zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

LinkedIn integraal onderdeel in de oplossing van de War for Talent

11 april 2011 - LinkedIn is niet meer weg te denken in met name de werving van hoogopgeleid talent. Met 2,5 miljoen Nederlandse profielen biedt LinkedIn bij uitstek een platform om toekomstige werknemers te identificeren (searchen) en te benaderen (hunten). De trend waarin werkgevers steeds vaker zelf op zoek gaan naar schaars talent wordt hierdoor verstrekt.

 Lees verder...   4 reacties
 

Eurozone: zorgwekkende combinatie van problemen

11 april 2011 - De economie in de eurozone vertoont een veel trager groeitempo dan verwacht. Naar schatting zal het bruto binnenlands product dit jaar slechts stijgen met 1,5 procent en in 2012 met 1,7 procent. Voor Nederland zijn de verwachtingen iets gunstiger. In 2011 zal het bruto binnenlands product stijgen met 1,7 procent en voor de periode 2012-2014 wordt een stijging van gemiddeld 2,0 procent verwacht.

 Lees verder...   Reageer
 

Consument wordt dupe van nieuwe regeling incassokosten

11 april 2011 - Het nieuwe wetsvoorstel over de maximale hoogte van incassokosten kan zeer nadelig uitpakken voor consumenten. Daarvoor waarschuwt de beroepsorganisatie voor gerechtsdeurwaarders (KBvG). Op basis van dit voorstel mogen bedrijven namelijk al na twee weken betalingsachterstand en slechts één sommatie direct de volledige maximale incassokosten in rekening brengen.

 Lees verder...   Reageer
 

Oude woekerpolis is geld waard

8 april 2011 - Deze maand kwam bij ConsumentenClaim de 25.000ste aanmelding binnen van woekerpolis-gedupeerden die no cure no pay willen procederen tegen verzekeraars. De meeste aanmeldingen zijn van verzekerden bij ASR - met name Falcon -, Reaal, Aegon, Delta Lloyd en Nationale Nederlanden. ConsumentenClaim zal zich dan ook als eerste op deze partijen richten bij het starten van rechtzaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Online betalen moet en kan veiliger

8 april 2011 - Recent onderzoek van het CBS wijst uit dat bijna een kwart van de Nederlandse bevolking nog nooit online gewinkeld heeft. Deze groep noemt bezorgdheid over de veiligheid en privacy van aankopen in webwinkels als voornaamste redenen, en niet geheel ten onrechte.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mannen met middelbare opleiding werken het meest

8 april 2011 - Nederlanders zijn de laatste vijftien jaar minder gaan werken. Het aantal gewerkte uren daalde sinds 1996 met 2,3 per week, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weet Elsevier.

 Lees verder...   Reageer
 

Forse terugval Europese beursgangen

8 april 2011 - Europese effectenbeurzen hebben de stijgende lijn qua beursintroducties niet kunnen vasthouden. In het eerste kwartaal van 2011 werd er bijna driekwart (71 procent) minder kapitaal opgehaald met beursgangen dan in het laatste kwartaal van 2010. Het aantal beursgangen daalde met ruim een kwart (27 procent),

 Lees verder...   Reageer
 

Tekort aan talent grootste zorg HR-managers

8 april 2011 - Waar in voorgaande jaren kosten de belangrijkste factor was bij het HR-beleid, zien HR-managers nu de grootste uitdaging in het vinden van geschikt personeel. Vorig jaar stond dit onderwerp nog op de vijfde plaats. Andere belangrijke aandachtspunten voor de HR-professionals zijn ambitieuze winstdoelstellingen, product- en procesinnovatie en de expansie van activiteiten in nieuwe markten.

 Lees verder...   7 reacties
 

Extra vut-heffing van tafel

7 april 2011 - Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft een extra vut-heffing die met terugwerkende kracht aan vervroegd uitgetreden werknemers zou worden opgelegd, van tafel geveegd. Weekers geeft daarmee gehoor aan de bezwaren die het Verbond van Verzekeraars en de AWVN eerder uitten. Volgens beide koepels zouden ontslagen werknemers door de strafheffing zwaar kunnen worden gedupeerd.

 Lees verder...   Reageer
 

UWV helpt kwart meer mensen aan het werk in 2010

7 april 2011 - Het UWV In 2010 heeft UWV bijna 25 procent meer mensen aan het werk geholpen dan in het jaar ervoor. In totaal vonden 314.000 werkzoekenden een nieuwe werkgever, onder wie 71.000 jongeren, 76.000 45-plussers en 6.000 arbeidsongeschikten. Het aantal langdurig werklozen dat werk vond is verdubbeld ten opzichte van 2009.

 Lees verder...   Reageer
 

Hotelkamer op zakelijke bestemmingen duurder

7 april 2011 - In veel zakelijke steden is de gemiddelde prijs van een hotelkamer sterk gestegen het afgelopen jaar. De hotelprijzen gingen met name fors omhoog in belangrijke steden in opkomende markten, zoals Brazilië en China. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com.

 Lees verder...   Reageer
 

Staat u op het randje van een burn-out?

7 april 2011 - U heeft vage klachten. Denk aan hartkloppingen, paniekaanvallen, onzekerheid. U sluit u liever op in uw huis dan dat u afspreekt met anderen. U bent prikkelbaar en moe en alles lijkt te veel. De kans is levensgroot dat u tegen een burn-out aanzit, stelt Nell van de Ligt van Ligtpunt.nl.

 Lees verder...   4 reacties
 

Acht eigenschappen van effectieve (Google)managers

7 april 2011 - De Human Resourcesafdeling van Google heeft aan de hand van interne data-analyse een manifest opgesteld waarin de 'Acht eigenschappen van uiterst effectieve Googlemanagers' worden samengevat. Door zich aan dit manifest te houden zouden ondermaatse managers bij de zoekmachinegigant een aanvaardbaar niveau hebben bereikt.

 Lees verder...   Reageer
 

Stagebeleid Nederland sterk verbeterd

6 april 2011 - Studenten beoordelen hun stage gemiddeld veel beter dan in 2008. In 2008 gaven ze hun stage gemiddeld een 6,8, nu scoren de bedrijven waar studenten stage lopen maar liefst een 7,6.  De positieve groei in het eindcijfer kent een aantal oorzaken waar bedrijven zich, in de ogen van de student, de afgelopen jaren sterk in hebben ontwikkeld.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 892 893 894 895 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10