zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Arbeidskapitaal gaat verloren door gebrek aan flexibiliteit

19 april 2011 - Doordat werkgevers te weinig openstaan voor tijd-ruimtelijke flexibele werkoplossingen, gaat er een groot arbeidspotentieel verloren. Als er ruimte voor flexibel werken is, zijn professionals bereid om tot maar liefst 35 procent meer per week te werken. Dit blijkt uit onderzoek door de Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met Moneypenny.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland wordt grijzer en zieker

19 april 2011 - Staatssecretaris Paul de Krom (SZW) is zeer te spreken over de effecten van de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Dat blijkt uit de evaluatie die de staatssecretaris onlangs naar de Tweede Kamer stuurde. Maar is die euforie bij SZW wel terecht? Een nadere bestudering van de cijfers door Jos Widdershoven van Ravestein & Zwart laat een heel ander beeld zien.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bevlogen werknemers door interventies

18 april 2011 - De komende jaren onderzoekt organisatie-socioloog Jessica van Wingerden hoe gerichte interventies de bevlogenheid van medewerkers in organisaties kunnen verhogen. Interventies die hen zoveel mogelijk in staat moeten stellen gebruik te maken van aanwezige hulpbronnen.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe betaalt de consument nu echt het liefst?

18 april 2011 - G4S start binnenkort met een periodiek marktonderzoek om in kaart te brengen wat de favoriete betaalmethoden van consumenten zijn. Tijdens een Ronde Tafel bleek opnieuw dat hierover eigenlijk nauwelijks betrouwbare informatie voorhanden is. En dat terwijl alle bij het Nederlandse geldverkeer betrokken partijen erkennen dat het de consument is die bepaalt hoe er nu, maar ook in de toekomst betaald wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes redenen om niet meer te multitasken

18 april 2011 - Multitasken is funest voor de productiviteit. Dat bleek al eerder uit diverse onderzoeken. De Amerikaan Peter Bregman nam de proef op de som en probeerde een hele week lang steeds maar één ding tegelijk te doen. Zijn conclusie? Héérlijk.

 Lees verder...   4 reacties
 

Alleen verlaging Vpb niet genoeg voor verbetering vestigingsklimaat

18 april 2011 - "De Fiscale Agenda van staatssecretaris Weekers laat weinig echte fiscale keuzes zien om het Nederlands fiscaal vestigingsklimaat te verbeteren. Weliswaar vormen de verlaging van de vennootschapsbelasting en de keuze voor zekerheid en vereenvoudiging een positieve stap. Daar staat tegenover dat er te weinig echte fiscale keuzes worden gemaakt om bedrijven te houden en naar Nederland te halen".

 Lees verder...   Reageer
 

Lange werkdagen verhogen risico op hartaanval

18 april 2011 - Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan? Wel dus! Volgens onderzoekers van het University College London verhoogt meer dan elf uur per dag werken uw kans op een hartaanval met 67 procent. Deze conclusie is gebaseerd op een van de langst lopende onderzoeken in zijn soort, waarin de gezondheid van meer dan 10.000 Britten is gevolgd sinds 1985.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Weg met het poldermodel!’

15 april 2011 - "De wereld verandert en niet alleen bedrijven maar ook ons land moet daarin mee bewegen. Er is geen tijd meer voor consensus," aldus Feike Sijbesma, CEO en Bestuursvoorzitter van DSM, tijdens de twaalfde Ernst & Young Hofstadlezing. Alexander Pechtold, Agnes Jongerius en Anne-Marie Rakhorst gingen onder leiding van Peter van Ingen hierover in discussie met de aanwezigen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Slimmer inzetten van ICT bij overheid levert enorme besparing op

15 april 2011 - Het slimmer inzetten van ICT en in veel mindere mate het bezuinigen op ICT biedt volop kansen voor de overheid om minder geld uit te geven. Van de ambtenaren is 68 procent van mening dat het beter gebruikmaken van de ICT-mogelijkheden de grootste besparing oplevert.

 Lees verder...   1 reactie
 

‘Brain drain is een mythe’

15 april 2011 - De brain drain blijkt een hardnekkig misverstand. Dit komt naar voren uit het onderzoek ‘Brain drain of brain gain? Hoger opgeleiden in grote steden in Nederland’ in opdracht van Nicis Institute. Volgens dit onderzoek blijven in de HBO-/WO-studie steden meer academici en hoogopgeleide jongeren 'hangen' dan er vertrekken.

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale media helpen bij vinden baan

15 april 2011 - Sociale media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter nemen in hoog tempo de rol van traditionele vacaturesites over bij het vinden van een baan. Ruim de helft van de werknemers vindt dat sociale media nuttig zijn in hun zoektocht naar een baan. Dit gaat ten koste van de traditionele vacaturesites. Bijna een kwart van de werknemers (22 procent) gebruikt vaker alleen nog maar sociale media om vacatures te zoeken.

 Lees verder...   3 reacties
 

Goede manager net zo belangrijk als salaris

15 april 2011 - Het hebben van een goede leidinggevende is voor 97 procent van de werknemers in ons land net zo belangrijk als het salaris. Bovendien vindt 71 procent het belangrijk of heel belangrijk om zelf werktijden te kunnen bepalen.Dat blijkt het TNO-onderzoek ‘Arbeidsvoorwaarden in goede aarde’, dat deze week wordt gepubliceerd. Hiervoor werden 22.000 werknemers gevraagd naar hun wensen wat betreft arbeidsvoorwaarden.

 Lees verder...   1 reactie
 

175 droombanen in één jaar

14 april 2011 - Maandag werd het project ‘Doejedroombaan’ van Joost Veldman symbolisch geopend door minister Henk Kamp . De 34-jarige initiator Joost Veldman gaat een jaar lang 175 droombanen doen. 175 banen die door mensen zelf als hun droombaan worden beschouwd. Van doventolk tot cabaretier, van autocoureur tot regisseur.

 Lees verder...   Reageer
 

'Automatische piloot' funest voor veranderprocessen'

14 april 2011 - Organisaties hebben voortdurend te maken met veranderingen. Maar in hoeverre houden organisaties eigenlijk rekening met het proces dat de betrokken medewerkers zelf doorlopen? Reinier Mak, Senior consultant bij Pentascope ging op onderzoek uit.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 890 891 892 893 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10