zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Secretaresse wacht allang niet meer passief op orders

20 april 2011 - Secretaresses en hun managers vinden dat het eenzijdige en veelal verkeerde beeld dat het publiek en de media over 'de secretaresse' heeft, niet strookt met de werkelijkheid. De secretaresses, managementassistenten of PA’s voldoen allang niet meer aan het clichébeeld van de puur uitvoerende secretaresse die uitsluitend orders opvolgt.

OfficeTeam onderzocht de perceptie van het beroep onder de betrokkenen en hun bazen Het bedrijf concludeert dat het hoog tijd is voor een nieuw imago en het lanceert vandaag een mobiele fototententoonstelling ‘Management assistants; het cliché voorbij’ in het kader van Secretaressedag morgen.



Onvoldoende waardering
De huidige management assistenten zijn niet meer de klassieke volgzame secretaresses die passief wachten op orders van hun manager, zo blijkt uit een onderzoek onder meer dan 600 management assistenten en hun managers in Nederland en België. Volgens de absolute meerderheid van de assistenten (95 procent), hierin ruim gevolgd door hun managers (81 procent), moet het imago van het beroep dringend opgewaardeerd worden. Maar liefst twee van de drie (67 procent) vinden dat hun beroep niet voldoende gewaardeerd wordt in de maatschappij. Toch zegt de helft van de managers (51 procent) dat het beroep wel gewaardeerd wordt. Nagenoeg alle deelnemers aan het onderzoek zijn het wel eens over het feit dat het beeld over deze beroepsgroep dat leeft bij het publiek en de media verkeerd en eenzijdig is. 

Werkelijkheid minder traditioneel

De management assistent van nu is noch dominant, onderdanig, beschermend of zwijgzaam, maar is bovenal georganiseerd, betrouwbaar, gedreven en vriendelijk. Hierover zijn de secretaresses en hun managers het duidelijk eens. Zo geeft drie van de vier managers (74 procent) aan dat hun assistent service minded is. Dit wordt bevestigd door 70 procent van de assistenten. Daarnaast menen zowel de managers (85 procent) als de assistenten (81 procent) dat een secretaresse een onberispelijk voorkomen moet hebben. Een dienstverlenende instelling en een representatief uiterlijk zijn kennelijk iets van alle tijden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Xander de Buisonjé belt secretaresses voor afspraak
 Manpower kiest voor de 25ste keer de Secretaresse van het Jaar
 Tien tips voor een goede relatie met uw secretaresse
 Kleine attentie motiveert secretaresse enorm
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10