zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Positie communicatieprofessional steeds strategischer

14 april 2011 - De communicatieprofessional wint terrein. Communicatoren schuiven op naar een strategischer positie, dichter bij de top van de organisatie. Dit is de belangrijkste uitkomst van een trendonderzoek dat Berenschot hield onder achttien communicatiemanagers van grote bedrijven en overheidsinstellingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Babyboomers meest tevreden met salaris

14 april 2011 - De overgrote meerderheid van alle financiële professionals is tevreden met zijn salaris. Babyboomers (84 procent) zijn het meest tevreden en in de Generatie X-groep (geboren tussen 1965 en 1980, 73 procent) heerst de grootste onvrede. Er is geen onderscheid tussen mannen en vrouwen en de bedrijfsgrootte en het vakgebied spelen ook geen rol.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips om korter te vergaderen

14 april 2011 - Heeft u ook zo’n hekel aan die ellenlange vergaderingen? Volg dan deze tien tips van Carla van den Bosch van Vergaderendoejezo! Korter en slimmer vergaderen zorgt ervoor dat er meer tijd voor andere zaken overblijft en maakt het vergaderen bovendien leuker.

 Lees verder...   8 reacties
 

Vacatureaanbod neemt sterk toe

13 april 2011 - Het online vacatureaanbod steeg in maart met vijf punten, zo blijkt uit de Monster Employment Index. De Index staat nu zeven punten hoger dan een jaar geleden. Het vacatureaanbod steeg het sterkst in de gezondheidszorg en in de transport & logistiek. Het aanbod steeg in alle provincies, in Utrecht het meest.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacatures scoren nog steeds onvoldoende

13 april 2011 - Tijdens de Vacaturetestdagen is naar voren gekomen dat vacatureteksten voor het derde opeenvolgende jaar een onvoldoende scoren. Ruim 61 procent van de 355 onderzochte vacatures scoort een 5,5 of lager. Het gemiddelde rapportcijfer komt daarmee uit op een 5,2. Het is opvallend dat de kwaliteit van de vacatureteksten over de afgelopen drie jaar is afgenomen.

 Lees verder...   6 reacties
 

Bedrijven handelen niet naar eigen strategie

13 april 2011 - Bedrijven handelen momenteel niet in overeenstemming met hun strategie en zakelijk leiders zijn zich daarvan bewust. 80 procent van hen erkent zelfs dat ze niet het uiterste doen om strategie binnen de hele organisatie bekend te maken, en er ook niet naar handelen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van SuccessFactors en Accenture.

 Lees verder...   Reageer
 

Grote verschillen in drijfveren binnen generatie Y

13 april 2011 - Generatie Y wordt vaak verondersteld wars van bestaande structuren te zijn. Persoonlijke groei en vrijheid zouden voor deze generatie voorop staan. Dat beeld blijkt echter lang niet voor alle werkzoekenden van generatie Y op te gaan. Onderzoek van online assessmentspecialist HFMtalentindex wijst uit dat veel werkzoekenden van 18 tot 24 jaar juist behoefte hebben aan vastigheid en structuur.

 Lees verder...   5 reacties
 

Arbeidstekorten in 'geosector'

12 april 2011 - In traditioneel sterke Nederlandse kennissectoren als water, bodem en (digitale) cartografie dreigen door vergrijzing en onzichtbaarheid tekorten te ontstaan aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Om het tij te keren hebben verschillende sectorinstituten en 50 bedrijven en overheidsorganisaties samen met het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap de handen ineen geslagen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse belegger verwacht stevig rendement over 2011

12 april 2011 - Particuliere beleggers zijn overwegend optimistisch over het verwachte rendement op hun beleggingen. Beleggers verwachten een rendement dat minimaal twee keer zo hoog is als de huidige spaarrente. Ruim de helft (57 procent) verwacht in 2011 een rendement te behalen van vijf tot vijftien procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven spendeert weer meer aan marketing

12 april 2011 - Het vertrouwen van ondernemingen groeide aanzienlijk sinds oktober 2010. Dit blijkt uit de nieuwste editie van de Regus Business Confidence Index waarvoor 17.000 ondernemingen wereldwijd werden ondervraagd. Het onderzoek laat zien dat uitgaven op het vlak van sales en marketing stijgen, maar dat die op het vlak van kantoorruimte en vastgoed niet toenemen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Slecht humeur, slechte prestaties

12 april 2011 - Heeft u ooit een klantenservice gebeld en het sterke vermoeden gehad dat de medewerker die u aan de lijn kreeg met het verkeerde been uit bed was gestapt? Dat was waarschijnlijk inderdaad het geval. Uit onderzoek van het Fisher College of Business blijkt dat het humeur van klantenservicemedewerkers enorme invloed heeft op de manier waarop ze naar klanten kijken en op hen reageren.

 Lees verder...   8 reacties
 

Wat grenzen stellen zo moeilijk maakt

12 april 2011 - Grenzen zijn belangrijk, want ze geven kadering. Kadering geeft spelregels en de speelruimte waarbinnen u controle en grip houdt. Tot hier en niet verder. Dat geeft duidelijkheid en tegelijkertijd veiligheid, want u weet hoe ver u kunt gaan en waar u zich aan te houden hebt. Grenzen stellen is dus belangrijk in uw functie als manager, maar ook voor uzelf.

 Lees verder...   2 reacties
 

CEO`s moeten niet bang zijn voor social media

11 april 2011 - Hoewel bijna iedereen actief is op Twitter of op anders sociale media, houdt de beroepsgroep der ceo`s zich opmerkelijk afzijdig. Het aantal topbestuurders van AEX-bedrijven met een account of dat actief tweets de wereld in stuurt is op één hand te tellen. Volgens technologie-expert Vincent Evers heeft dat allemaal te maken met angst.

 Lees verder...   1 reactie
 

Contant geld nog veruit belangrijkste betaalmiddel

11 april 2011 - De hoeveelheid contant geld in omloop blijft groeien, ondanks de toename van het aantal elektronische betalingen en internetbankieren. Belangrijke kosten- en veiligheidsissues blijven daarmee de komende decennia onverminderd actueel en dienen integraal aangepakt te worden.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 891 892 893 894 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10