zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Justitie start onderzoek naar criminaliteit bij bedrijven

5 februari 2002 - De ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en zijn gestart met een onderzoek naar de criminaliteitssituatie bij het bedrijfsleven. Meer dan 5000 bedrijven in alle sectoren worden geënquêteerd over de mate waarin zij slachtoffer zijn van criminaliteit en welke preventieve maatregelen zij treffen.

De aanleiding voor het uitgebreide onderzoek is een pilot van twee jaar geleden in transport-, bouw-, cultuur- en recreatiebranche. Daaruit bleek onder meer, dat in de transportbranche ruim éénderde van de bedrijven in 1999 slachtoffer is geweest van criminaliteit. De Monitor Bedrijven en Instellingen zal in de zomer van dit jaar zijn afgerond.De meest voorkomende criminaliteit was inbraak en vernieling. In de bouwsector werden vier op de tien bedrijven geconfronteerd met criminaliteit, waarbij het voornamelijk om diefstal ging. De sector cultuur, recreatie en sport kreeg iets minder vaak te maken met criminaliteit, ongeveer een kwart van de organisaties, met name vernielingen.

Criminaliteit en onveiligheid zijn zaken waar veel bedrijven en instellingen vroeg of laat mee te maken kunnen krijgen. Tot nu toe zijn voornamelijk gegevens bekend over het slachtofferschap onder burgers. In opdracht van beide ministeries heeft NIPO Consult daarom een instrument ontwikkeld, dat de criminaliteitssituatie bij de bedrijven en instellingen in kaart brengt. Dit instrument heet Monitor Bedrijven en Instellingen (MBI). De cijfers worden verkregen door telefonische ondervraging van een representatieve steekproef van 5000 bedrijfsvestigingen en instellingen. Alle sectoren van het Nederlandse bedrijfsleven en de instellingen worden onderzocht. Daarmee worden gegevens over het slachtofferschap over vrijwel de gehele breedte van de Nederlandse economie verkregen. De resultaten worden rond de zomer 2002 verwacht.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10