe en verandert die qua samenstelling doordat Nederland zich midden in een transformatie naar een flexibele arbeidsmarkt bevindt. Ook dat heeft gevolgen voor de HR-afdeling.

 Lees verder...   3 reacties
 

Europese verzekeraars bezorgd over implementatie Solvency II

19 april 2011 - Europese verzekeraars maken zich grote zorgen over de implementatie van Solvency II dat naar verwachting in 2013 van kracht wordt. Uit onderzoek van Atos Origin blijkt dat verzekeringsbedrijven veel twijfels hebben over de vraag of deze richtlijn in de hele Europese Unie tegelijkertijd kan worden nageleefd.

 Lees verder...   Reageer
 

Senior professionals dromen van retail of publieke sector

19 april 2011 - Senior professionals willen het liefst werken in retail of voor de overheid. Daarnaast zijn ook financiële dienstverlening, consulting en de productie van consumentengoederen aantrekkelijk voor werknemers binnen het hogere segment van de arbeidsmarkt. Dit stelde Experteer vast na onderzoek van de carrièredoelen van haar leden.

 Lees verder...   Reageer
 

Social media dragen bij aan populariteit adviesbureaus

19 april 2011 - Social media dragen bij aan de populariteit van organisatieadviesbureaus, zo blijkt uit onderzoek op basis van het surfgedrag van meer dan 100.000 unieke bezoekers van Consultancy.nl. Van alle bezoekers die gericht naar bedrijfscontent zoeken, komen de meesten bij Accenture (14,0 procent), Berenschot (13,9 procent) en Squarewise (13,7 procent) uit. Opvallend is dat zij ook vooruitstrevend zijn op het gebied van social media.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 889 890 891 892 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10