zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Schaamteproducten verkopen gaat het best met humor en celebrities

11 december 2002 - Het aan de man brengen van zogenaamde 'schaamteproducten' zoals incontinentieluiers, haaruitvalproducten, condooms en aambeienzalfjes blijkt lastig te zijn. Humor en het inzetten van beroemdheden blijken effectieve methoden om klanten de gêne te laten overwinnen.

 Lees verder...   Reageer
 

Boardroom-prioriteiten: schaalvergroting is uit, kosten en klanten zijn in

11 december 2002 - Met de tegenzittende economie zijn de prioriteiten van grote telecom-, media- en technologiebedrijven drastisch veranderd. Draaide het eind jaren negentig nog om beursemissies en schaalvergroting, nu staan kostenbeheersing en aandacht voor de klant centraal.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel werknemers ontevreden over hun manager

11 december 2002 - Nederlandse werknemers zijn niet erg tevreden over de leidinggevende kwaliteiten van hun managers. Ruim vier op de tien van deze hoogopgeleide werknemers vindt dat zijn leidinggevende geen enkele positief effect heeft op het eigen functioneren. 43 Procent geeft zelfs aan dat de leidinggevende voor de hele afdeling geen toegevoegde waarde heeft.

 Lees verder...   Reageer
 

Dubieuze imagotest voor mannen

11 december 2002 - Kleedt u zich wel goed, gaat u wel op tijd naar de kapper en rijdt u wel in de juiste auto? De imago-test voor mannen vertelt het u! Deze uiterst dubieuze test gaat ogenschijnlijk uit van een één-dimensionaal mensbeeld want er zijn uitsluitend goede en foute antwoorden.

 Lees verder...   Reageer
 

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) in vijf stappen

10 december 2002 - Een belangrijk hulpmiddel bij loopbaancoaching is het Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP). Hierin legt de medewerker vast wat hij of zij kan en wil. Verder staat in een POP in welke richting de medewerker zich verder wil ontwikkelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Niet alle managers vinden SP een ramp voor de economie

9 december 2002 - Zou regeringsdeelname van de SP een ramp worden voor de economie? De meeste abonnees en lezers van Managersonline.nl denken van wel, hoewel een grote minderheid dat onzin vindt of denkt dat het wel mee zal vallen.

 Lees verder...   Reageer
 

Salaris directeuren met tien procent gestegen

9 december 2002 - Directeuren in Nederland hebben hun salaris de afgelopen twee jaar met ongeveer tien procent zien stijgen. Algemeen directeuren verdienden dit jaar gemiddeld 76.370 Euro plus een variabel salaris van gemiddeld 21 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij

9 december 2002 - Leden van de Raad van Bestuur zouden wel wat vaker willen vergaderen zónder de voorzitter (CEO) erbij. Toch gebeurt dat in maar 41,5 procent van de ondernemingen af en toe.

 Lees verder...   1 reactie
 

Regelgeving maakt het kleine zelfstandigen nog lastiger

9 december 2002 - De nieuwe regelgeving voor zelfstandigen zonder personeel moet zo snel mogelijk van tafel, vindt het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO). De regelgeving maakt zelfstandig ondernemerschap onmogelijk, aldus het platform.

 Lees verder...   Reageer
 

Omzet namaak-merken vertienvoudigd

9 december 2002 - In 2001 bedroeg de waarde van nagemaakte merkartikelen die de douane in de EU-landen onderschepte 1,3 miljard pond, 39 procent meer dan in 2000 en tien maal zoveel als in 1999. Aan deze ontwikkeling zal niet snel een einde komen, aangezien veel consumenten geen probleem hebben met het kopen van goedkope namaak.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie manieren om intuïtie beter te gebruiken

6 december 2002 - Ingewikkelde beslissingsmodellen ten spijt, bestaat er geen betere voorspeller van succes dan intuïtie. Dat geven managementdenkers nu ook ruiterlijk toe.

 Lees verder...   Reageer
 

Twintig procent werknemers viert Sinterklaas op het werk

5 december 2002 - Ongeveer een vijfde van de werknemers in Nederland viert Sinterklaas op het werk. Bij de meeste organisaties wordt daar echter niet aan gedaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Koffie halen kan bron van conflict zijn

5 december 2002 - Collega's die zich doelbewust onzichtbaar maken als er koffie voor collega's gehaald moet worden, zorgen voor conflicten binnen bedrijven. Uit een onderzoek van het Britse werving- en selectiebureau Pertemps blijkt dat een kwart van de werknemers zich ergert aan collega's die zich drukken tijdens koffierondes.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nauwelijks prestatiebeoordeling van bestuurders

5 december 2002 - Er is nauwelijks systematiek te ontdekken in het beoordelen van de prestaties van bestuursleden. Bij slechts twintig procent van ondernemingen in de Fortune-1000 lijst staat hierover iets op papier.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1438 1439 1440 1441 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10