zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Online profiel gaat traditioneel CV vervangen

21 april 2011 - Meer dan de helft van de werkgevers, 54 procent, verwacht dat een online profiel het traditionele CV gaat vervangen. Als belangrijkste redenen hiervoor noemen zij dat gestandaardiseerde profielen gemakkelijker te vergelijken zijn en dat talenten met online profielen beter te vinden zijn door geautomatiseerde screeningtools.

Dit blijkt uit onderzoek van StepStone Solutions onder meer dan 300 respondenten uit de talentacquisitie branche. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 73 procent van de werkgevers social media nu al beschouwt als een goed extra middel voor talent acquisitie. Negentien procent van de werkgevers gaat nog een stap verder en verwacht zelfs dat social media de gebruikelijke middelen zoals vacaturesites en advertenties zal vervangen. Persoonlijke touch
"De persoonlijke touch van het traditionele CV kan niet zomaar gevat worden in een standaard online profiel. Dat wordt nu nog gezien als een nadeel. Echter de nieuwe generatie recruiters en HR professionals zijn opgevoed met social media. Het zou daarom niet reëel zijn om verdere integratie van social media in werving en selectie uit te sluiten," aldus Sander Kerkhoffs, Managing Director Nederland bij StepStone Solutions.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager wil traditioneel CV van sollicitant
 Vijf dingen die recruiters nu van u willen
 Respons via vacaturesites hoger dan gedacht
 Werkend Nederland presenteert zich massaal online
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
21-04-2011
 | 
08:46 uur
Dat het online CV het traditionele CV gaat vervangen is inderdaad een kwestie van tijd, maar ik krijg nogal eens klachten/opmerkingen over de beperktheid van de invulvelden of zaken die je toe wilt voegen waar simpelweg helemaal geen ruimte voor is.

Als het online CV het traditionele CV moet gaan vervangen heeft het alleen toegevoegde waarde als het ook op en top functioneert. De ondernemingen die nu een online formulier hebben wat niet alles aan kan, hebben het mogelijk meer omdat het erbij hoort, geavanceerd eruit ziet ... maar dit zegt dan weer alles over deze onderneming.
Doe het dus goed of niet.
Ron Ladage  |   | 
21-04-2011
 | 
09:38 uur
Een wat late constatering van wat de meeste jonge ondernemers al doen.
Vooral de jongeren lopen hier al jaren mee voorop, maak je huidige CV wat leesbaarder en schrijf er gelijk bij wat je zoekt en daar heb je de door de StepStones Solutions gevonden conclusie, na natuurlijk weer een onderzoek onder wel 300 deelnemers.
Al jaren ervaren de vacature sites dat hun omzet terug loopt. Dit door sites als Hyves, Facebook en nu ook op LikeDin in de picture gekomen van de naar baan zoekende jongeren (en ouderen) en zelfs het UWV adviseert de mensen om dit te gaan doen, ze krijgen zelfs een spoedcursus solliciteren via sites op internet.
Zelf heb ik een goede opleiding genoten bij the Master Networker Institute gevestigd in Hengelo (Ov) en daar leren ze hoe je in 2011 jezelf goed kan profileren en de kans op succes kan vergroten.
Misschien moet dit onderzoek bureau eens onderzoek gaan doen hoe het nu is in Netwerkland en is het voor Managersonline eens interessant om een van de grote specialisten op dit gebied de heer Jos Essers te interviewen over dit al lang bestaande fenomeen Netwerken en internet.
Sam  |   | 
21-04-2011
 | 
17:12 uur
Als klein internet bedrijf gaan wij nog een stap verder. Naar cv's kijken we helemaal niet meer. Alleen nog naar profielen op m.n. linkedin en bijdragen op sociale netwerken als twitter en industriegebonden discussiegroepen.
Bart  |   | 
26-04-2011
 | 
13:36 uur
toch raar dat dit bericht van Step-stone afkomt, want als er een bedrijf is dat telkens de plank misslaat met nieuwe banen, in hun dagelijkse mailing, is het step-stone wel.
Geef je aan dat je banen zoekt in Zeeland, maar daar komt maar weinig van terecht, tot Groningen zitten ze erbij.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10