zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Stelt u uw medewerkers de juiste vraag?

27 april 2011 - Wilt u succesvol zijn als manager, dan moet u weten wat uw mensen nodig hebben om goed te functioneren. Toch stellen managers zelden die ene belangrijke vraag: wat ze kunnen doen om de medewerkers effectiever te laten zijn. Dit stellen Linda Hill en Kent Lineback in de Harvard Business Review.

 Lees verder...   Reageer
 

Wees lief voor uw boze collega

27 april 2011 - Een empathische reactie van managers en collega's op woede-aanvallen van collega’s kan tot positieve verandering op de werkvloer leiden. Aan een afkeurende reactie of passieve houding heeft u daarentegen helemaal niets.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel verdienen als starter? Ga aan de slag in het noorden en/of de farmacie

27 april 2011 - Het noorden en oosten van het land en de farmaceutische en chemische sectoren bieden hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt de beste salarissen. Dat is de verrassende uitkomst van het eerste AWVN-onderzoek naar het niveau en de stijgingsgraad van startsalarissen voor academici en HBO’ers.

 Lees verder...   Reageer
 

Benelux loopt achter met uitbesteden zakelijke processen

27 april 2011 - De Benelux loopt achter ten opzichte van de rest van Europa als het gaat om het outsourcen van zakelijke processen. Ook het uitbesteden van IT-projecten (72 procent) en IT-beheer (80 procent) ligt lager dan in andere landen in Europa. Dit blijkt uit onderzoek van Warwick Business School in samenwerking met Cognizant.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf tips om medewerkers te helpen grenzen te stellen

27 april 2011 - U merkt dat een bepaalde medewerker steeds vaker niet op tijd de gevraagde resultaten boekt, regelmatig te laat op het werk verschijnt en steeds vaker ziek is. Allemaal symptomen van overbelasting. Het kost u op uw beurt steeds opnieuw tijd om oplossingen voor de ontstane problemen te realiseren.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid licht gedaald

26 april 2011 - De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in maart 2011 uit op 395.000 personen. Dat komt overeen met 5,1 procent van de beroepsbevolking. Het aantal werklozen is in maart gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Uit cijfers van UWV blijkt dat zowel het aantal werkzoekenden als het aantal WW-uitkeringen afnam.

 Lees verder...   1 reactie
 

Externe CEO’s zijn duurder en presteren minder

26 april 2011 - Organisaties die extern op zoek gaan naar een nieuwe CEO zouden daarmee wel eens veel tijd en geld kunnen verspillen. Uit een twintig jaar durend onderzoek van de Kelley School of Business en A.T. Kearney blijkt namelijk dat bedrijven die interne kandidaten benoemen tot CEO aanzienlijk beter presteren dan de bedrijven die buitenstaanders aanwijzen.

 Lees verder...   Reageer
 

Elf tips om zoveel mogelijk uit uw ontslag te halen

26 april 2011 - De crisis mag dan voorbij zijn, er vallen nog steeds ontslagen. Zelfs als u uw baan niet vrijwillig achter u laat, is er ruimte genoeg om te onderhandelen. Forbes komt met elf tips – afkomstig van carrièrecoaches - om afscheid te nemen van uw oude werkgever op uw eigen voorwaarden.

 Lees verder...   5 reacties
 

Secretaresse van het Jaar 2011: Karin van Peursen

26 april 2011 - Ze is bekend: de 25ste winnares van de Manpower Verkiezing Secretaresse van het Jaar. Karin van Peursen heet ze en ze werkt bij de afdeling Psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Vorige week nam ze de felicitaties in ontvangst van Manpower directeur Frits Scholte en werd ze live toegezongen door Xander de Buisonjé met de speciaal voor haar geschreven ‘Ode aan de Secretaresse’.

 Lees verder...   Reageer
 

Bonussen NV Nederland weer als vanouds

26 april 2011 - De beurskoersen zijn nog lang niet terug op het niveau van voor de financiële crisis, maar de beloningen van de topmanagers zijn dat wel. Dit blijkt uit een onderzoek van NRC Handelsblad en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), zo weet de Telegraaf.

 Lees verder...   Reageer
 

Bezuinigingsronde overheid leidt alleen tot hogere kosten

22 april 2011 - Hoewel er op de korte termijn kostenbesparingen worden gerealiseerd met de grote bezuinigingsslag in de verschillende overheidslagen, werken deze maatregelen op langere termijn juist kostenverhogend. Dat vindt een grote groep ambtenaren van rijk, provincie en gemeenten. Overheidsmedewerkers vrezen dat bezuinigingsprogramma’s in hun organisatie niet succesvol worden uitgevoerd.

 Lees verder...   2 reacties
 

Co-creatie is het sleutelwoord voor het nieuwe samenwerken

22 april 2011 - Deze tijd vraagt om radicale veranderingen in denken en doen. De dynamiek in onze samenleving is groot, de vraagstukken waarvoor we staan complex, de beschikbare middelen beperkt. Omgaan hiermee lukt alleen wanneer we met alle betrokkenen op een nieuwe manier samen werken: co-creëren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Secretaresse blijft populairste zoekterm

22 april 2011 - Na een periode waarin er een groter aanbod van secretaresses was dan de vraag ernaar, verwacht Monsterboard dat de verhouding tussen vraag en aanbod spoedig zal verbeteren. De carrièresite verwacht een toenemende vraag naar secretaresses omdat de branches waarin traditioneel veel secretaresses werkzaam zijn aantrekken.

 Lees verder...   2 reacties
 

ICT-sector stoot net zoveel CO2 uit als luchtvaart

22 april 2011 - Tijdens de opening van de nieuwe hal van EvoSwitch in Haarlem wezen Pieter Meulenhoff van TNO , Jacqueline Cramer van de Universiteit van Utrecht en Bernd Taselaar van ICT~Office op de enorme groei van het energieverbruik door de ICT-sector en op het belang om dat energieverbruik terug te dringen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 888 889 890 891 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10